Nou reglament orgànic municipal de Carcaixent a proposta de Compromís

23
519

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent, celebrat el passat dijous 25 de setembre, va aprovar inicialment un nou reglament orgànic municipal a proposta de Compromís.

El Grup municipal Bloc-Compromís va presentar, per registre d’entrada, el passat 31 de maig de 2012, una proposta de reglament orgànic municipal de l’Ajuntament de Carcaixent. Eixe mateix dia, la regidora Desirée Palma va pregar l’alcaldessa de Carcaixent que estudiara el text i el facilitara a la resta de grups municipals perquè pogueren fer les esmenes oportunes.

Una vegada aprovat inicialment, l’expedient s’exposarà al públic, pel termini de 30 dies hàbils, durant el quals la ciutadania podrà presentar les al·legacions que crega oportunes.

El reglament orgànic municipal és l’instrument que regula l’organització i funcionament intern d’un ajuntament, així com les atribucions dels seus òrgans col·legiats.

Segons Paco Salom, portaveu del grup municipal: “la proposta de Compromís impregna el text reglamentari dels principis de publicitat i transparència, exigibles a tota Administració pública; facilita i millora la relació entre la societat civil i la Corporació i adapta el funcionament i organització de l’Ajuntament a les noves tecnologies de la informació i la comunicació”.

Publicitat i transparència

El nou text obliga a publicar en la pàgina web www.carcaixent.es les actes de les sessions plenàries, els acords de la Junta de Govern Local, els decrets de delegació de l’Alcaldia, els ordres del dia del Ple i la Junta de Govern, etc.

Participació ciutadana

El títol cinquè del reglament aposta per millorar la participació ciutadana. Així estableix el procediment perquè, tant les associacions representatives com els ciutadans, puguen intervindre en les sessions plenàries, en qualsevol punt de l’ordre del dia o en el punt de precs i preguntes.

Noves tecnologies i modernització

L’Ajuntament de Carcaixent obri la porta a retransmetre les sessions plenàries per la pàgina web, o qualsevol altre mitjà de comunicació. Així mateix, els membres de la Corporació podran consultar tots els assumptes inclosos en l’ordre del dia dels òrgans col·legiat a través d’una “intranet”, amb el consegüent estalvi en paper que això comporta.

Compromís per Carcaixent

Paco Salom

 

23 Comentarios

 1. Paco…. aprofite aquest mitjá per a dir-te que al respecte del que m´he assabentat de l´ocorregut a l´ùltim plenari del passat dijous, on m´han informat que es vareu abstindre a la moció de baixar l´ibi i a mes a mes una moció que tambe tractaba de reciclar els llibres de text per als menuts en pro de les families amb mes dificultats.. et faig saber publicament que ET RETIRE EL MEU VOT I EL DELS COMPONENTS DE LA MEVA FAMILIA (decissió presa lliure i democràticament per ells, clar està). Espere que sàpigues rectificar a temps i realment faces el que tots esperavem de tu…. carcaixent necessita un canvi… espere que estigues a l´altura d´aquest canvi i que no sòls quede en paraules… UN ABRAÇ

  • Sr. Votant del Bloc,
   Li explicaré per a vosté i per a qualsevol altre que vulguen enganyar, que en la moció del IBI ens vam abstindre perque existia un informe tècnic en contra per considerar els acords plantejats fora de la legalitat. Tot i això ens vam mostrar d’acord amb buscar entre tots maneres legals de rebaixar la contribució que també nosaltres vegem elevadíssima.
   En la dels bancs de llibres ens vam abstindre perque el PSOE va presentar la proposta per a que fora municipal, gestionada per polítics de tots els grups. I nosaltres estem totalment a favor dels bancs de llibres però a nivell de centre, gestionats per pares i claustre, que molts ja ho estan fent amb més o menys èxit i altres busquen la fòrmula per portar-ho endavant. A més els llibres són diferents a cada escola i dificilment es poden intercanviar d’un centre a un altre. Pensem que els polítics estem per a altres coses, com reclamar el deute que la Conselleria d’educació te amb les famílies i escoles de Carcaixent des de fa dos anys, tal i com hem fet des de Compromís al mateix plenari amb una moció aprovada per unanimitat.
   Espere haver aclarit els seus dubtes i, si realment ens va confiar el seu vot el convide a consultar amb nosaltres qualsevol dubte que li ocasione alguna de les nostres decisions o intervencions, no siga que el tornen a enganyar a vosté. Salutacions.

   • Sra. Palma, no mienta. Según me han dicho, la propuesta del IBI se modificó para que cumpliera con la legalidad y aún así ustedes no la apoyaron, es esto verdad?

