Compromís critica la «desorganització i falta d’originalitat» en les Festes Majors de Carcaixent

13
531

El Grup municipal Bloc-Compromís pensa que les Festes Majors de Carcaixent que organitza el PP no són les que el poble es mereix. La superposició d’actes dificulta l’assistència del veïnat a les poques actuacions programades. Segons Desirée Palma, regidora de Compromís: “ens trobem que, el mateix dia, a la mateixa hora, hi ha un concert de la Lira amb Pep Gimeno, el Botifarra a la plaça del Mercat i una exhibició de balls de saló a la plaça d’Espanya; i mitja hora després comencen les albades”. Tampoc s’entén la programació simultània d’una orquestra al parc i d’una discomòbil a la FEVE després de la Prova Final del Ral·li; o que el 12 al matí coincidisquen les desfilades dels Moros i Cristians amb la que s’ha programat amb motiu de l’agermanament amb Feltre. 

Mercat medieval

Un altre exemple de desorganització ha estat la programació del Mercat medieval per al cap de setmana posterior a la festa major. “Les regidories de Festes i Comerç no han estat capaces de consensuar amb les associacions de comerciants un calendari per a incloure una fira comercial a les festes. Finalment, han posat el Mercat medieval en una data que no satisfà a ningú i que deixa despenjat un acte que, és possible que tinga prou menys èxit del que hauria tingut en festes o en la setmana del Ral·li”, explica la regidora Palma.

I com a remat tenim el llibre de festes, del que s’ha fet una edició doble, amb el cost que això suposa: una revisteta amb la programació que s’ha repartit malament i a presa per cobrir l’expedient, i el llibre en el format de sempre, a hores d’ara encara per repartir.

Davant la crisi cal aguditzar l’enginy. I vistes les festes dels últims anys sembla més que evident que el Sr. Cortell, regidor de Festes, no és la persona adequada per a gestionar els molts o pocs diners que es destinen a festes de manera objectiva i pràctica, sense atendre a interessos de cap altres tipus que la consecució d’unes festes dignes que poden ser austeres però molt més completes i ben organitzades. Cal un canvi que ha de començar en la regidoria i que ha de continuar amb la creació d’una comissió de festes que aglutine els diferents interessos i inquietuds de la població de Carcaixent.

Com a exemple d’imaginació trobem les Festes Alternatives de Carcaixent (FACA) que, amb pocs recursos i sense suport institucional, aconsegueixen bastir un programa alternatiu ple d’actes culturals, festius i d’oci que atrauen cada vegada més gent, i que, fins i tot, promocionen el comerç i l’hostaleria locals.

Compromís critica el secretisme del PP en l’organització de les festes que, recordem, paguem entre tota la ciutadania de Carcaixent. La desorganització i falta de connexió amb la població per organitzar unes festes per a totes i tots s’agreuja any rere any, “és per això que des de Compromís considerem que és hora que el Sr. Cortell renuncie a les competències en matèria de festes i les trasllade a alguna altra persona de l’equip de govern que tracte de posar imaginació i il·lusió, per oferir unes festes dignes per a la ciutat de Carcaixent”, conclou Palma.

Compromís per Carcaixent

 

13 Comentarios

 1. Aquesta nota de premsa és molt molt pareguda a la que han tret els Joves Socialistes ixos en altres diaris digitals fa uns dies. Que ja no te ni originalitat el BLOC-Compromís?

 2. Xe ara pareix que els de Compromís fan oposició i tot!!! Quant més en entredit està la connivència entre el Bloc i el PP, va i trauen 3 o 4 notetes de prensa per a desviar l´atenciò i ja està.
  Fa uns mesos volíen que li llevaren les competéncies al regidor d´interior i trencaven palletes en el pp i acte seguit pacten amb el pp un reglament orgànic infumable per al funcionament de l´Ajuntament, que serà ara?
  Per cert; m´agrada l´apropiació de les FACA que fa el Bloc, que pensarà els organitzadors de les FACA d´açò?

  Se vos veu el plumero.

