Carcaixent aposta per una Europa més unida

4
418

Els actes de l’agermanament amb Feltre i del 30 aniversari del de Bagnols Sur Cèze, s’iniciaren a la Plaça  Major, amb la presència de l’alcaldessa, Lola Botella, acompanyada pel Eurodiputat del Psoe, Enrique Guerrero, regidors/es de la Corporació Municipal, representació municipal de Bagnols sur Cèze i l’Alcalde de Feltre, així com de Newbury (Gran Bretanya), Eeklo (Bèlgica), Kiskun Felegyhaza (Hongria), Kikinda (Sèrbia), Alemania, i veïns/es de Carcaixent i de les poblacions anomenades.

Una barreja de tradicions populars de les tres poblacions agermanades, desfilaren per la plaça Major oferint diverses demostracions, donant-li un caràcter festiu a esta celebració.

La Muixeranga “Els Negrets” de l’Alcúdia, han fet la figura denominada la «Torre», que antigament representava els tres poders fàctics, l’eclesiàstic, el civil i el nobiliari.

Agustí Vallés, Mestre de la muixeranga, ens comenta que han participat unes 40 persones, i la primera figura que han fet en la plaça, es una torre, que s’anomena “roscana” de 4 altures, composta per una base de 4 persones, 3 en el primer pis, l’alçador i el xiquet. La figura segona, s’anomena la “campana”, figura tradicional de l’Alcudia, molt semblant al “ball del valencians”, originari dels castells.

El Grup d’Abanderats dela Ciutat de Feltre, han realitzat complicats exercicis amb les seues banderes, emulant els alferes de les companyies militars, que ho celebraven a Itàlia en el segle XII, quan una guerra s’acabava.

Carcaixent, ha mostrat una de les seues tradicions mes populars, com es la de ballar en les celebracions de les festes patronals.

Les Folies de Carcaixent”, son les encarregades de conservar esta tradició, amb art, frescor i força, revivint el Carcaixent del Segle XIX. Acompanyats per la música de tabalet i dolçaina.

Bagnol sur Cèze, ha mostrat els seus trages regionals d’època.

Posteriorment i en passa-carrer, s’han traslladat a l’Auditori de les Dominiques on tindria lloc la,

Cerimònia Oficial d’Agermanament

 Auditori abarrotat de públic, que s’ha fet xicotet per a albergar este esdeveniment.

En lloc preferent, es trobaven tots els regidors/es de l’ajuntament de Carcaixent, autoritats de les poblacions agermanades i guardonats.

Va presidir la Cerimònia, Lola Botella, acompanyada per l’eurodiputat Enrique Guerrero, l’alcalde de Feltre, Paolo Perenzin, i la Regidora que representava a l’alcalde de Bagnols sur Cèze.

Isabel Gómez, ha sigut la presentadora de l’acte. Referint-se a Bagnol sur Cèze, “ha donat la benvinguda, i ha recordat els 30 anys d’intercanvis culturals, que han donat els seus fruits, i huí es pot dir, que les dades entre les dos poblacions, son germanes, que han crescut i escrit part de la seua història juntes, per les múltiples activitats que han fet juntes, per la seua unió, per la seua amistat, estem ací amb l’objectiu de renovar la firma que ens reconeix com a germanes”.

El 17 de juny de 1982, es va firmar a Bagnols, l’agermanament, sent alcalde Georg Mario Benedetti, i Vicent Pla, com alcalde de Carcaixent.

El passat 25 de juliol, el ple de l’ajuntament de Carcaixent acordà, per unanimitat, l’Agermanament amb Feltre.

 Enrique Guerrero Salom, medalla d’Or, de l’ajuntament de Carcaixent, des de el 7 de març del 2010, en reconeixement i implicació personal en benefici de Carcaixent i els seus ciutadans, Doctor en Ciències Polítiques, per La Universitat Complutense de Madrid, sub-secretari d’educació i ciència, Secretari d’estat de relacions de les Corts d’Espanya, sub-director de gabinet de presidència del govern d’Espanya, entre altres càrrecs. Des de 2009 es secretari general de la delegació socialista espanyola en el Parlament Europeu.

Ha agraït la invitació dels organitzadors i recordat als 10/12 morts que va haver-hi en la inundació de 1982.També reconegué els que van fer possible l’agermanament i als d’ara.”

Utilitzat el francès, italià i espanyol, per a parlar de la «necessitat d’estar a Europa i mantindre’ns junts. Europa representa el 25 % de la riquesa mundial. Que Europa és el continent de les llibertats civils, la democràcia, del model social, i de la protecció als ciutadans.

 Monique Graziano, reprentant a l’alcalde de Bagnol sur Cèze, ha donat les gracies pel tractament que sempre reben, i a recordat els anys que porten agermanats amb Carcaixent, i estan molt contents.

De Feltre, Isabel a dit que pot ser, “una aliança que arribe a moltes generacions i a ser conscients de la importància de formalitzar llaços d’unió fratern, on combinen gran varietat de cultures, que enriquisquen la nostra identitat personal.”

