L’Alzira li mulla l’orella al Castelló (2-1) i guanya la Copa Federació al Luis Suñer

0
412
Els campions de la Copa Federació

La UD Alzira ha guanyat esta nit la Copa Federació en derrotar el CD Castelló per 2 gols a 1 en el partit de tornada disputat a l’estadi Luis Suñer Picó. Fabassou i David López marcaren en els primers minuts del partit mentre que Adolfo retallà distàncies en el temps afegit mitjançant Adolfo. En el partit d’anada tots dos equips empataren (1-1) en el camp San Fernando de Borriana.

Els locals jugaren els últims amb 10 jugadors en lesionar-se Fabassou quan Dani Ponz havia fet ja els tres canvis.

La fe mou muntanyes i exia ha sigut la diferència entre els blaugranes de la Ribera i els orelluts de la Plana, a l’hora d’afrontar l’encontre. Tant és així que en la primera jugada de la final  s’avançà l’Alzira gràcies a Fabassou que va resoldre una «melée» en l’àrea visitant. Mentre al minut 7 arribava el segon en transformar David López un penal per unes clares mans d’un defensor albinegre.

Els de Dani Ponz foren molt més atrevits i tot i tindre l’advantatge de l’empat a un gol en el partit d’anada, eixiren al camp disposats a gunayar l’encontre i evitar sorpreses d’última hora.

Els tres puntes blaugranes; dos «jugones» de l’Horta, David López i Nico més un impresionant atleta de Camerún, Fabassou, a qui sol li falta el gol, portaren de cap les enormes torres de la defensa castellonera. López, l’Iniesta valencià, apareixia per tots els llocs de la davantera, aprofitant els balons que lluitava amb el ganivet als dents el davanter africà i els balons llargs que li enviaven des del centre del camp. En esta zona, Valiente, Palomares i Santi feren una ratlla per la que sols pogueren passar i en escases ocasions el conjunt rival a partir de la mitja hora de joc. Els quatre colosos de darrere no deixaren un sol forat en tot el primer temps, i en la segona, quan el poderio físic dels orelluts els permetia aproximar-se a la porteria local, allí estava el felí Joan per ficar el forrellat al seu cau.

La victòria sols perillà els últims 5 minuts de l’encontre quan els de la Ribera es quedaren amb 10 per lesió de la gacela de Camerún. Un empat no haguera sigut just perquè si hi havia un equip sobre el camp que va creuere amb la victòria des del primer segon de l’encontre eixe era el de Dani Ponz. L’entrenador de Sollana expulsat en el partit d’anada va dirigir els seus alumnes des de la primera fila de la tribuna que va recòrrer d’un lloc a l’altre com si jugara d’extrem. Des d’allí no parà de donar instruccions i d’animar els seus; «cerca cerca, aprieta, me cau…, David fora d’ahí, sigue, no sale, juntos, Santi va, venga Nico, vamos hacia arriba, salir, la última …» era part de l’extens vocabulari d’un tècnic que ho va passar pitjor que un lleó engabiat.

Al final satisfacció generalitzada en la directiva de la UD Alzira, especialment, del president Javier Pérez que va estar acompanyat en la llotja per l’alcaldessa, Elena Bastidas, el regidor d’Esports, José Andrés Hernández i el delegat en Alberic de la Federació Territorial Valenciana, Eduardo Revert.

 Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here