Un plat tradicional bò i econòmic

0
482
Melero amb la cònsul de Japó Mitsuyo Kajita
Marco i Campillo ahir a Sueca

El secretari autonòmic de Turismo Daniel Marco i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, han coincidit en manifestar que la clau de l’èxit internacional de la paella es troba en que es tracta d’un plat «bò i econòmic».

«Amb un pollatre mig conill, un quilo d’arròs i unes verdures poden menjar una dotzena de persones amb només 7 ò 8 euros», assegura Campillo qui revetlà a Riberaexpress que va quedar cinqué en el Certamen Internacional de Sueca com a cuiner del Restaurant Aquasol de Cullera. Un plat que també cuina a nivell cassolà el secretari autonómic que destaca el seu «caracter social».

El millor embaixador turístic i gastronòmic

Daniel Marco no dubta en assenyalar que la paella és el «millor embaixador turístic i gastronòmic» de la Comunitat Valenciana i ficà com exemple el certamen de Sueca on ahir coincidiren restaurants i restauradors procedents de quatre continents.

Quan més tradicional millor

L’alma mater del concurs, el restaurador suecà, Jesús Melero, no dubta en reconèixer que la paella «és un plat que ha evolucionat poc, de fet no podem utilitzar per a fer-lo les noves tecnologies, més al contrari seguix cuinant-se a la manera tradicional i si està fet a llenya millor».

Melero destaca que la 53 edició ha sigut «la més internacional de totes, amb concursant de totes les parts del món» i hi ha una ampla representació japonesa donat que, enguany, «és el 400 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here