Diego Gómez: «Si tinc suport em presentaré a les primàries de Compromís»

0
367

Diego Gómez ens espera a la plaça de les Lletres Valencianes del seu poble, Alzira, on és regidor per Compromís, portaveu de Compromís de la Ribera i president del Consell General de la coalició. És mestre, professor associat de la facultat de Magisteri, va ser durant molts anys president d’Escola Valenciana i ara també es dedica a la política en majúscules. En aquesta entrevista, Diego Gómez revela que té il·lusió de presentar-se a les primàries de Compromís i fa una visió personal del que pensa sobre el projecte de la coalició.

Xavier Pérez / Alzira

-Qui és Diego Gómez?
(Riu) Diego Gómez és un ciutadà del País Valencià, mestre de tota la vida i, possiblement, algú dirà que un activista social. Tanmateix, em considere un ciutadà del meu País i al servei de la seua gent.

-Vosté ha sigut molts anys president d’Escola Valenciana. Quin paper ha jugat aquesta organització en l’ensenyament en valencià?
Crec sincerament que dec molt, no sols a nivell personal, del que sóc a Escola Valenciana. Pense que l’educació al País Valencià, el moviment educatiu deu molt a Escola Valenciana, una organització que ha estat i continua estant un motor de la defensa de la llengua al sistema educatiu. Sense Escola Valenciana no es podrien entendre els últims 25 o 30 anys de l’escola al nostre País.

-Com veu l’educació al País Valencià?
(Sospira) La veritat és que jo sempre he sigut molt optimista, però tal i com està plantejant-se la situació hi ha un retrocés molt gran en l’educació pública al País Valencià. Les polítiques neoliberals i regressives del PP estan fent molt de mal a l’educació pública en favor de la concertada i privada. És un moment complicat, però eixirem i direm en tota claredat que l’escola del futur és l’escola pública, és l’escola en valencià, laica i de qualitat.

Continuar llegint en La Veu del País Valencià: http://www.laveupv.com/entrevista/4806/si-tinc-suport-em-presentare-a-les-primaries-de-compromis

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here