EUPV reclama al Consell que prohibixca les becerrades d’Algemesí

0
385

La diputada autonòmica de EUPV, Marina Albiol, ha demanat al Consell que intervinga per a prohibir aquestes becerrades i totes aquelles festes de bous al carrer en els municipis valencians, “en les què persones no professionals participen i amb la seua inexperiència maltracten als animals, oferint un espectacle totalment condemnable”.

Albiol qualifica de “barbaritat que el maltractament d’aquestos jònecs -de menys dos anys- siga considerada una festa. Aquestos animals pateixen moltíssim, per la brutalitat en la què són tractats i matats, perquè en ser aficionats aquells que participen en la festa, de vegades estan intentant matar l’animal amb fins i tot catorze estocades. És una total brutalitat”.

La parlamentària assegura: “ens sembla incívic que es permeten encara aquest tipus de festejos a moltes localitats del País Valencià, on l’animal pateix sense límits a conseqüència dels torejos, les banderilles i les entrades a matar de persones sense cap tipus d’experiència”, afirma Albiol.

Albiol subratlla que les festes en les quals els bous “són maltractats i a més no existeixen uns nivells de seguretat òptims per a les persones, deurien suprimir-se. No es pot tolerar que sota la bandera de mantenir una tradició, es permeten aquestes barbaritats, per això reclamem la intervenció del Consell per a que s’acaben d’immediat”, critica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here