Sumacàrcer celebra el 9 d’Octubre amb una exposició i la Fira d’Artesania

0
246

L’Ajuntament de Sumacàrcer es suma a les celebracions del dia dels valencians. Per això, ha organitzat, juntament amb l’Associació Fotogràfica de Sumacàrcer, una exposició que baix el títol “Jaume I i el segle XXI: Visions Contemporànies de la Conquesta”,  rememora el viatge de Jaume I per terres valencianes a través dels ulls de la fotografia contemporània i revisa la imatge mitològica del personatge històric.

Seguint la intenció iniciada per l’Ajuntament de Sumacàrcer de realitzar esdeveniments culturals eminentment col·laboratius i de vocació horitzontal, s’han implicat i han participat col·lectius i persones de Sumacàrcer.

Vicent Pons Alòs, Professor de Paleografia de la Universitat de València i gran coneixedor de la València Medieval, ha realitzat una selecció dels llocs més emblemàtics en els que va estar Jaume I el Conqueridor entre 1233 i 1246. També ha col·laborat Sheyla Sancho Peris, arqueòloga de la Diputació de València i filla també de Sumacàrcer, que ha fet una selecció de peces arqueològiques coetànies a la conquesta de València.

La visió artística d’estos llocs ha estat feta pel col·lectiu AFOSUMA, l’Associació Fotogràfica de Sumacàrcer. Ells i elles ens donaran la seua visió particular dels llocs seleccionats.

La inauguració de l’Exposició tindrà lloc el dia 11 d’octubre a les 20:00h a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Sumacàrcer.

Fira d’artesania.

L’Ajuntament també ha organitzat una fira d’artesania, que tindrà lloc el dia 12 a la plaça major del poble. La fira s’inaugurarà amb una cercavila a les 12 h. També comptarem amb diverses actuacions per als mes menuts, amb Dani Miquel (12:30h) i el mag Carlos Barfi (17:30h)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here