La Fira Gastronòmica de l’Alcúdia va conquerir el 9 d’Octubre el paladar dels visitants

0
352
Els bunyols volaren tots el 9 d’Octubre
El darrer dia s’ho menjaren tot

El Nou D’Octubre continua sent el dia de la Fira per excel·lència, anit a les deu de la nit els darrers visitants s’afanyaven a comprar tot el que havien planejat i, en molts casos, es van vore amb la sorpresa que no hi havien existències. Les cares dels expositors tampoc no enganyaven, i tots els consultats afirmaven la voluntat de tornar l’any que ve.

Quan el calendari cau com enguany, sempre hi ha la por que hi haja fallida, però no ha sigut així, segons explica el president de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera, “hem tingut una Fira partida: primer el cap de setmana, en que dissabte no va estar malament i diumenge molt bé, després hem tingut els dies laborables de transició i el 9 d’octubre continua sent El dia de la Fira”.

Pel que sembla, malgrat la crisi, el atractiu de la Fira continua sent el mateix, alguns dels nous expositors, com ara els embotits Galan de Xaló i els d’Ontinyent, ja han mostrat el seu interés per tornar l’any vinent. El mateix han fet alguns dels expositors més veterans, com les bodegues de Murviedro, que han tingut el Corolilla com a vi estrella, que va volar ràpidament, encara que a quasi tots els va passar el mateix i  pràcticament van acabar amb les seues existències.

“Estic convençut que enguany hi ha hagut més negoci que l’any passat, perquè les parades es veuen pràcticament buides”- afirmava Lluís Ribera-, I sembla que no s’equivocava, pel que ens han contat els firaires.

Per exemple Isidora Vergara, que porta el seu estand a la Fira des de fa molts anys i que, a més, és la presidenta de la Fira d’Utiel que se celebrarà la pròxima setmana, ha esgotat part de l’embotit que portava, sobretot la salsitxa al cabrales i la de nous, que han tingut molt bona acollida. Isidora ens deia: “Ojalá Dios que la feria de Utiel nos salga tan bien como esta”.

Tant estos comerciants com els demés als qui hem preguntat: els de les parades de les Illes Balears, Marcos Villalonga – qui ha esgotat absolutament tot el foie que portava- El antiguo Obrador, les Dones de l’Alcúdia o les Ames de casa Tyrius, tots ens afirmen que la Fira de l’Alcúdia té una clientela fidel, que cada any busca els productes que ja coneix. “Aproximadament el 80% de les ventes, es fan a clients que venen tots els anys, casi són ja més amics que clients”, ens contava Helena, de Bodegues Daniel Belda. En el seu cas, el Verdil acabadet d’embotellar és el que més busca la gent, a més d’altres vins tintscom ara el Migjorn- tot un clàssic del celler i el Pinot Noir, que ha sigut la revelació de la fira 2013.

Les Tyrius enguany han batut el rècord de venda de bunyols, es van quedar curtes amb els 400 quilos de farina que tenien preparats i n’han hagut de fer vora cinc-cents, acompanyats de vora400 kgde carabassa.

Respecte al Bar de la Fira, gestionat directament per la organització, s’han servit més de 12.000 tapes, a més dels arrossos i guisats que s’han venut a racions i mitges racions per a dinar i sopar. La cervesa de San Miguel també ha tingut molt d’èxit, la organització calcula que s’hauran servit unes 7.500 cerveses, entre la normal, la clareta i la sense alcohol.

Encara que semble un tòpic, el president de la Fira ja està pegant-li voltes a com celebrar l’efemèride de l’any proper: “estem pensant l’any que ve festejar els 20 anys i introduir o afegir alguna novetat, per exemple, portar la gent que ha vingut durant estos anys d’altres comunitats autònomes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here