Periodistes de la Ribera debatiren sobre el futur del periodisme en el cicle dels Premis Ciutat d’Alzira

0
344
B. Tortosa, X. Espanya, V. Borja i S. Vendrell

Els mitjans de comunicació digitals i els tradicionals «conviuran durant molt de temps» és una de les conclusions que sorgiren durant la taula redona, «El futur del periodisme a debat», celebrat, anit, a la casa de la cultura d’Alzira dins el cicle de conferències organitzat al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Un debat que va estar moderat pel delegat de Levante EMV a la Ribera, Vicent Borja i en el que intervingueren, la periodista excoordinadora d’Alzira Ràdio i col.laboradora del diari Levante, Bea Tortosa, el professorde l’IES Joan Fuster de Sueca i columnista de Levante EMV, Salvador Vendrell i el director del diari digital comarcal Riberaexpress, Xavier Espanya.

No obstant això els mitjans digitals, sobre tot la TV, són els que tindran un major creiximent d’usuaris en un futur pròxim. A la taula redona es va concloure, a més, que «el perioodisme no està en crisi sinò els grups empresarials editorials» i quedavant la forta crisi existent al sector «cal reiventar-se» i cal crear «una marca diferenciadora de la resta de mitjans» per tal d’eixir endavant.

Els participants també feren autocrítica en reconèixer que sol haver, «una sumissió al poder» i assenyalaren que «cal recuperar el prestigi perdut» durant l’animat debat que hi hagué amb els assistents.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here