La producció citrícola augmentarà esta campanya entre un 5% i un 20% a la Ribera

0
566

Les previsions dels tècnics calculen un increment de la campanya citrícola a la comarca que segons zones pot estar entre un 5% i el 20% «según zonas» a la comarca de la Ribera del Xúquer.

La conselleria d’Agricultura no ha fet enguany cap previsió sobre l’aforament però els tècnics de la cooperativa d’Alzira –Alzicoop– estimen una producció al voltant dels 12 milions de kg davant els 10 milions de la campanya anterior. Pot servir de referència l’augment del 12% que ha previst el govern de Múrcia en el sector citricola.

110 milions de kg en la Copal

Més modera és l’increment previst per la cooperativa citrícola nº 1 d’Espanya, la Copal d’Algemesí on el sue president, José Vicente Torrent, estima una producció superior als 110 milions de quilos davant els 107 de l’exercici precedent.

Torrent recorda que tot i que l’any passat el volum collit de taronges i mandarines augmentà un 10% «el producte de la venda es va incrementar en un 47%».

La collita de cítrics està començant en les varietat més primerenques, una d’elles, amb només 10 anys de vida, la «clemen rubí», era collida este matí en un hort situat entre Alzira i Corbera, tot i que la seua producció «resulta testimonial» segons el tènic d’Alzicoop, Antoni Soler.

Alzicoop encetarà la reco

Collita de clemen rubí en un hort d’Alzira

lecció la próxima setmana amb les varietats, okitsu i loretina.

Tot i que l’any passat la producció a la Comunitat Valenciana va minvar en un  10%, les exportacions de cítrics augmentaren en un 4,3%. Els agricultors van percebre entre o,15 i 0,23 € el quilo de clemenules i entre 0,09 i 0,15 el quilo de navelina.

Riberaexpress (text i fotos)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here