Ábalos (PSOE): «Ya no valen medias tintas, la Ribera ha de tener una concesión del Júcar»

0
394

El PSPV-PSOE considera que la potabilitzadora que funcionarà a finals d’any «serà un parxe», el que els socialistes li reclamen al Govern i a la Generalitat és una concessió de 30 hm3 per abastir a 13 municipis de la Ribera «amb aigua de qualitat sense nitrats», ha assenyalat hui a Alzira el diputat i secretari provincial, José Luis Ábalos. Exigència que els socialistes presentaran en forma d’al.legació al nou Pla Hidrológic del Xúquer.

El propi Ábalos, que considera que «ja no valen mitges tintes» traslladarà la problemàtica el pròxim dijous fins Brussel.les perquè a la Unió Europea s’assabenten  en una comarca espanyola beuen «aigua enverinada».

Mentre la poratveu municipal socialista, Isabel Aguilar ha replicat al responsable d’Agricultura del govenr local, Enrique Montalvá que «l’èxit rotund serà tindre una concessió directa de les aigues superficials del Xúquer».

Ábalos i Aguilar critiquen la solució «parcial» que significarà el funcionament de la potabilitzadora perquè «l’aigua eixirà més cara» i perquè «els ajuntaments perdran, davant els regants, el control i la capacitat de gestió del suministrament d’aigua als seus municipis».

Sols 7 dels 13 ajuntaments afectats per la planta potabilitzadora s’han adherit al conveni que permetrà rebre a finals d’any aigua del Xúquer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here