La Flama de la Llengua arriba a l’Alcúdia i presideix els Premis Jaume I

0
355

El Bloc de Progrés Jaume I de L’ Alcúdia, va crear ja fa 18 anys els Premis Jaume I per homenatjar persones, entitats i empreses del País Valencià, distingits per la seua reivindicació activa de l’ús del valencià com a única llengua pròpia del nostre poble.

La Flama de la Llengua va arribar divendres a les 20:30 de la nit al Parc de la Sénia, i va ser portada en cercavila fins la plaça del Tirant lo Blanc, on va ser rebuda per l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez. En el passacarrer col·laboraren, a més de l’ associació cultural organitzadora, el Grup de Dansa, el Bolero de L’Alcúdia, els Cabuts, els Negrets, els Tornejants, els Dimonis Enroscats i la Colla la Rosca de Tabal i Dolçaina. Un cop a la plaça, tots els grups feren la seua darrera actuació i l’alcalde va passar la Flama als negrets, per tal que la pujaren al més alt de la torre mentre sonava la Muixeranga.

A les 22.15, tingué lloc l’ inici de l’acte de lliurament dels Premis dins d’ un sopar reivindicatiu i d’ homenatge als premiats. En esta ocasió, el Premi Joan Fuster va ser atorgat a Acció Agró per la defensa aferrissada del territori. El guardó “Tio Canya” va ser lliurat a Joan Puchalt i Sanchis, per la seua defensa entusiasta i persistent del valencià en tots els àmbits de la seua quotidianitat.

El premi Ovidi Montllor va recaure, en esta divuitena edició, en els component del grup Obrint Pas, per constituir un grup de referència la joventut dels Països Catalans i de molts altres territoris amb cultura minoritzada. El premi va ser arreplegat per la periodista Amàlia Garrigós, ja que el grup tenia una actuació eixa mateixa nit.

El Carles Salvador es va lliurar a l’ IES Arabista Ribera de Carcaixent, pioner en impartir l’ ensenyament en valencià des de l’ any 1996.

Finalment, el Premi Vicent Andrés Estellés va ser atorgat a “Bressol” per consolidar un concepte innovador i funcional de comerç de decoració i interiorisme sempre en valencià com a llengua de comunicació.

La presentació de l’ acte va córrer a càrrec de Joanvi Cubedo i Capella, fundador del grup de teatre independent L’ Entaulat i primer director da la Sala Escalant

Guardonats del Correllengua

L’alcalde de l’Alcúdia rep la flama

e de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here