   • D.Palma no serà que vostés voten en contra de lo dels llibres per interesos económics, si com ho sent. Que jo sàpiga molts regidors del bloc tenen vinculacions directes amb algunes que altres editorials i clar, si ixa moció ixía endavant algun duret que altre les dites editorials pedríen, no? Així que no intenten desvíar l´atenció i enganyar a la gent que ja els va calant.

    • Senyor Fermin,
     Sols dir-li que totes les editorials no fan llibres de text. Tinc dos companys que actualment treballen a una editorial, que no en fa de llibrea de text.
     I jo, personalment, he sigut editora i ara estic en l’atur, així que interés econòmic cap. Li repetisc que estem a favor dels bancs de llibres, tant que en l’AMPA del que forme part fa diversos anys que treballem per crear-lo. Amb el que no estem d’acord és amb la gestió política d’això que el grup que presentava la moció pretenia. Pot vosté tractar de desviar com vulga, quan l’acta siga redactada podrà llegir-ho vosté mateix.
     Sr. Votant del Bloc, si totes les energies que gasten alguns en buscar l’enfrontament i el desprestigi dels d’enfront s’usaren per modificar la moció per ajustar-la a la legalitat i que no puga ser informada en contra, en el proper ple estic segura que les votacions serien altres. Tan fàcil com això, però com vosté diu, cal voluntat de consens, no de guerra interessada. No creu que per a nosaltres hauria resultat més fàcil votar a favor i ser tan demagògic com altres? Però tenim una responsabilitat amb la gent que va confiar amb nosaltres i la llei cal respectar-la sempre, no sols quan a u li convé. Gràcies pel seu to. Si necessita més aclariments el convide a que parlem, al nostre web pot trobar com.
     Al senyor Pasqual, mentre l’informe de legalitat no es retira la proposta continua informada en contra pel tècnic. Per això la nostra votació en sentir d’abstenció. Però li dic el mateix, amb l’acta damunt la taula, si vol, tornem a parlar. Mentre no li donaré més explicacions perque considere que hem sigut clars i respectuosos, fins i tot amb qui no ho és tant amb nosaltres.
     Gràcies.

   • D. Palma, li agraixc les seves aclaracions, però si no estic mal informat, l´informe de l´interventor está basat en una valoració personal que califica d´il.legal. No podem permetre´ns a aquestes altures i tal i com està posant-se l´assumpte d´entretindrens amb valoracions personals. Voten vostes a favor, que es solicite al cadastre la consulta i punt… ells son qui ja els dirán si es legal o no…. desiree.. les cosses son molt mes simples que tot això..si es vòl es pot… però hi ha que voldre…

     • D. Palma, si se canvia la propuesta de la moción, por mucho informe legal o il·legal que haya, este no tiene validez, porque de lo que se ha informado en ese informe ya no tiene sentido, así que ustedes no han votado a favor porque no han querido. Justo antes del verano cuando por el pueblo se repartieron unas octavillas demandando la bajada del IBI, alguno de los concejales del Bloc expresó públicamente que a que santo venía eso ahora, que no se podía hacer nada. Es cada vez más evidente que ustedes tienen un pacto encubierto con el Partido Popular, que aunque lícito, lo esconden porque saben que muchos de sus votantes no se lo perdonarían. Hay demasiadas ocasiones en que el sentido de su voto a sido cuestionado (Presupuestos, liquidación del presupuesto, investigaciones en profunidad, nuevo reglamento…) Como ciudadano solo con leer la prensa y escuchar a los distintos grupos uno se da cuenta, ya que es muy curioso como todos los restantes partidos de la oposición comparten esa visión de ustedes, por algo será no. No es compromís el partido que saca camisetas y denuncia a los «corruptos» del consell, porque no hacen lo mismo aquí. Por favor y al hilo de otra nota de prensa que ha aparecido aqui, cúantas veces a acudido Bloc-Compromís a la justicía sobre un tema relacionado en Carcaixent en los últimos 16 años? Agradecería esa información.

 2. A esta propuesta de Reglamento, se le pueden añadir sugerencias de ciudadanos, o es un reglamento ya pactado y cerrado?

  • Una vez se publique, se tendrán 30 días de exposición pública donde cualquier ciudadano podrá revisar y proponer la enmienda del reglamento.

