El PP de Carcaixent «calla» sobre el futur de la ORA segons Compromís

2
474

El govern del Partit Popular encara no s’ha pronunciat sobre la proposta de nou sistema de regulació de la zona ORA que, en el mes de febrer, va presentar Bloc-Compromís.

A diferencia de l’actual sistema que és de limitació horària amb pagament, el sistema plantejat per Bloc-Compromís és gratuït, i preveu zones diferenciades en funció de la major o menor afluència de vehicles, d’acord amb els serveis públics o privats de les zones urbanes. A més, seria gestionat directament pel propi ajuntament, sense concessió a tercers.

Per a Bloc-Compromís la regulació de l’aparcament amb este sistema és necessària i positiva per a la ciutadania. D’una banda, facilitarà l’aparcament en zones d’alta afluència de vehicles, com ara els carrers Julià Ribera o Sant Francesc d’Assís, on hi ha una part important d’establiments comercials i de serveis.

D’altra banda la regulació és igualment necessària per al manteniment del comerç tradicional. I això perquè és innegable que este sector necessita compensar el desavantatge que representa el fet que les grans superfícies compten totes amb aparcament gratuït que facilita l’accés, així com les operacions de càrrega inherents a algunes compres. No facilitar l’aparcament aboca els compradors a buscar les alternatives més còmodes, i ací, ara per ara, els grans supermercats o el centre comercial parteixen com a guanyadors.

La proposta ha estat presentada a representants del sector comercial tradicional, els quals no la veuen amb mal ulls, ja que ells també consideren necessari modificar el sistema actual. De la mateixa manera, tampoc ha estat rebutjada per la Policia Local, tot i que, desconeixem si finalment els seus responsables han fet cap informe al respecte.

Segons Paco Salom, portaveu del grup municipal: “Bloc-Compromís considera necessari modificar el sistema, tant per les crítiques de la ciutadania com pel baix índex d’ocupació d’algunes zones. Per això, la nostra proposta incorpora la gratuïtat de l’aparcament, durant un període de seixanta minuts.

I finalitza Salom: “la ciutadania demana canvis en la regulació del sistema ORA. No entenem el silenci del govern del Partit Popular en este tema. Cal que actue ja, sense perdre més temps”.

Compromís per Carcaixent

2 Comentarios

  1. Señor Salom, en vez de preocuparse por algo que afecta a unos cuantos , por que no se preocupa por conseguir que nos bajen los impuestos abusivos que pagamos en este PUEBLO ; contribución , basura, impuesto de circulación …
    que nos afecta a todos y de una manera escandalosa .Eso si que sería hacer un buena campaña electoral.

  2. Sería important que el govern municipal contestara i informara, i opinara, sobre aquestes coses, no sols de la despesa de 6000 euros per els pleits de la senyora Calatayud.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here