L’Ajuntament gasta més en convidades que en vals d’alimentació segons Més Algemesí

0
313

Josep Bermúdez

A l’equip de govern municipal li dona igual que molts ciutadans d’Algemesí estiguen perdent la llar, que hi haja famílies senceres en l’atur o que la gent no puga pagar els llibres de text. A ell el que l’importa és fer clientelisme i conservar els vots a base de convidades i saraus . En l’any 2012 destinaren 60.000 a vals d’alimentació per a famílies amb necessitats. A convidades i a dinars i esmorzars de “treballs” destinaren 73.982,32€ segons les xifres que ens ha proporcionat Intervenció Municipal. Destinar en 2012 més diners a convidades que a vals d’alimentació és burlar-se a la cara dels que estat patint la crisi. 

Amagats darrere de la ingent burocràcia administrativa, el PP d’Algemesí es dedica a convidar a tothom dissimulant eixes despeses entre les innombrables partides pressupostàries. Però, a més de l’any passat, 2008 és l’altre any dels consultats en el que els es destina molt més a convidades que a vals socials d’alimentació. En 2008 per cada euro que destinaven a comprar menjar per als més necessitats destinaren 11 a convidades. Eixe primer any de gestió, els popular tiraren “la casa per la finestra” ja que front als 9.500€ que es gastaren en vals alimentaris es gastaren, ni més ni menys que 112.522,78 € en convidades, una quantitat injustificable i obscena. La resta d’anys (2009 a 2011 i la meitat de 2013) no es dona aquesta situació.
No obstant això, si sumem tot el que s’ha gastat en convidades i el que s’ha gastat en vals socials en el període consultat, el resultat és que s’ha gastat molt més en convidar i autoconvidar-se que en vals d’alimentació. Entre 2008 i juny de 2013 han destinat 421.370,87 a vals mentre que a convidades han gastat 464.271,28€. A judici de MÉS ALGEMESÍ és intolerable, insolidari i insultat. El PP es riu en la cara dels que pitjor ho estan passant i insulta als aturats i a les famílies necessitades destinant més diners a convidades que a vals d’alimentació.
Però no sols és una qüestió de quantitat sinó també de qualitat. A més de que existeixen nombroses factures que passen dels 4.000€ en convidades de més de 300 persones, existeix una pràctica viciada entre els polítics de l’equip de govern que no sols toleren sinó fomenten. La comptabilitat municipal està plena de factures d’esmorzars i dinars de “treball”. Fins i tot ens hem trobat amb una factura en la que el Sr Alcalde, dos regidors i un alt funcionari es reuneixen en un “dinar de treball” que paguem tots. El lloc de reunió deuria haver estat l’Ajuntament. Son nombrosos els tiquets d’esmorzar i dinars en els quals –no sabem si funcionaris o polítics- es reuneixen amb responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, responsables de sanitat, de la Conselleria de Patrimoni, d’Urbanisme, de Vías y Construcciones, de Aguas de Valencia, del Ferrobús, de Más y Más… Algun alt càrrec polític municipal sembla que atén més al voltant d’un tapet que de la seua taula de despatx. També es conviden a determinades juntes directives d’algunes associacions, o a associacions completes, sense que existisca motiu aparent per fer-ho. I com no, són unes quantes les convidades que es fan a l’associació d’empresaris locals, però mai als sindicats.
MÉS ALGEMESÍ considera que els nostres polítics i tècnics han d’atendre i reunir-se al voltant de una taula de despatx, no de restaurant, i a les associacions i clubs cal dotar-los de bones subvencions per a que facen activitats, no captivar-los amb menjars i saraus. Els polítics no deuen menjar a costa de l’erari públic i quan s’hagen de pagar menjars que es faça en forma de dietes, com marca la legislació. És per això que MÉS ALGEMESÍ ha presentat una moció per desterrar completament de la pràctica política d’Algemesí els dinars i esmorzars de treballs, per convertir les convidades a institucions en millors subvencions, per demanar l’eliminació de macrodinars innecessari, per a reduir en un 50% les despeses en dinar i sobretot per a elaborar un “codi deontològic” i un “manual de bona conducta” en aquest tema que evite l’arbitrarietat i l’ús partidistes d’aquests diners que ara s’està fent, ja que sempre acaba convidant-se a qui interessa políticament al PP per qüestions electorals.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here