Sueca dedicarà la setmana pròxima a Vicent A. Estellés

0
347

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca i l’AVL organitzen una sèrie d’actes al voltant de la figura de l’escriptor

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, ha volgut sumar-se als actes que s’estan organitzant des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) per a commemorar el vint aniversari de la mort de l’escriptor Vicent Andrés Estellés, triat “Escriptor de l’any” per este organisme. Amb este fi, s’inaugurarà en Sueca, dilluns que ve 21 d’octubre, la Setmana Estellés amb l’exposició itinerant de l’AVL amb el títol “Vicent Andrés Estellés. Cronista de rècords i d’esperances”, que podrà visitar-se en l’Espai Moret fins a diumenge que ve, 27 d’octubre, de 19:00 a 21:00 hores.

Fuster: «El més gran poeta»

“Considere, com també va deixar escrit Joan Fuster, que Vicent Andrés Estellés és el més gran poeta que el País Valencià ha donat en la nostra llengua des de l’època clàssica de les nostres lletres. Sueca no podia faltar l’any Estellés i així hem preparat, junt a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, una setmana cultural digna del gran poeta”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro.

El programa d’actes que s’oferirà durant tota la setmana inclou la presentació del llibre La vida comptada a un nen del veïnat, d’Estellés, a càrrec de Ricard Peris i Víctor G. Labrado, el dimarts 22, a les 19.30 hores. El dimecres 23, a les 19.30 hores, es realitzarà la Presentació i recital, a partir de l’Inventari Clement de Gandia, d’Estellés, a càrrec de Mª Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, d’Edicions 96.

Per al dijous 24 s’ha programat l’acte institucional, a partir de les 20 hores, en el qual participaran autoritats de la comarca les quals realitzaran una visita a l’exposició. A continuació, s’oferirà una conferència sobre Estellés, a càrrec d’Honorat Ros, membre de l’AVL. Seguidament intervindran el president de l’AVL, Ramón Ferrer; el regidor de Cultura, Josep Navarro; i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

Concert-recital

I, per a finalitzar l’acte, es realitzarà una lectura de poemes. El divendres 25, a les 19:30 hores, s’oferirà un Concert-recital Vicent Andrés Estellés, amb Bertomeu i Pau Alabajos. I, el dissabte 26, conclourà la Setmana Estellés amb la representació de l’espectacle «Recordant a Estellés», a càrrec dels alumnes del Taller Municipal de Teatre, a partir de les 20 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here