 3. óscar, no t´enteres cheeeeeee!!!!
  Lo de la moció del bloc per a llevar del mig a ahullana era un dels innumerables favors que li va fer el bloc a lola. Lola necessitaba clavar a la seua cunyada en el ajuntament com fora, perque clar, quan a ú se li acaba el paro a vore que fa…!!
  Ella no podia quedar com una «traidora» demanant la propia dimissió de ahullana que és afí al seu partit i forma part de la corporació i la faena bruta li la tenia que fer algú.. i qui la va fer?
  el bloc… amor, con amor se paga…
  Mira com paco salom va ser «listo» i en comte de eixir ell a la palestra, li va deixar el marrón de la lectura de la moció al seu concejal de partit IVAN, aixina la seua imatge no quedaba tant per terra, encara que per a mi (tanto monta, monta tanto)… pero enfí xico… açò es un no parar en este poble… sinvergüenceria, tota i més….
  COM DIRIEN ELS HOMES DE CAMP…. «POCA VERGONYA A CABASSAES»

 4. ¡¡¡ Caramba , otra vez mis chicos de compromis amb lola por aquí con sus interesantisimas notas de prensa !!!!
  kaaaaaaa kaaaaaa kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Antes le toco al Sr .Ahullana y ahora le toca al Sr Cortell , ya veremos cuando le toca a la alcaldesa, aunque para esta señora parece que siempre existe el perdón y la compresión por parte de compromis.
  ¡¡ Que la alcaldesa se paga con recursos públicos su defensa por un presunto delito electoral !!! ¡¡¡ No pasa nada !!! ¡¡¡ Esto no es importante !!! ¡¡¡ pa que denunciarlo !!!! ¡¡¡ mejor nos lo callamos !!! jaaaa jaaa jaaaaaaa
  ¡¡¡ Que la alcaldesa cobra cantidades importantes en dietas !!! ¡¡¡ tampoco es importante !!! ¿ o si ? ¿ alguien sabia en Carcaixent algo sobre las dietas que cobraba la alcaldesa antes de que Calatayud y Albert entraran a formar parte de la Corporación municipal ? ¡¡¡ Sólo oigo el «canto» de los grillos !!! toc toc toc
  ¡¡¡ ¿ Y que me dicen del » perdona a tu alcaldesa , perdónala» , en el tema de la gran cagada de la conocida como estructura de la católica ? !!!!
  ¿ No se como mucha gente se atreve a sospechar del enfrentamiento de los chicos de compromis con el PP ? toc toc
  Y después de todo esto , nos enteramos que pp/compromis pactan un ordenamiento interno ¿ cual sera su espíritu? ¿ la transparencia de la actividad política municipal ? jaaaaaaa jaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Pero mejor dejar esos temas y critiquemos al Sr Cortell , o mejor pidamos que le quiten las competencias , que este señor si que lo hace mal ( no como nuestra querida y amada alcaldesa TOC TOC TOC )
  Antes Ivan , ahora Desiré , estoy intrigado cuando le toque a Salom de quién pedirá la cabeza , aunque puedo imaginarme que el tema debe andar entre la de Calatayud o la de Albert , porque hay que ver que imagen están dejando ver de la actividad política de Salom durante su larga carrera dentro del consistorio.

  • Juan Albert: UV, Alternativa Valenciana, UV, PSD de momento
   Ana Calatallud: PSD, UV, UxV de momento
   Juan Albert …. fuerte enfrentamiento con Lola Botella, acabó dando su voto al PP
   Ana Calatayud … fuerte enfrentamiento con Lola Botella, acabará dando su voto al PP o en la candidatura del PP
   Kako = Misterio de la Santísima Trinidad

 5. Tu dius que Paco va ser «listo». Jo pregunte -davant el silenci resignat del destacat regidor Popular- per a tu Ahullana qui és? San Francisco? el de «las buenas obras»? Espere que ens vages a delectar amb una major i més demostrada, o documentada, informació. Entre les moltes llacunes de la teua perorata tire a faltar què guanya Paco amb aquest complot. Després per què poses suspensius després de»com dirien els homes de Camp… Qui són? alguna banda que coneixes? Els homes del camp, si fora el cas, es referirien a les cabassades, no?
  Puc entendre que en el seu moment el teu vot no vaja per al Bloc i ho siga per a Compromís, però hauràs d’explicar, si és per a altres, com han redimit els pecats tots aquests partits. Si són tipus UPiD, UxV, etc. no cal que m’ho digues.
  En fi, Iván qui és? «el chico de los recados»? Finalment, quina cosa de trellat hauràs fet tu per a desqualificar a la gent d’aqueixa manera? Delecta-nos si no t’és cap molèstia

