Les falleres majors d’Alzira visiten la prestigiosa sederia «Vives i Marí»

0
354
Mari Nácher i Maria Esplugues en els telers

La Junta Local Fallera d’Alzira junt a les seues Falleres Majors electes, Maria Esplugues i Maria Nácher i les seues respectives corts d’honor han visitat la prestigiosa sederia  de Vives i Marí, on van ser rebuts pels propietaris, els quals els ensenyaren els telers i les màximes representants de les Falles d’Alzira van poder apreciar la complexa fabricació de les seues prestigioses teles. Posteriorment, els van entregar els espolins que lluiran enguany.

Els titulars de la prestigiosa firma, Juan Vicente Aznar i Rafael Marí, gestionen esta fàbrica que ja arriba a la seua tercera generació, des de que a mitjans dels anys cinquanta, un grup d’amics, tots ells  teixidors de telers a mà, van crear una xicoteta fàbrica en què, entre altres teixits, van començar a fabricar-se domassos, tafetans i algun espolí.

Tots els fabricats es realitzaven en telers de fusta manuals. En l’actualitat, la principal ocupació de “Vives i Mari” és la fabricació de teixits per a festa, tratges regionals, nóvia, alta costura, ornamentacions religioses, marroquineria i decoració.

Més avant, i ja amb els seus trages confeccionats, se’ls fará entrega a les Falleres Majors dels certificats d’autenticitat dels espolins.

Texto: J. L. Rojas

Fotos: J.L.Rojas

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here