Entitats antitaurines convoquen una manifestació a Algemesí per al dissabte

0
420

Els col.lectius, Iniciativa Animalista, Folgança animalista d’Algemesí i la Plataforma Carles Pinazo, hanconvocat la 8ª manifestació antitaurina d’Algemesí que tindrà lloc el proper dissabte, 14 de setembre, a partir de les 19:30h a l’estació de ferrocarril d’Algemesí.

 En la conferència de premsa han intervingut Encarna Canet, presidenta d’Iniciativa Animalista, i Jesús Frare, de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, amb el suport del diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri, de Compromís, i la diputada Marina Albiol, d’EUPV, Toni Infante de l’Assemblea Nacional Catalana del País Valencià, Rosa Tormo de la Plataforma Carles Pinazo, Agustí Cerdà d’ERPV, Rafel Hermógenes d’Iniciativa Animalista, Jesús Marc de l’MDT, Lorena Gabaldón del PACMA-Partit Animalista i Anna Oliver, de Solidaritat per laI ndependència–SI.

 Encarna Canet ha donat a conèixer la campanya d’Iniciativa Animalista de denúncia de les becerrades cadafaleres que es fan dins de la setmana de bous.  Ha remarcat que es un fet totalment diferenciat de les Festes dela Mare de Déu de la Salut, declarades patrimoni cultural immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i que el poble valencià sent seues.  Ha agraït al poble d’Algemesí que haja estat capaç de mantenir aquesta meravellosa tradició cultural durant tants segles.

 Per contra, rebutgem la tortura taurina de la setmana de bous com la majoria del poble d’Algemesí, que es desvincula totalment i que, fins i tot, aprofita per a marxar de vacances quan es fan.  I rebutgem encara més les becerrades cadafaleres, la paròdia de toreig on la gent de les penyes, sense capexperiència, tortura i mata xicotets vedells d’entre 1 i 2 anys, o fins i tot de menys d’un any, que per definició no es poden defensar ni causar cap perill. 

La Comissió Taurina s’entesta en mantindre aquesta pràctica, oculta ala majoria de la gent del país, malgrat la divisió que s’ha generat entre les penyes i que s’ha manifestat cada vegada que han votat sobre el manteniment o supressió de les becerrades.  Per tot plegat, les organitzacions que donen suport a la manifestació demanen el cessament immediat d’aquesta cruel activitat

Reclamen la convocatòria d’una consulta ciutadana vinculant a Algemesí, i fan una crida a totes les organitzacions polítiques democràtiques per a que secunden aquesta petició, que mostrarà que no es tracta d’eixa festa del patiment tan popular i arrelada entre el jovent que ens volen fer creure.

Per la seua banda, Jesús Frare ha insistit en que la setmana de bous no és una continuació de les festes, malgrat que des del mon taurí es vol aprofitar el reconeixement d’aquestes com a instrument justificatiu.  Actualment, la major part de la gent que hi participa només les considera una garantia de continuïtat de la festa al carrer, amb sopars, alcohol i llargues nits de diversió.

La Folgança d’Algemesí porta 18 anys proposant unes festes alternatives, amb tots aquests al·licients i lliures del “voleu bous?” i de la tortura taurina.  Des de que es constituí la Folgança animalista, la manifestació ha estat el seu principal acte, i aquest any compleix la 8ª edició malgrat els intents permanents de l’Ajuntament de prohibir-les, d’amagar-les i d’intimidar la gent assistent, amb l’ajuda de contremanifestacions taurines.

Per tot plegat, la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí insisteix en la necessitat d’abolir les becerrades cadafaleres, com a primer pas cap a unes grans festes plenamentlliures de tortura taurina. Convoca a totes i tots a participar a la manifestació que, recordem, es celebrarà el proper dissabte, 14 de setembre, i que començarà a l’estació de ferrocarrils d’Algemesía a les 19:30h. A més convoca la premsa a acompanyar la Folgança a la primera nit de becerrades cadafaleres, el dilluns 23 de setembre, per a mostrar a la ciutadania el que són per sobre de qualsevol intent de manipulació i, sobre tot, d’ocultació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here