 3. No puedo opinar si es opaco o no porque desconozco el contenido del reglamento pero por lo demas no veo ningún problema. Se dijo en el pleno y se repite ahora que el Bloc ha negociado con el PP. Lo que comentó Albelda el pasado jueves en el pleno me parece correcto: quien no tiene mayoría y hace una propuesta si quiere que vaya adelante debe negociarla con aquellos que le pueden dar los votos que le faltan. Y en este caso la suma de todos los grupos de la oposición no basta por lo que los votos realmente necesarios son los del Partido Popular. Eso lo veo inteligente y acertado.
  Y por otra parte no hay que escandalizarse de si es el PP u otro partido. Al final en este ayuntamiento si que puede haber diferencias en el comportamiento pero no en la ideología de personas como la concejal de Units o cualquier concejal del PP por lo que en la practica da lo mismo pactar con unos que con otros.

 4. ¡¡¡¡ ¿ Que ven mis ojos ? !!!!
  ¡¡¡¡ El BLOC pactando un reglamento con la derechona rancia del PP/PSD !!!!!
  jaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaa
  Esta gente ya ni lo disimula. TOC TOC TOC
  Aunque sólo era cuestión de tiempo que estos 2 partidos nos dieran muestras expresas de lo que ha estado ocurriendo en la gestión de Carcaixent durante los últimos 15 años.
  El » amor » PP/Compromis siempre se ha comentado en voz baja , pues era imposible que una gestión tan desastrosa no tuviera consecuencias sobre quién llevaba las riendas. Sólo la falta de información al ciudadano a podido ser la causa para que este régimen haya estado gobernando tantos años en Carcaixent.
  ¿ Que es lo que ha fallado ?
  Desde luego el PP no ha fallado , puesto que entre sus funciones creo que no podemos suponer que esté el de reconocer públicamente sus errores y su mal gobierno ¿ o si ? jaaaaa jaaaaaa jaaaaaaaa
  Así que los que han fallado todos estos años en informar al ciudadano y de intentar evitar el desastre al que estos señores nos han llevado, ha sido la oposición , oposición que ya nos hemos dado cuenta que ha brillado por su ausencia y sólo amparandose su inactividad en una mayoría del PP. Oposición que ha sido más bien un compañero de viaje del que regenta poder.
  ¡¡¡¡ Pa que vamos a ir , total pa na , pues no vamos !!!!.Siempre excusándose en la mayoría absoluta del poder para no actuar.
  Esa parece que ha sido la actitud de compromis-Bloc durante muchos años y ahora pretenden ir de defensores de la transparencia de la administración pública ¡¡¡¡ que cínicos son !!!
  ¿Creerán esta gente que se puede ocultar todo y para siempre ?
  ¿ Pretenden hacernos creer que ellos han sido capaces de convencer al PP de que cambie su política del ocultismo?
  Mis chicos de Compromis cada día la cagan más , lo cual me alegra , porque cada vez menos ciudadanos van a poder ser engañados por ellos. Sólo espero que las urnas les den su merecido en las próximas elecciones y que el voto de izquierdas no puedan utilizarlo para ponerlo a los pies del poder del PP. Creo que se está viendo perfectamente que el Bloc no ha sido ,ni es ,la oposición al PP , más bien son la oposición de todo aquello que se suponga un peligro para el poder del PP ,aún cuando ello suponga dejar en un 2º plano la defensa del ciudadano de Carcaixent.
  Mientras tanto esta gente se dedica a tachar de derechas a UxV y de la posibilidad de un pacto con el PP en las próxima legislatura , sin decir que , lo más seguro , ellos mismos ya tengan un acuerdo con el PP en cuanto a volver a conseguir el poder municipal , a falta del reparto según los resultados de las elecciones. Creo que el pescado ya está todo vendido en Carcaixent.
  En esta legislatura hay que ver la cantidad de información que está recibiendo el ciudadano y soy consciente que no es gracias al Bloc.

  Así que , teniendo en cuenta todo esto , ya nos podemos imaginar cual será el espíritu de ese nuevo reglamento. TOC TOC TOC

  • Juan Albert: UV, Alternativa Valenciana, UV, PSD de momento
   Ana Calatallud: PSD, UV, UxV de momento
   Juan Albert …. fuerte enfrentamiento con Lola Botella, acabó dando su voto al PP
   Ana Calatayud … fuerte enfrentamiento con Lola Botella, acabará dando su voto al PP o en la candidatura del PP
   Hagan juego señores, se aceptan apuestas.
   Kako=Ana Calatayud?
   Pasqual=Kako=Ana Calatayud

 5. KAKOOOOOOOO….. por fin… nos tenias seriamente preocupados!!!
  Que sería carcaixent sin ti??? Como diría lola… alabado sea dios!!!
  jajajaajajja

 6. Que vergonya de governants i oposició tenim en aquest ajuntament, no se com algú pot dir que Compromís a Carcaixent són d’Esquerres, tots els afiliats provenen del Bloc i aquest partit mai ha estat d’esquerres, si no nacionalista. És mes mai han volgut a les seves files a gent que provenia dels partits Comunistes. Una altra cosa és al País València, que necessitaven als transfugas d’Esquerra Unida per obtenir el 5%.
  Espero que a les properes eleccions locals es puguin presentar Esquerra Unida o una altra ens toqués votar nul als votants d’Esquerra o no anar a votar.
  És una pena que la gent jove no s’involucri més en politica i poder desfer-nos de tots els dinosaures que estan governant aquest poble.

