Més Algemesí contra el pagament de l’aigua del Xúquer

0
286

L’Ajuntament tramita per la via d’urgència el Conveni d’usuaris de la potabilitzadora, tot i que tenia la documentació elaborada i preparada des del 15 de juliol. En lloc de passar-ho per la Comissió Informativa com a punt ordinari de l’ordre del dia i permetre la consulta de l’expedient amb 48 hores d’antelació s’ha esperat a presentar la proposta unes hores abans, presentant-ho com a un tema “urgent”.

Informe amagat

Aquesta estratagema li ha permés tenir amagat un informe de Secretaria que havia sol·licitat MÉS ALGEMESÍ. El 9 de juliol sol·licitàrem un informe de legalitat al Sr Secretari. L’informe fou elaborat el dia 15 de juliol, i no obstant això, nosaltres no l’hem pogut veure fins dos hores abans de discutir-lo, sense temps material per estudiar-lo. MÉS ALGEMESÍ denuncia la baixa qualitat democràtica de l’equip de govern i les tretes obscurantistes que utilitza per tal de dificultar la tasca de la resta de partits. 

Els populars d’Algemesí tramitant aquest conveni totalment perjudicial per als ciutadans traeixen la ciutadania al proposar un conveni que els obliga a pagar per aigua de qualitat. A diferència de l’assignació d’aigua que l’esborrany del nou Pla Hidrogràfic del Xúquer atorga a Albacete, Sagunt o València –aigua a cost zero-, la que se li assigna als pobles pels quals passa els Xúquer té un elevat cost, uns 700.000€ per a tota la Ribera. Saltant-se totalment la Directiva Europea Marc de l’Aigua que indica que la primera prioritat de l’Aigua és l’aigua per a consum humà, als riberencs se’ns obliga a pagar per una aigua destinada inicialment a reg. Es dona la situació que el mateix esborrany que li nega aigua de bades a la Ribera augmenta en 31’5 hm3 l’aigua per a l’àrea metropolitana de València. Per a València sí que hi ha aigua, per a la Ribera no. El PP de la Ribera és exactament un zero a l’esquerra en el PP valencià.

Servilisme dels populars

El servilisme dels polítics populars de la Ribera i d’Algemesí en concret és extrem. Tal i com hem dit, des de juliol està tota la documentació del conveni conclosa, però fins que el dijous passat no tingueren una reunió amb la Direcció General de l’Aigua on els cridaren l’atenció per no haver signat el Conveni no l’han passat, apresa i corrent, a plenari. El Sr Alcalde deuria recordar que a ell qui li paga és el poble d’Algemesí, i no el Partit Popular. Són els interessos dels ciutadans d’Algemesí els que deu defensar i no el seu lloc en l’executiva autonòmica. La signatura d’aquest conveni és una traïció en tota regla als ciutadans d’Algemesí, és el “bes de Judes” que el PP local dona al nostre poble. Aquest Conveni no soluciona res sinó que perpetua una injustícia històrica i obliga a les víctimes de la contaminació dels pous a pagar la solució, cosa que prohibeix expressament la Directiva Europea Marc sobre l’Aigua que es basa explícitament en el principi de que qui “contamina paga”.
El més increïble de tot és que pretenen que aprovem pagar 7 cèntims per metre cúbic –com a cost d’intercanvi d’aigua- sense que en l’expedient hi figure cas informe econòmic sobre que eixe és realment el cost. Volen que aprovem pagar per una cosa que no sabem el que val. En aquestes situacions aquests informes són preceptius. Tampoc hi figuren els Annexos del conveni.
No oblidem que d’acord amb l’article 78.2 de la Llei de Bases de Règim Local els regidors estem sotmesos a responsabilitats civils i penals en relació a aquells acords que votem a favor, i a judici de MÉS ALGEMESÍ si els polítics popular d’Algemesí aproven aquest conveni sense cap tipus de justificació del preu que estan acordant estarien incorrent clarament en responsabilitats civils i/o penals al no defensar adequadament els interessos dels ciutadans i simplement pagar una quantitat a cegues
MÉS ALGEMESÍ ja ha presentat un recurs contra el Dictamen de la Comissió Informativa per haver-se dut per la via urgent un tema que té l’expedient conclòs des de juliol i per la manca d’informes econòmics sobre el tema. D’aprovar-se en plenari acudirem tant a la via administrativa, com a la contenció administrativa o a la que pertoque per defensar els interessos dels nostres ciutadans.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here