La Descoberta de la Mare de Déu d’Aigües Vives i Sant Bonifaci

0
555
Sant Bonifaci patró deCarcaixent

La Descoberta de la Mare de Déu d’Aigües Vives és un dels actes més multitudinaris de les Festes Majors de Carcaixent. El tradicional acte tindrà lloc a les 10 d’esta nit a la Plaça Major al que seguirà l’ofrena floral la Nit d’efectes de Foc a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

Pascual Eduardo Martínez Talens, és el president de la Confraria de Sant Bonifaci Màrtir que enguany celebra el, “ XXV Aniversari de la Declaració Canònica del Patronatge de Sant Bonifaci”, pel llavors Arquebisbe de València, monsenyor Miguel Roca Cabanillas.

Cinc anys porta presidint la Confraria, composta per unes 60 persones. Va heretar la presidència, al deixar-lo l’anterior després de 25 anys. La seua entrà va ser com una glopada d’aire fresc, seguint amb el mateix, reciclant-se un poc, donant les mateixes oportunitats a homes que dones, i donant a conèixer millor Sant Bonifaci com a patró, ja que a Carcaixent, estava mes popularitzada la Mare de Déu d’Aigües Vives.

Des de fa 25 anys, que es proclama patró a Sant Bonifaci, les festes majors de Carcaixent, comencen a denominar-se, Festes Patronals.

Hi ha una comissió formada per les dos confraries, que s’encarreguen de coordinar els festejos. El pròxim dia 16, hi haurà una processó, en la que participen la patrona, la Mare de Déu d’Aigües Vives, i el patró Sant Bonifaci, junts.

Abans de començar la Solemne Missa, la imatge de Sant Bonifaci, ha sigut traslladada a coll, des del seu camerino, fins a l’altar. I una vegada finalitzada la mateixa, ha sigut tornat al seu lloc.

Al finalitzar s’ha disparat un mini-castell de focs artificials.

Dia 15 d’octubre, en la Plaça Major

21,00 h., «Ronda a la Mare de Déu d’Aigües Vives, a càrrec del Grup de Balls Populars “Les Folies”.

22.00 h., Volteig de campanes i tradicional “DESCOBERTA”, de la Mare de Deu d’Aigües Vives. A continuació ofrena de flors, de les dos confraries, i d’associacions culturals.

Eduardo Sala   

Fotos: E.S.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here