 7. Kako está en baja forma, después de pasado el verano. No le he entendido el contenido constructivo de su mensaje; menos todavía la crítica a una supuesta esquizofrenia política del principal partido de la alternativa (en el ayuntamiento no dan credenciales de oposición). Mi capacidad no es ilimitada tampoco, pero que «los que nos han fallado todos estos años […] ha sido la oposición…», -lo que incluye sobre todo a la principal alternativa, no?-, que se diga esto cuando no ha cesado de aumentar el repaldo ciudadano y electoral a Compromís, -coalición a la que entendiendo se refiere él todo el tiempo-, me produce algo que solo experimento con las personas que no ponen todas las cartas boca arriba. Hablo claro está desde mi condición de ciudadano y elector sin pretender arrogarme ninguna autoridad, de ahí el pseudónimo.
  En cuanto al mensaje de Lola me ha producido sonrojo, cuando me he visto en el espejo. Ella parece una maestra de escuela a la antigua usanza, de las que te da la palmada con fuerza; pero esta vez ha tocado en hueso. Ya quisiera ella que todos los que expulsa «de clase» fueran tránsfugas. Sin embargo, en Carcaixent el peso de sus admirados partidos, «comunistas», no lo consigo ver por ningún lado, por lo se deduce que ella misma puede que se hubiera ofrecido al «Bloc» sin éxito. Si no ¿a qué se debe tanto desaire?

 8. Perdoni vostè senyor veí, no m’he ofert al Bloc ni ha passat mai pel cap fer-ho. El meu comentari és que no crec que aquest partit sigui d’esquerres. No és cap menyspreu és la meva opinió, una altra cosa els transfugas no els van fer fora, el que pasa és que volien poder i com no tenien majoria van muntar Compromís per manejar al seu gust. Amb dades a la mà en les eleccions generals a Carcaixent van votar més de 500 persones a Esquerra Unida i sàpiga vostè que aquest partit va arribar a tenir dos regidors a Carcaixent els mateixos que té ara el Psoe i això sense tenir organització que jo sàpiga en aquest municipi .
  I el de mestra si de la República.

  • No se cual es la intención de algunos de querer asociar la personalidad del Kako con la de Calatayud ¿ creerán que una crítica desde Calatayud es menos crítica? ¿es más efectiva una crítica del Kako?
   ¿ Se habrán dado cuenta los lectores de este foro que Calatayud no necesita esconderse detrás de un nick ? ¿ se habrán dado cuenta los lectores que otros políticos necesitan asíduamente esconderse detrás de nicks y quienes son ? o mejor dicho ¿ que políticos de Carcaixent no salen a opinar en este foro escondiéndose detrás de un nick? TOC TOC TOCORROC

   ¡¡¡ Sólo le faltaba a mis chicos de compromis que se presentara una lista de izquierda unida a las próximas elecciones municipales !!!!
   jaaaa jaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   Entre los votos prestados del PP , que van a perder.
   Entre los votos prestados del Psoe, que van a perder
   Entre los votos de IU , que van a perder
   Y la gran cantidad de votos que van a perder de sus incondicionales ( esos de toda la vida ) que por fin se han dado cuenta del engaño.
   Creo que la alternativa compromis , va a ser un terrible desastre , aunque puede que sumen algunos de los votos de Juanito , porque esa gente hay que ver el cabreo que llevan con ese señor después de venderse al PP.
   El último rumor o chisme , es que Juanito y Balbino van a ir en la próxima lista del PP ¡¡¡¡ Viva el PP !!! ¡¡¡ Eso si que va a ser un exito electoral !!!
   jaaaaaa jaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   Si eso es cierto ¡¡¡ adios PP , adios!!!

   El Sr» Escusas de mal pagador» es uno de los muchos nicks que suele utilizar el Sr Paco Salom en este foro , pero no hace falta que se quite la careta , no creo que quiera hacer ese tipo de ridículo ( no tengo ninguna prueba de ello , pero decir tonterías , ya ven que es bastante fácil y sirve de bien poco ).

 9. Malas noticias para las economias domésticas carcaixentinas… Ha hablado el KAKO.. y cuando el kako habla, sube el pan!!!!
  JAJAJAJAJA TOC TOC TOC….

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here