Rajoy «condemna» a la Ribera amb només 10 milions en els pressupostos segons Compromís

0
160

Compromís lamenta el fet de que per segon any consecutiu el govern de Madrid de Mariano Rajoy haja marginat a la comarca de la Ribera en la partida d’inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat.

La reducció en les inversions de l’Estat a la Ribera del Xúquer està caiguent a un ritme de 10 milions d’euros cada a l’any. Així, si al 2011 es van destinar 40 milions d’euros a les necessàries inversions a la Ribera, el 2012 aquesta inversió va ser de 30 milions d’euros i, enguany, enlloc de pujar per tal d’equilibrar aquest descens, la realitat és que ha tornat a baixar. Al 2013 la inversió de l’estat a la Ribera serà de només 20 milions d’euros. I la previssió per al 2014 és de 10 milions d’euros.”

Diego Gómez, portaveu de Comp

Mariano Rajoy en el Congrés

romís a la Ribera Alta, explica que “açò significa que moltes inversions absolutament necessàries per al futur de la nostra comarca van a deixar-se en el calaix.”

Especialment significativa és l’eliminació del Pla Contra Avingudes del Xúquer. Aquest Pla ha sigut totalment esborrat, incloses les presses de Sellent, Montesa i Marquesat. A la nostra comarca sabem molt de riuades i de pantanades, i per tant del perill que patim si aquestes inversions no es fan.

Cal assenyalar que tot açò s’enmarca dins de la marginació en finançament que patim els valencians. Si la inversió mitja del govern de Rajoy al conjunt d’Espanya és de 210 euros per español i any, els valencians només rebem 120 euros cada any. Es a dir, els valencians som un 40% pitjor finançats que la resta dels ciutands d’Espanya. Açò significa que el govern de Madrid margina els valencians clara i perillosament.

El govern del PP de Madrid està posant en pràctica una política clarament centralista i antivalenciana que pinta de negre el nostre futur.

Davant aquesta situació, diu Gómez, “seria d’esperar que els govern de la Generalitat i totes les alcaldies del PP a la nostra comarca es deixaren de frases i declaracions grandiloqüents i es dedicaren a defensar els interessos dels valencians en general i dels riberencs en particular. Parlar és fàcil, però els fets demostren la nula influència que té Alberto Fabra (i per extensió els governs locals del PP de la nostra comarca) en Madrid. Fabra no sap, no pot o no vol defensar els legítims interessos dels valencians”.

Compromís Ribera Alta

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here