Més Algemesí trasllada el nou Pla de Conca del Xúquer a la Comissió Europea

0
417
Bermúdez component de Compromís per l’Aigua

L’esborrany del nou Pla de Conca del Xúquer que ara està en període exposició resultat totalment contraproduent per als interessos d’Algemesí i de la Ribera. El Ministeri i la confederació, amb la complicitat de la Generalitat Valenciana, han forçat la interpretació de la Directiva Marc de l’Aigua –i de la Llei d’aigües- atorgant a la Ribera, no una concessió directa d’aigua, sinó un “intercanvi” que el que realitat encobreix és una compravenda d’aigua.
El PP estatal i autonòmic posa a la Ribera els últims de la cua, quan en realitat deuríem ser els primers. I tot això amb la complicitat del PP de la Ribera que traeix als seus votants. És evident que les cartes estan marcades, que el PP no juga net. El Ministeri de Medi Ambient, així com la Generalitat, que deurien ser àrbitres imparcials de la situació i vetllar perquè es complisca la Directiva Marc de l’Aigua, són els primers que la incompleixen. No podem esperar res dels polítics populars de Ministeri i la Confederació, polítics panxacontents que governen a cop de lobby i que prenen decisions en contra de la ciutadania a la que deurien protegir. Molt menys dels de la Ribera, que són sols “la veu del seu amo” a la comarca.
MÉS ALGEMESÍ considera que el Ministeri i la Generalitat són institucions totalment parcials i hostils envers la Ribera, i per això ha dut el tema a Europa. Sols la Comissió Europea pot posar les coses al seu lloc, i per això MÉS ALGEMESÍ, a través de les gestions d’Esquerra Republicana, ha presentat una pregunta a la Comissió Europea. L’eurodiputat d’Aralar Inaki Irazabalbeitia ja ha presentat aquesta pregunta per escrit, pregunta que, d’acord amb l’article 117 del Parlament Europeu, serà contestada també per escrit en les pròximes setmanes o mesos per la Comissió.
En concret, i després d’una breu descripció de la situació, preguntem a la Comissió si considera que la solució de fer pagar als usuaris els costos de substitució en compte d’atorgar-los una assignació directa d’aigua respecta les prioritats que estableix la Directiva Marc d’Aigua. Preguntem també a la Comissió si fer pagar als usuaris l’esmentada substitució respecta el principi de “qui contamina paga”. I finalment se li pregunta si la Comissió Europea pensa prendre alguna mesura al respecte. Depenent del tipus de resposta i de l’interés que mostre la pròpia Comissió sobre el tema en un futur es determinarà quines són les accions que cal promoure en Europa
El tema del Pla Hidrològic i de la no assignació directa d’aigua a la Ribera transcendeix, mercè MÉS ALGEMESÍ i Esquerra les fronteres estatals i es fa present en Europa. Si la Comissió Europea entra en el fons de la qüestió i s’interessa per ella, el Ministeri i la Confederació deuran de donar moltes explicacions sobre per què es discrimina d’aquesta manera a la Ribera. MÉS ALGEMESÍ, tot i ser un partit local s’ha menejat per portar el tema a Europa, per defensar els interessos dels algemesinencs i riberencs, no com els polítics populars d’Algemesí i de la Ribera que es menegen en contra dels interessos dels ciutadans que els han votat.

 Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here