L’arquebisbe de València tanca les Festes Majors de Carlet

0
273

 L’arquebisbe de Valencia, Monsenyor Carlos Osoro, visitava per primera vegada la ciutat de Carlet, per tancar les Festes Majors d’este municipi de la Ribera.

Cap a les 6 de la vesprada, arribava a l’ajuntament, on l’esperaven, l’alcaldessa de Carlet, Mª Ángels Crespo, i l’equip de govern, a més dels retors del poble encapçalats per José Ribes. Posteriorment, pesaren al interior de l’edifici, on li ensenyaren les distintes dependències i firmà amb dedicatòria en el llibre de visites.

Posteriorment, monsenyor Osoro i la comitiva, es va dirigir a l’Esglèsssia de l’Assumpció, on va ser rebut per nombrosos fidels que l’esperaven a la porta per a donar-li la benvinguda.

 La missa solemne en honor a San Bernat i les seus germanes Maria i Gracia, màrtirs del segle XII oficiada per l’arquebisbe, va ser concelebrada pel retor de la parròquia, José Ribes, i els retors de Carlet.

La Coral Polifònica de Carlet, va estar acompanyant diverses parts de la missa.

Presents en la cerimònia, l’alcaldessa Mª Ángels Crespo i tot l’equip de govern, i diverses personalitats, com: la presidenta de la confraria de San Bernat, Maria i Gracia de Carlet, Maribel Vanaclocha, José Luis Palacios, president, de la Arxiconfraria Pontifícia Sant Bernat, Maria i Gracia, d’Alzira, el president de la confraria de Sant Isidre i Santa Bàrbara, i d’altres associacions de Carlet.

En l’homilia, monsenyor Osoro, es va centrar sobre la figura de San Bernat, i les seus germanes, del exemple que ens deixaren per defensar la seua fe cristiana, a pesar del martiri que van patir a Alzira.

Tot seguit va tindre lloc la processó pels carrers de Carlet amb els patrons Bernat, Maria i Gràcia.

Sant Bernat, i les germanes Maria i Gracia (xicotet resum de la seua vida)

Sant Bernat (Carlet, 1135-Alzira, 1181) , de nom Ahmet Ibn al Mansur, va ser fill del rei musulmà de Carlet. En 1156 va decidir batejar-se amb el nom de Bernardo i ingressar com a monjo en el monestir de Santa Maria de Poblet, en la província de Tarragona, habitat per una comunitat de religiosos cistercencs.

En 1181 va tornar a València per a predicar l’evangeli. A son pare mort li havia succeït en el senyoriu de Carlet el seu altre fill, que es va oposar a la predicació evangèlica del seu germà Bernardo. No obstant això, Bernardo va aconseguir convertir al cristianisme a les seues germanes Grua damisel·la i Zoraida, que van ser batejades com María i Gràcia.

Bernardo, María i Gràcia es van veure obligats a fugir per a alliberar-se del seu germà, que els va fer perseguir fins a Alzira, on van patir martiri.

Han finalitzat les festes majors de Carlet, que també ha commemorat esta setmana a santa Rita de Casia, a santa Bárbara i sant Isidre, i a santa Maria de Carlet

Al finalitzar la processó, al pont del riu Magre, extraordinari Castell pirotècnic, a càrrec de la Pirotècnia Turis, que com es habitual últimament, ha deixat sorpresos a la gran majoria de carletins i visitants.

Molta participació, civisme i amabilitat, dels carletins/nes en tots el actes celebrats, que dona a entendre als visitants com son en realitat, considerar-nos, ú mes d’ells.

 Eduardo Sala

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here