La Ribera vol que el Consell pague el tractament contra la plaga del mosquit tigre (VIDEO)

3
570
Picadura d’un «tigre» a un regidor de Benimuslem
El mosquit tigre és d’orige asiàtic

Alcaldes i regidors d’una vintena de municipis de la Ribera Alta han decidit hui a Alzira de forma «unànime» reunir-se amb representants del Consell per reclamar-los «accions de xoc ràpides» per acabar amb la plaga del mosquit tigre i de la mosca negra que afecta a esta comarca.

Tots ells es mostren partidaris de fumigar els trams del Xúquer i del Verd afectats «amb productes biològics».

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient d’Alzira, Enrique Montalvá, advertix que la Generaltiat «té els tècnics i els mitjans necessaris per acabar amb esta plaga» que segons ell «perjudica especialment els agricultors de la zona donat que els resulta molt complicat treballar al camp en estes condicions».

Montalvá va remetre el passat dia 12 una carta a les conselleries d’Agricultura, Medi Ambient i Sanitat per tal de mantindre una reunió amb les autoritats municipals de la comarca.

En la reunió de hui a Alzira s’ha anomenat una comissió encarregada de fer les reunions i pendre les decissions escaients encaminades a resoldre esta problemàtica que afecta els nuclis urbans i les parcel.les més pròximes als rius Xúquer i Verd i als ullals dels termes de Massalavés i Benimodo.

Els representants municipals de la comarca entenen que en esta ocasió no ha de ser cada poble el que intente solucionar el problema sinò que ha de ser la Generalitat la que «es faça càrrec de les despeses que ocasione el seu control, «en ser una plaga mòbil que es desplaça ràpidament».

Els mosquits tigre i la mosca negra ha provocat ja «unes 20.000 atencions a afectats» a la comarca segons ha assegurat Enrique Montalvá.  Este insecte, originari d’Àsia, no respeta ni a les autoritats municipals, així el tinyent alcalde de Benimuslem, Diego Mercado, mostrava a Alzira, davant els mitjans de comunicació, un a picadura de grans dimensions a la zona de la canella.

VIDEO: (Isaac Candel) 

http://alzirateveu.es/noticies/2013-2/2013_08-22-GRAN-PROBLEM%C3%80TICA-A-ALZIRA-PLAGA-MOSCA-I-MOSQUIT.html

 El mosquit tigre  

El mosquito tigre es una especie invasora originaria del sudeste de Asia, habiéndose extendido por África, América y Europadesde 1979 y posteriormente por la zona del Pacífico. Su llegada puede producirse durante el transporte de personas, o de mercancías con restos de agua acumulada como pueden ser neumáticos usados, o plantas ornamentales como es el caso del bambú de la suerte (Dracaena sanderiana). Sus huevos son resistentes a la desecación por lo que puede también entrar en cauchos usados importados que llevan sus huevos secos adosados internamente, una vez que hacen contacto con el agua, eclosionan y emergen las larvas de primer estadio (de cuatro posibles).

En América continental la primera introducción fue en Estados Unidos en 1985 y en Brasil hacia 1986.2 Posteriormente, invadióMéxico donde fue detectado en 1988, siendo en este país el primer registro de Ae. albopictus infectado naturalmente con DEN-1 yDEN-3 en el continente. La ruta de invasión ha incluido Centroamérica, en GuatemalaHondurasEl SalvadorNicaragua y Panamá(Cuellar-Jiménez et al, 2007) y en el Caribe en las Islas CaimánRepública DominicanaCuba y Trinidad y Tobago, mientras que en América del Sur, en Brasil se extendió por 20 de 27 estados y en donde 2 genotipos parecen estar presentes. En Colombia se ha señalado para: Leticia en 1998, Buenaventura en 2001 y Cali en 2007, y en Argentina en 1998 al norte (Misiones), zona en el cual se mantiene su distribución, y más recientemente (2009) en CaracasVenezuela.3

En Europa, hasta 2006, se había detectado en AlbaniaItaliaEspañaFranciaBélgicaSuizaHungríaMontenegroHolanda yGrecia. En Cataluña (España), se notificó su presencia por el Servicio de Control de Mosquitos del Consell Comarcal del Baix Llobregat el verano de 2004 en la población de San Cugat del Vallés4 habiéndose extendido a muchos municipios circundantes, sin que haya comportado transmisión de enfermedades en esta área.

3 Comentarios

  1. i de demanar responsabilitats a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de posar en marxa les mesures que va dir Compromís, res de res. Entre comissions i reunions passarem l´estiu i la mosca i el mosquit fent de les seues.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here