El PSPV critica Més Algemesí pel dinar de la Festa

0
341

Tots els grups de l’Ajuntament, excepte Més Algemesí, acorden celebrar l’acte institucional amb una reducció en el nombre de convidats i ajustant el pressupost a la situació de crisi que estem vivint

Algemesí viu el seu dia gran el 8 de setembre amb la celebració de la Festa de la Mare de Déu declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ixe dia se celebra l’única trobada que reuneix a representants dels balls, de les institucions municipals, autonòmiques i estatals, al Patronat de la Festa, a associacions culturals locals, etc.

En una reunió extraordinària, i per a evitar oportunismes mediàtics i polítics, tots els membres dels diferents partits polítics de l’Ajuntament, excepte Més Algemesí, hem decidit, influenciats notablement per la crisi, prendre mesures per a reduir la despesa del dinar institucional sense caure en el ridicul ja que, aquest acte, és la forma de promoció i agraïment a totes les personalitats que ens acompanyen i als vertaders protagonistes que són els balls.

Des de l’inici la postura de Més Algemesí ha sigut rígida i poc flexible amb la celebració institucional de les nostres festes grans. Segons ha explicat el seu portaveu, Josep Bermúdez, per a la coalició formada per Compromís i Esquerra Republicana, ixe dinar hauria de ser sols per als convidats que vénen de fora, no per a

ls balls ni per a les associacions del poble.

Segons he explicat la portaveu socialista Marta Trenzano, “ens hem oposat a la proposta de Més Algemesí perquè no contemplaven que els representants de les associacions locals i els balls que són, en definitiva, els vertaders protagonistes de la festa, acudiren a aquesta celebració”. Per a la portaveu del PSPV, “Bermúdez hauria d’anar a parlar amb ells i explicar-los que enguany van a ser convidats a ixe acte contra la voluntat de Més Algemesí”.

La majoria de les grans festes d’Algemesí, com els Bous i les Falles, s’autofinancen i reben un suport econòmic de l’Ajuntament proporcionalment testimonial. Per això, des del PSPV, considerem que unes festes tan importants com és la Festa de la Mare de Déu, mereixen un acte que estiga a l’altura del que aquestes representen i que compte amb el suport total de l’Ajuntament.

Trenzano ha assegurat que, “realment no sabem si la proposta inicial de Més Algemesí de reduir l’acte a 40 convidats es deu a la voluntat real d’estalviar o és un exercici d’oportunisme mediàtic i polític donada la repercussió d’aquestes festes.

Marta Trenzano

Els socialistes pensem que cal ser austers, per això recolzem que es reduïsca la despesa però, al mateix temps, som conscients del significat d’aquest acte institucional i no ens agradaria que Algemesí no donara la talla. Es pot ser auster sense ser “agarrat””.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here