  Quant Óscar, dir-te que cal parlar de tot, no només del que més ens puga interessar. Exposa dubtes. De segur que Compromís et respondrà.

 6. Primer ivan demana la dimisio del ahullana, dessire la de cortell, sera la proxima la de lola??? La demanara paco salom???

 7. Veí, senc profundament no poder tindre tants coneixements de valencià com pareix ser tens tu. Referent a Ivan, en cap manera pretenc fer-lo vore com «xico de los recados». En tot cas, el podria vore com una marioneta manipulada pel Sr, Salom. Pel que respecta al vot… tu per aixo no deus de patir.. que aquesta vegada de segur que no será ni per al bloc compromís, ni per a res que se li parega. Si es per mi tranquil que paco no escalfará la cadira de l´alcaldia. Ja sera ell sòl qui ho fará pactant amb el PP… Referent a la meva intenció de vot, que per cert, veig que tant et preocupa, et diré algo que segur que t´agradará escoltar… el problema no es que jo vaja a votar a Units per valència… el problema es que mooooolts ex-votants del bloc van a votar a units per valencia, i no ho van a fer per afinitat politica, tens raò, ho van a fer directament a la persona… El temps de paco salom ha finalitzat.. però tambe puc arrivar a comprendre que no vol eixir de l´ajuntament amb la sensació que no ha servit per a res tants anys al capdavant del partit a carcaixent, i aquesta es l´ultima bala a la recamara… Jo, sincerament, amics del bloc, crec que l´heu cagada els ultims temps a aquest poble, i molt… El sr. SALOM porta molts anys al capdavant del bloc a carcaixent, i vullgues que no, algún favor que altre li deu de deure a LOLA, i com et vaig dir abans i et torne a dir.. «AMOR, CON AMOR SE PAGA»….Vos desitje el millor a les pròximes eleccions, pero vaig a permetre´m el luxe de donar-vos uns consells com a exvotant vostre:
  No traicioneu els vostres votants.
  Intenteu anar per la vida amb menys sobèrbia.
  Treballeu pel poble i no feu res que no siga el que les vostres sigles representen.
  I per ultim, Paco, mes val que traiciones la confiança de lola, que no la de tots els teus votants, sino, ho tens tot perdut…. temps al temps…

 8. Al fals exvotant del bloc, al kako i a tota la resta de seudònims dels mateixos de sempre: resulta especialment lamentable la vostra obsesió amb Compromís i amb Paco Salom. És que ja ni critiqueo al PP!! No vos doneu conter que vosaltres mateixos erigiu a Compromís com la principal força política municipal?
  I crec que vos equivoqueu de dalt a baix. Esteu intentant, des del partit de Ana i el xic eixe exPsoe, rascar vots en Compromís simulant que la gent abandona la confiança, que hi ha pactes ocults i mil historietes infantils més. Alla vosaltres si penseu que així la senyora Calatayud, la que ens ha costat 6000 euros per el seu afan personal de figurar i fer-se un nom i calfar poltrona 4 anys més, guanyarà algun vot. Pero no vos penseu que la gent de Carcaixent es tonta, que no ho és.
  Ala, ja podeu inventar 4 o 5 seudònims més i criticar-me també a mi, que no soc ningú. Bé sí, una votant de Compromis que continuarà votant Compromís. Encara que vos moleste.

  • ¿Alba usted quién se ha pensado que es para que nosotros la critiquemos?
   pero !!! si ni siquiera llego a entender sus argumentos!!!!

