L’oratge va respetar la tradicional Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto a l’Alcúdia

0
472

Tot el poble de l’Alcúdia va viure, el passat dissabte, amb una gran intensitat l’Entrà de la seua patrona, la Mare de Déu de l’Oreto. Una processó que com és tradicional comença a l’Hort de Manus i va recòrrer els principals carrers i places de la població, amb un cel nuvolòs però que no descarregà ni una gota de pluja.

Tabaleters i dolçainers feren ballar els dansaires de les compareses de les Pastoretes, Els Negrets, Arquets, als components de la Carxofa, als grups de Dansa i fins i tot els gegants i cabuts.

Quan va arribar la Mare de Déu a la plaça del País Valencià, va tenir lloc l’acte de donació de la imatge al poble, amb els tradicionals parlaments, escrits en 1955 per Innocenci Signes. En esta «Entrà» intevingueren, Lara Ferrando, representant a Maria, David Lacuesta al Pregoner i Jonatan Penalba al Pelegrí de Montagut.

A continuació, la Mare de Déu va ser traslladada a l’església, portada en braços per l’alcalde i el rector de l’Alcúdia.

Reportatge: David Pascual

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here