Un centenar de persones protesten a Algemesí contra les becerrades i la tortura dels animals

6
632
Els manifestants passant junt a la plaça de bous

Poc més d’un centenar de persones es manifestaren ahir per la vesprada pels carrers d’Algemesí per protestar contra les becerrades cadafaleres en particular i els maltractament dels animals en general.

Els manifestants exhibiren diverses pancartes i expresaren nombroses consignes durant el recorregut que va nàixer a l’estació de ferrocarril i va culminar a la Plaça del Mercat.

«La tortura no és cultura», «Algemesí antitaurí», «Becerrades mai més», «Antitaurinos unidos jamás serán vencidos» i «torturar bouets no és de valents» foren les més repetides.

La columna de manifestants es va detindre en el creuament entre la Plaça Major i el carrer Muntanya, junt a la plaça de bous, actualment, en construcció, per rendir homenatge a Bautista Borrás, titular en el seu dia d’un bar al centre d’Algemesí que tancava portes a l’hora de la celebració dels festejos.

La protesta va estar recolzada per representants de diverses formacions polítiques, com el PSPV, Compromís, EUPV i Esquerra Republicana. La manifestació antitaurina d’Algemesí comptà amb el suport dels diputats a Corts Fran Ferri i Juan Ponce, de la coalició Compromís, de la diputada Marina Albiol, d’EUPV, del diputat Juan Soto, del PSPV-PSOE i de l’Agustí Cerdà, d’ERPV, exdiputat i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés.  També hi assistiren representants de Més Algemesí i d’Esquerra Unida d’Algemesí, de SI, MDT i la PCP al costat de més de 200 persones, segons els organitzadors.

Un portaveu de Folgança, l’organitzador de la protesta per vuité any consecutiu, advertí; «serem els últims salvatges del planeta sinò espavilem», després de recordar els països on està prohibida la tortura dels animals i de manifestar amb rotundedat, «hem d’acabar amb la barbàrie de les becerrades cadafaleres».

La manifestació va estar totalment pacífica i no es va registrar cap incident en un recorregut molt vigilat per la policia local i nacional.

Riberaexpress

6 Comentarios

 1. En el moment q he llegit un poc nes dun centenar de persones. Sha perdut la credibilitat ja q hi hauria q dinar gracies si hi eren unes 50…

 2. El PSPV d’Algemesí no ha recolzat aquesta manifestació, de fet, cap regidor socialista ni cap membre de la Comissió Executiva Local va assistir a tal convocatòria. Preguem una rectificació.

  Gràcies.

 3. Marta, segons els organitzadors la manifestació va estar recolzada pel diputat del PSPV-PSOE, Juan Soto tot i no estar present a la protesta.
  I respecte al comentari de «Ao» sobre el nombre d’assistents car dir-li que tant el representant de Riberaexpress com el del diari Levante-EMV que cobriren l’acte coincidiren en que hi assistiren un mínim de 100 persones.
  Salutacions! i gràcies per seguir-nos.

 4. El diputat Juan Soto, si va recolzar la manifestació, ho va fer a titol personal. Però vull que quede clar que el PSPV d’Algemesí no va recolzar ixa manifestació. És que després venen els malentesos. La inmensa majoria d’afiliats del PSPV d’Algemesí van als bous i alguns fins i tot són o han segut cadafalers. Això no és ni millor ni pitjor, però no tindria sentit que recolzarem ixa convocatòria si el sentir general de la nostra agrupació és el de participar de la festa.

  Gràcies per l’aclariment Xavier.

  • Festa??, hipócrites¡¡, quina festa es isa que tortura fins la mort uns cadelletes??, poble de sádics, asco en doneu

 5. Marta trenzano….no se que tendras tu dentro del pecho…pero desde luego no es un corazon.si eres capaz de apoyar la matanza de esas CRIAS DE TORO, que no tienen ninguna capacidad para defenderse, te veo capaz de cualquier barbaridad.Sois un pueblo violento a juzgar por lo que os parece divertido.ademas de un pueblo cobarde por hacerlo con crias.A los politicos os veo como a los yonkis.ellos hacen lo que sea por drogas, vosotros por votos.Ests becerradas superan en crueldad al famoso toro de la vega.Dupongo que es cuestion de dar a algemesí la publicidad que se merece.en eso estamos.di despues de tus fiestas puedes dormir, no eres persona, eres un monstruo

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here