Excursió cultural i de senderisme de Reiniciem Carcaixent

0
418

Reiniciem Carcaixent organitza el pròxim dissabte 19 d’Octubre una excursió de senderisme per les muntanyes de Carcaixent.
El punt de trobada on comença l’excursió està fixat a les 8:00h del matí en la plaça del Llimeral, al Barri de les Barraques. Des d’allí visitarem una casa d’aquest barri on es situa un xicotet museu particular amb fotografies i diverses eines que utilitzaven els calciners per a extraure la calç dels diferents forns que hi havia a la localitat.
Tot seguit, es pujarà amb cotxe al Paratge Natural Hort de Soriano – Font de la Parra. Allí; on encara existeix un forn de calç, ens explicaran com era el procés per a extraure la calç en aquests forns. A continuació, començarà la ruta de senderisme que partirà des de la Font de la Parra i pujarà fins al Motlló de Miramar, (punt situat dins del terme municipal de Carcaixent on es pot albirar el Mar Mediterrani). Una vegada allí, s’esmorzarà i posteriorment baixarem per una altra senda fins a la Font de la Parra on conclourà aquesta excursió.
L’associació Reiniciem Carcaixent ha decidit organitzar aquesta eixida cultural per a donar a conèixer facetes del patrimoni cultural de la localitat que molta gent desconeix i que són part de la nostra història. “Molta gent ha passat en diverses ocasions pel costat de diferents forns de calç i no sabien el que són ni per al que s’utilitzaven. El que pretenem és que la gent conega les tradicions i les diferents activitats econòmiques que es realitzaven antany, entre les quals estava l’extracció de calç”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here