   Por un lado nos dice que usted es una votante de Compromis , y se supone que usted es partidaria de que ese partido sea la principal fuerza política de Carcaixent , al mismo tiempo usted considera que nuestras críticas ayudan a compromis a llegar a ser esa fuerza , pero también categoriza nuestras criticas de lamentables ¿ de que va todo esto ? ¿ que es lo que usted quiere ? ¿ no llego a entenderla ? usted «se ha hecho la picha un lío»
   La gente de Carcaixent no es tonta y los lectores de este foro tampoco , así que van a darse cuenta de lo único que pretende con su comentario es el de criticar a Calatayud y a C.Albert. , con un único argumento : el haber denunciado al MIA por haberle realizado un descuento de 150.000 euros a una empresa en el coste de su licencia de actividad.
   ¿ ese es su argumento para criticar a Calatuyud ?
   jaaaa jaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   A mi no me molesta en absoluto que usted sea votante del Compromis , usted vera lo que pretende con ello ( que siga el régimen pp-bloc de los últimos 15 años) TOC TOC TOC

 9. Hola alba, benvinguda al debat… jo et puc assegurar i de bona má, que el bloc está perdent molts vot, ja no se si serán per a calatayud, albert, juanito o el pp, el que si es ben cert, es que els seguidors del bloc com jo, tenim seriosos dubtes de donar-li la confiança al bloc i que puga passar com per exemple va ocorrer a benifaió o almussafes, es a dir, que en compte de fer coalició amb partits d´esquerra, feren coalició amb el pp per a governar traïnt la nostra confiança i utilitzant els nostres vots.. i si no creus el que et dic, tira de hemeroteca o simplement contrasta l´informació. Respecte als dubtes que et genera que siga afèrrim al bloc, tan sols aclarar-te que soc simpatitzant i votant del bloc, des de l´epoca del que fou el PVN (Partit Valencià nacionalista), on la benifaionera MATI FERRÀ, tingué un gran protagonisme com a membre del partit i fou primera dona alcaldessa del poble de benifaió als finals dels 90. SENC DECEPCIONAR-TE, PERÒ ES MOLT POSIBLE QUE SIGA JO MOLT MÉS DEL BLOC-COMPROMÍS QUE TU, O AL MENYS, HO ERA FINS QUE PERDEREN LA LLEALTAT ALS SEUS VOTANTS….. Creus que a carcaixent va a ocòrrer algo distint??? El poder no te nom ni cognom, el poder es poder… i malhauradament per alguns, val més que les conviccions de qualsevol tipus… com pots veure, de fals exvotant del bloc, res de res…..

 10. PER SI ET QUEDA ALGUN DUBTE, AHI TENS LA WIKIPEDIA:
  Jesús Tortosa Llopis (Benifayó, provincia de Valencia, 3 de enero de 1959) fue portavoz del grupo municipal Socialista de Benifayó por el PSPV-PSOE. Fue alcalde durante dos períodos: primero durante un año y medio en la legislatura 1999-2003, donde gobernó en coalición junto al Bloque Nacionalista Valenciano, y desde 2003 hasta marzo de 2005, donde fue objeto de una moción de censura presentada en conjunto por el BNV y el PP.

  Vicent Duart (Benifaió, 10 de octubre de 1955) es el fundador del Colectivo Nacionalista de Benifaió en 1982, encabezó la lista de la Unitat del Poble Valencià para la alcaldía de Benifaió en la elecciones locales de 1987, convirtiéndose en el primer edil nacionalista en el Ayuntamiento de Benifaió, posteriormente fue miembro de la Assemblea d’Almussafes, y uno de los fundadores del Partit Valencià Nacionalista al que representó junto a Mati Ferrà como concejal en el Ayuntamiento de Benifaió. Posteriormente se integró en el Bloc Nacionalista Valencià.
  Autor del recurso contencioso que llevó a la sentencia de Benifaió, que impidió que los ayuntamientos utilicen la normativa secesionista de la Real Academia de Cultura Valenciana. Durante el periodo 1999-2003 fue el responsable de Urbanismo del Ayuntamiento de Benifaió, siendo alcaldesa Mati Ferrà, ambos del BLOC. En el año 2005, fue uno de los firmantes de la moción de censura al alcalde del PSOE Jesús Tortosa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here