30 cuiners de quatre continents participen en el Concurs Internacional de Paella de Sueca

0
577
Participants de l’edició anterior

Diumenge que ve, 15 de setembre, Sueca tornarà a convertir-se en l’epicentre de la festa entorn del nostre plat més tradicional, la paella. El parc de l’Estació tornarà a acollir el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, concurs gastronòmic degà a Espanya que, en esta ocasió, complix la seua 53 edició. Nombrosos i prestigiosos restaurants de la Comunitat Valenciana, Espanya i internacionals han sol·licitat la seua participació en este importantíssim certamen en el qual, finalment, podran participar trenta, entre ells, els procedents de Nova Zelanda, Miami, França, Anglaterra, Alemanya i Japó.

Junt a ells, competiran per fer-se amb el títol de ‘millor paella del món’, restaurants de València, Alacant, Múrcia, Còrdova, Madrid i Eivissa. Pel que fa a la representació local, el Concurs comptarà amb la participació dels restaurants La Tertúlia i La Granja. Els guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera: primer, segon i tercer premi, i cinc accèssits.

Paellers d’Honor

En el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del Concurs ha decidit que estos reconeixements siguen per a l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, i per a tres prestigiosos cuiners jubilats: Jaime Capilla Pérez, del restaurant El Gourmet, de València; Miguel Ángel López Poyatos, del restaurant de l’hotel Bayren, de Gandia; i Ángel Gallego Gigante, del restaurant de l’hotel Safari, de Gandia. En esta ocasió, el reconeixement de Paeller d’Or serà per al Departament de l’Arròs de Sueca, de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, IVIA, per la celebració, en este 2013, del seu centenari.

Una nombrosa representació de la societat suecana, així com la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, Salvador Campillo, assistiran a esta edició, a la qual han confirmat també la seua presència el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco; i el diputat provincial de Turisme, Ernesto Sanjuán.

El 53 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà, a més, amb la col·laboració dels seus dos productes oficials, el licor de taronja Federica, i l’arròs d’Arrocerías Antonio Tomás SL.

RESTAURANTS PARTICIPANTS:

1 Restaurant Albufera, SH Valencia Palace, València

2 Restaurant Asador Altamira, Alaquàs

3 Asociación de cocineros y reposteros de la Comunitat Valenciana

4 Taperia Aurrera, Benidorm

5 Restaurante El Bandolero, Còrdova

6 Restaurant El Barco, Eivissa

7 Sala Braham, Riola

8 Casa Paella LTD, Nelson, Nova Zelanda

9 Restaurante Chambao, Miami, EUA

10 Restaurante La Chaumiere, Font-Romeu, França

11 Restaurant Dolium, València

12 Restaurante Estela, Tavernes Blanques

13 Entre naranjos, Madrid

14 Jordi Freecook, València

15 Restaurante Ginza Espero II, Tòquio, Japó

16 Restaurant La Granja, Sueca

17 Tomoko Kawabuchi, Osaka, Japó

18 Restaurant La mar salà, Cullera

19 Hotel Nelva, Múrcia

20 Paella Fella, West Sussex, Anglatera

21 Parador del Saler, València

22 Restaurant Picanterra, Cullera

23 Restaurant español Picasso, Hamburg, Alemanya

24 Restaurant Sa Punta, Eivissa

25 Racó de les arts, València

26 Restaurant El redolí, El Palmar

27 Tasca Ribeiro, Gandia

28 Posada Real de Santa María, Santa María del Campo Rus, Conca

29 Restaurant La Tertúlia, Sueca

30 Vale paella, Tòquio, Japó

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here