Les xifres d’atur registrades en Agost «són les pitjors» segons Més Algemesí

0
408

Algemesí ha registrat, segons les dades del SERVEF, el pitjor mes d’agost dels últims 10 anys (que són dels quals ofereix informació) i possiblement de tota la seua història, superant fins i tot les males xifres de l’any passat. 3428 algemesinencs i algemesinenques es troben apuntats a les llistes de l’atur. En el que portem de 2013, 665 conciutadans han acabat en l’atur, la qual cosa significa que en 8 mesos l’atur s’ha incrementat a Algemesí un 24%.

Mentre que el Govern de l’Estat alça les campanes al vol per haver reduït l’atur en tot l’Estat en 31 persones en agost 36 algemesinencs han anat a l’atur. No oblidem que el País Valencià ha estat l’autonomia “líder” en agost en enviar gent a l’atur, que sembla ser que és l’únic que saben fer els dirigents populars autonòmicS i municipals, a més de retallar serveis a la ciutadania.
Resulta lamentable recordar l’episodi de manipulació i intoxicació informativa de mes de gener i que encara es pot consultar en la web municipal. Aleshores l’equip de govern parlava que “Desde 2010 el municipio registra un cambio de tendencia en las cifras registradas “ indicant que s’estava eixint de la crisi. Res més lluny de la realitat ja que tenim quasi 500 aturats mes que en agost de 2010. On és el canvi de tendència? Algemesí està duguent molt mal la crisi. Comparant Algemesí amb Sueca i Carcaixent, pobles que tenen un població semblant, Algemesí ix molt mal parat, ja que té 315 aturats més que Sueca i 642 que Carcaixent. Alguna cosa mal deurà estar fent aquest equip de govern quan té entre un 10% i un 20% més d’aturats que pobles d’igual població i similars característiques economicosocials. L’equip de govern no deuria crear falses expectatives als ciutadans a la primera de canvi. Algemesí no està creant ocupació. Des de que governa el PP a Algemesí l’atur ha augmentat amb 2334 persones, és a dir més d’un 200%. Des de que governa Rajoy, el President que “tenia la solució” l’atur ha augmentat en 611, un 20%.
El pitjor, però, no és sols això, sinó que en realitat no sols s’està destruint ocupació, sinó també canviant la qualitat de l’ocupació. Si durant el mes d’agost 36 persones perderen el lloc de treball, cal dir que les que en trobaren el trobaren de molt mala qualitat, pèssima més bé. Durant agost se signaren 298 contracte de treball segons el SERVEF amb treballadors d’Algemesí. D’eixos 298 sols 15 foren indefinit i 283 temporals! Sols els 5% dels contractes són indefinits, el 95% han estat temporals. Això és el que ens ha portat eixa nefasta reforma de Rajoy per a “crear ocupació”: destruir ocupació que el 95% de la que es cree siga temporal. El perfil de l’algemesinenc que ara contracten és un home (209 contractes d’homes dels 289 total), que contracten per al sector serveis (218 de 289 contractes) entre 25 i 44 anys (140 de 298) i per a ocupacions elementals (158 de 298). En definitiva les polítiques del partit popular serveixen per augmentar l’atur en Algemesí, elevar-lo a nivells quasi històrics i per transformar ocupació de qualitat en contractes en precari, tot això sense oblidar que som la població gran de la Ribera que pitjor estem suportant la crisi.
Per si algú tenia dubtes que l’actual govern municipal perjudica l’economia local sols cal consultar l’“Anuario Económico de España 2013” publicat per La Caixa. Podrem constatar que hem passat en 2007 –any que començaren a governar- de tenir un atur local sols un 0’2% superior al de la província a superar l’atur provincial un 1’7%. Mentre que en la província en 2012 l’atur és un 16’1% de la població potencialment activa, en Algemesí és un 17’8 del 2012. L’actual equip de govern és responsable d’un increment de l’atur d’1’5% sobre la resta de la província.
Caldrà doncs revisar els que està passant per poder actuar. L’Ajuntament no para de fer autopropaganda sobre les seues mesures en contra de la crisi, la majoria d’elles cosmètiques, però les xifres indiquen que no s’estan prenent les mesures adequades. Tot i que l’Ajuntament no és el responsable únic ni principal de la situació, no deixa de ser una administració implicada més. Les polítiques del Sr Rajoy estan castigant especialment el poble d’Algemesí.

És per això que des de MÉS ALGEMESÍ reclamen un canvi urgent de els polítiques econòmiques i liberals que ha posat en pràctica el Govern de l’Estat i que són aplaudides i recolzades per l’equip de govern municipal, el qual, no oposant-se a aquestes mesures, tolera i consent aquesta sangria constant en Algemesí.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here