Mª del Mar Bonet, el Grup de Dansa, el Bolero de l’Alcúdia i Estellés conqueriren Sueca

1
428
El director de la Mostra i Bonet momens abans de l’actuació

Mª del Mar Bonet, anit,a la Plaça de Sant Pere

La cantant i compositora, Mª del Mar Bonet (P. Mallorca, 1947), el Grup de Dansa de l’Alcúdia, que ha fet enguany el 50 aniversari, i la peça musical «El Bolero de l’Alcúdia» conqueriren, anit, Sueca i tots els seguidors de la Mostra de MIM.

L’espectacle, organitzat per homenatjar al poeta de Burjassot i Benimodo, Vicent Andrés Estellés, va despertar una expectació inusitada, la plaça Sant Pere estava plena de gom a gom per veure la cantautora mallorquina, admirar les danses i escoltar els poemes d’Estellés en la lletra d’El Bolero de l’Alcúdia.

El públic es va entregar a la causa i més en conèixer l’esforç fet, per la referent internacional de la música mediterrània, per estar a Sueca malgrat la seua delicada salut. Entre els espectadors es trobava el cantautor d’Alzira, Joan Amèric, que compartix moltes coses amb la Bonet entre elles, el mateix manager.

Les ovacions més fortes es produiren quan la musa de la cançò catalana recordà quan le passaren uns poemes de V.A. Estellés als anys 70 quan actuava al Teatre Olympia de Paris i en fer palés el seu recolzament als docents de les Illes que es troben en vaga indefinida per protestar contra les retallades.

Estellés va escriure la lletra d’El Bolero de l’Alcúdia a principis dels anys 80 a petició del pintor i escultor, Manolo Boix i de l’ex directora del Grup de Dansa de l’Alcúdia, Vicenta Chornet.

Mª del Mar Bonet el va enregistrar, juntament amb el grup valencià Al Tall, en 1982 dins el disc «Cançons de la nostra Mediterrània». I a més ha grabat un bon grapat de textos del poeta en altres discos de la seua amplíssima discografia.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here