Sueca aposta pels horts urbans

0
328

La gestió es realitzarà a través del Consell Agrari, i l’objectiu principal d’esta iniciativa és l’aprofitament de la terra per a l’obtenció d’aliments destinats a l’autoconsum de les famílies

Les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Sueca posaran en marxa una iniciativa basada en el cultiu d’horts urbans; una experiència que, al llarg dels últims anys, ha anat implantant-se en moltes ciutats que presenten una situació semblant a la de Sueca. Esta situació es podria resumir en: un elevat nivell d’abandó de terres agrícoles i bosses de terrenys periurbans aptes per al cultiu, la qual cosa suposa un malbaratament d’un recurs natural i, al mateix temps, un focus de degradació visual i ambiental dels municipis; una elevada disponibilitat de terres aptes per al seu aprofitament agrícola; i l’existència de, cada vegada més, majors dificultats en alguns grups de la població per a obtindre una renda alimentària bàsica.

“Amb estes circumstàncies en el nostre municipi, tan sols restava articular un mecanisme perquè els recursos es posen en producció. I és ací on entren els horts urbans, l’objectiu bàsic dels quals és l’aprofitament de les terres per a l’obtenció d’aliments destinats a l’autoconsum de les famílies”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea.

Altres objectius de la iniciativa consistixen en la millora ambiental i paisatgística del territori, especialment de la franja periurbana, evitant els problemes ambientals i sanitaris associats a la presència de camps i terres desaprofitades; la utilització dels horts urbans com a instruments per a l’educació ambiental, dirigida principalment als col·legis però també a altres grups de la població; i l’actuació dels horts urbans com a zones verdes i llocs d’esplai.

«Des de la Regidoria d’Agricultura, i com a president del Consell Agrari, tinc la il·lusió que este projecte, posat en marxa per la meua Regidoria i la de Medi Ambient, tinga l’èxit que està tenint en altres poblacions de la nostra Comunitat. Per tant, posarem tot el nostre interés en què a Sueca triomfe també una experiència, de moment pilot, per a veure la demanda i el desenvolupament d’este projecte en la pràctica. I si tot fora com desitgem, habilitar més terrenys per a oferir els ciutadans de Sueca, que complisquen els requisits, i que podran inscriure’s en les oficines del Consell Agrari de Sueca», ha afirmat el regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez.

La posada en marxa dels horts urbans es realitzarà, com a experiència pilot, en les parcel·les del PQL2 situades en l’avinguda de l’Arròs, i estaran destinats a cultius hortícoles i sempre per a autoconsum. La gestió serà duta a terme pel Consell Agrari.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here