Nazaret de Puçol i Miguel de l’Alcúdia guanyen els concursos de Putxero i postres de Kaki

0
418
«Miguel» de l’Alcúdia ha fet el millor postre
Isabel tastant el caldo del putxero

Els membres del jurat
Isabel Ribelles amb el millor putxero

El millor putxero valencià ha estat fet esta vesprada a l’Alcúdia per la cuinera Isabel Ribelles del Restaurant Nazaret de Puçol a juí del jurat. Mentre el Restaurant Miguel de l’Alcúdia ha elaborat el postre de Kaki que més ha agradat. En putxero el segon guardó ha recaigut en el Restaurant Juan XXIII de Benifaió i el tercer en el Chaparral de Serra.

Pel que fa al certament de postres de Kaki Ribera del Xúquer, el segon millor ha estat fet per La Visteta de Barx i el tercer per Chef Amadeo de Platja de Gandia.

Els memebres del jurat han destacat «l’alta qualitat» d’este certamen

El millor postre del concurs

gastronòmic  en el que han participat cuiners de 15 restaurants de la Comunitat Valenciana.

Arròs melós varietat sènia

«T’havia dit que el teu era el millor, li deia un dels comensals mentre felicitava a Isabel instants després de rebre el premi. Isabel, la restuaradora guanyadora revetlava les claus de l’èxit; «he fet un arròs melós utilitzant la varietat sènia que és la que millor absorbix el sabor».

Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients.
Al voltant de les 11, els membres del jurat s’han disposat per començar la degustació de putxero i postres amb kaki, en formen part Juan Carlos Galbis, com a president, Enrique Machí, del Restaurant San Bernat de Carlet i guanyador 2012, Fausto Clemente de Grupo Rex, Richart Briz de Carnisseries Orce, Gustavo Cardona, director general de Gastraval (Gastronomia Tradicional Valenciana), Emili Piera escriptor i crític gastronòmic, Josep Millo regidor de Cultura, Manuel Boix artista alcudienc amb reconeixement internacional en el camp de la pintura, l’escultura i la il·lustració, Teresa Martorell presidenta de l’Associació de Dones de l’ Alcúdia i Elena Giner presidenta de les Tyrius de l’Alcúdia.

13 restauradors participants

La sisena edició del concurs ha comptat amb la participació de tretze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Casa Granero de Serra, Juan Veintitrés de Benifaió, La Visteta de Barx, Llopis Gastrobar i Miguel de l’ Alcúdia, Nazaret de la platja de Puçol, Cultura Café de l’ Alcúdia, Chaparral de Serra, Chef Amadeo de la platja de Gandia, Restaurant Emi d’ Orxeta, Sala Braham de Riola i Gambrinus, de Siete Aguas.

Acabat el concurs, tots els assistents han pogut tastar tots els putxeros que s’han presentant al concurs i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador, després han pogut gaudir d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte han acudit una representació de l’ Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Robert Martínez, la Diputada provincial Oreto Segura i el Diputat Emili Gregori, a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.
En acabar el dinar, s’ha fet entrega d’ un diploma, una caixa de caquis de la DO Kaki de la Ribera i una caixa de vins de Cavas Murviedro a tots els participants i tot seguit s’han lliurat els premis:
3r Premi de postres de Kaki: Chef Amadeo (platja de Gandia)
2n premi de postres de Kaki: La Visteta (Barx)
1r premi de postres de Kaki: Restaurant Miguel (l’Alcúdia)

3r premi de putxero valencià: Restaurant Chaparral (Serra)
2n premi de putxero valencià: Restaurant Juan Veintitrés (Benifaió)
3r premi de putxero valencià: Restaurant Nazaret (Platja de Puçol)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here