L’Alcúdia es solidaritza amb les víctimes del Metro que continuen lluitant per la veritat i la justícia

0
359

Al voltant de 50 persones es donaren cita a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia per donar suport a l’Associació de Víctimes del Metro i a la projecció del documental «0 responsables».

En la presentació de l’acte Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, va fer referència a que aquesta associació simbolitza, per damunt de qualsevol cosa, la lluita per la justícia i la veritat i que ens dona l’oportunitat als valencians i valencianes de recuperar la dignitat, una dignitat que havíem perdut, quan la majoria de la nostra societat es va oblidar de la tragèdia del Metro de València mentre els familiars continuaven esperant respostes. Igualment es va referir a que l’Alcúdia és un poble de la Línia 1, i en altres circumstàncies els morts o ferits podien haver sigut d’aquest poble.

Rosa Garrote, secretària de l’Associació de Víctimes del Metro,  va contar el dia a dia de l’Associació, el que han sigut aquests 7 anys. Explicà que l’Associació va nàixer en octubre de 2006 amb la finalitat d’esbrinar les causes de l’accident i que el 3 de novembre d’aquell any tingué lloc la primer concentració amb unes desenes de persones.  Durant 7 anys han trobat el recolzament de persones molt fidels, que malgrat la calor o la pluja, sempre estaven allí.

La representant de les víctimes va explicar el paper de revulsiu que havia jugat el programa «Salvados» de Jordi Evolé, que va marcar un abans i un després per a l’Associació. «Si fins eixe moment havíem sigut els oblidats… el que vam sentir el 3 de maig, amb la plaça plena, abarrotada, els carrers adjacents … això no l’oblidarem mai.»

Rosa Garrote va explicar que a partir d’aquest programa diverses entitats presentaren denúncies per reobrir la investigació i que aquest era l’objectiu que tenien en aquest moment: tornar a investigar el cas amb la personació de l’Associació de Víctimes. Encara que la jutgessa havia decidit no reobrir la investigació, la fiscalia ha recorregut eixa decisió per considerar que hi havia sorgit dades noves, rellevant per a determinar si hi havia fallades mecàniques en el tren.

Finalment, Andreu Signes, de la productora Barret Films, va presentar el documental i projecte»0 responsables» que es pot consultar en la pàgina www.0responsables.com i explicà com aconseguiren que Jordí Evolé s’interessara per l’accident de València i li dedicara un programa especial. En aquest moment el projecte continua actiu i la col·laboració amb l’Associació s’ha tornat en permanent.

Cal assenyalar que Jordi Evolé, va cedir el premi de la Cartelera Túria, al millor programa de televisió, a Barret Films, que ajudaren a «Salvados» a la realització del programa «Olvidados» posant a la seua disposició la documentació al seu abast.

Després de la projecció d’algunes parts del documental i de les preguntes i intervencions del públic, l’acte va finalitzar amb el compromís dels assistents de no tornar a deixar soles a les víctimes en la seua reclamació de veritat i justícia, i amb la petició d’assistir el 3 de cada mes a la concentració mensual de l’Associació a la Plaça de la Mare de Déu de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here