 Paolo Perenzinalcalde de Feltre, ha comentat que també està agermanada amb Bagnol, i “desitja que tots es senten com a casa, quan estiguen en qualsevol de les tres ciutats.

M’agrada el caràcter i la forma de ser de la gent de Carcaixent, i espero que este agermanament ser-visca per a unir mes als nostres pobles i enriquir les nostres cultures.”

 Lola Botella va tancar els parlaments, donant les gràcies en tots els idiomes del països presents, amb el desig, de que els agermanament «siga una forma de conèixer-nos millor els pobles, d’aprendre a conviure pacíficament i ajudar-nos mútuament, i perquè les nostres relacions siguen un vincle d’amistat. Que ens servis-ca de record el passat, per a no caure en els mateixos errors.”

“Som ara una família mes nombrosa, i que seran els nostres xiquets els que continuaran la nostra unió i la nostra força”

Finalitzà l’acte, amb la firma del document que ratifica la continuïtat del agermanament amb Bagnol sur Cèze (Francia), i el començament amb Feltre (Italia).

 L’Alcaldessa ha volgut reconèixer l’esforç i reconeixement a les persones que durant 30 anys, han fet possible es mantingueren este agermanament amb Bagnols, fent-los entrega d’un Diploma, a: Mario Georg Benedetti (alcalde de Bagnols), Nicole Medard, Gabrielle Gabrielli, Sonia Martin, i a Vicent Pla (ex alcalde de Carcaixent).

 Posteriorment al Parc del Bicentenari continuaren les actuacions dels Abanderats de Feltre, de la Muixeranga “Els Negrets” de l’Alcúdia i “Les Folies de Carcaixent”.

 Valoracions dels actes:

Paco Salom, de Compromis, “Ens pareix molt bé, perquè simbolitza l’agermanament des de l’any 1982 en Bagnols, i ara s’obri una etapa nova en el poble italià de Feltre, que esperem que continue., des de ixi punt de vista, servix per a enfortir els llaços entre tots els pobles i construir una Europa mes ampla, me

Els abanderats de Feltre

s unida, que es a lo que aspirem”.

Conxa Gomis del PSOE, “ Una de les coses mes importants que puguem tindre en Carcaixent i valorar-la, es l’acte de agermanament que fà 30 anys, es va fer entre Bagnols sur Cèze i Carcaixent. Axó ha dut a terme una sèrie d’intercanvis culturals positius, en el que em pogut obrir les nostres portes a una unió entre tots els pobles europeus, i que poc a poc, podem agermanar-nos mes, en altres que tinguen costums iguals o diferents a nosaltres, i poder fer una unió entre les persones, per ajudar-nos i dur en davant un projecte comú i europeu.”

Juan Ignacio Barrachina, Regidor de Cultura, membre de l’organització, Partit Popular

“ De molta rellevància l’acte de hui, perquè portant 30 anys agermanat amb un poble, que ha sigut el fil conductor de tot el agermanament amb Carcaixent, perquè Bagnols ja estava agermanat amb altres pobles, i ix-a unió ha fet que totes les activitats que Carcaixent ha fet, tant per l’Associació Municipal d’Agermanament i l’ajuntament ha participat en tota Europa, ha tingut una repercussió fonamental.

30 anys no es compleixen tots els dies, però damunt es mes important, per que hui el protocol de l’agermanament amb Feltre, es donar-li el colofó a tot l’agermanament que en tingut amb Bagnols, i la resta de pobles, Newbury, Eeklo, Hisbun Felegyhaza i Kilinda, tots els pobles vinculats a Carcaigent, gracies a l’agermanament amb Bagnol, pot ser l’estímul perquè Carcaixent estiga en Europa i puga eixir de la crisi.

Eduardo Sala       

Fotos: Ajuntament de Carcaixent

 

4 Comentarios

 1. Señor Barrachina que te que vore el agermanament amb Feltre amb que Carcaixent ixca de la crisi? Que es que tots els carcaixentins que estiguen a l´atur se´n aniran a treballar a Feltre.

  Lamentable les declaracions dels nostres polítics

 2. ¿ Que hubiera sido de Carcaixent sin esos 30 años de agermanament ?
  jaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ¡¡¡ Que marera de decir chorradas y tonterías tienen nuestros políticos !!!!
  ¡¡¡ No se cansan nunca !!!! TOC TOC TOC
  Los ciudadanos , SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII estamos cansados de este tipo de políticos.

  • ¡Lamentables los comentarios de ustedes!.
   En fin, seguro que ser tan obtuso y corto de miras también requiere un esfuerzo y, en este sentido, hay que reconocérselo!.
   Si, los ciudadanos estamos hartos…sólo en esto coincido con ustedes.

 3. Opinador, vosté que pareix un home prou cult, convindrà amb mí que el comentari que fa óscar està encertat. Un altra cosa és que vosté complixca amb el seu paper eixint en defensa del senyor Barrachina, això ho podem comprendre si es vosté qui pareix ser.
  El que no comprenem és que vosté tilde els comentaris del demés de lamentables sense cap argument, que els califique d’obtusos i curts de mires sense dir per què li ho pareix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here