EU denuncia «l’opacitat davant la instal.lació d’una planta regasificadora a Castelló de la Ribera»

0
260

EU denuncia l’opacitat al voltant la intenció d’instal·lar una planta regasificadora a Castelló de la Ribera
El grup d’esquerres reclama explicacions al Consell sobre la declaració d’utilitat pública d’una planta “de la què no s’ha informat als veïns”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació davant la publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), de la Declaració d’Utilitat Pública d’una planta regasificadora al terme de Castelló de la Ribera. “Ens preocupa enormement l’opacitat que envolta la tramitació d’una instal·lació tan potencialment perillosa. Sol·licitarem la compareixença de les autoritats autonòmiques per a que expliquen tot allò que té a veure amb aquesta declaració”.

Torró explica que les plantes de regasificació “manipulen una substancia -gas liquat- molt perillosa, per aquesta raó resulta incomprensible que s’haja furtat a la ciutadania un debat sobre els riscos inherents en el seu entorn i la seua salut. Això suposaria un incompliment de la legislació vigent en no haver-se informat adequadament a la població”.

Esquerra Unida destaca que en el cas de la instal·lació d’aquesta planta, “de la qual primer, com diem, s’hauria d’informar als veïns i estudiar els possibles impactes, cal el màxim rigor i per això entenem que és necessari un Pla d’Emergència exterior i la seua adequació a allò que s’estableix a la llei sobre Riscos d’Accidents Majors a la Indústria. Cal que la població conega, especialment, com s’ha de reaccionar davant un cas d’accident”, detalla el parlamentari

Torró, a més, considera que s’ha de “modificar l’actual model energètic basat en energies fòssils, exhauribles i que ens fan dependents. El gas compleix tots aquests preceptes, a més de resultar molt car. En darrera instància, entenem que caldria substituir les tecnologies que comporten riscos elevats per altres que siguen netes i respectuoses amb el medi ambient”, puntualitza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here