Per a què servix agost? Opinió: Xavier Cantera

0
420

Xavier Cantera

Perquè els governs de la dreta, la Comissió Europea, el Central, el Valencià, el Català puguen traure-li la màxima rendibilitat a les seues polítiques antisocials publicant o proposant mesures que suposen retalls i pèrdues de drets per als treballadors com: el robatori de 10% en els seus salaris, la imposició del “copago” als discapacitats o jubilats necessitats de servicis especialitzats i l’aplicació de rebaixes en beques universitàries, seguint la tradició de les dictadures de donar colps de gràcia a les classes treballadores durant la canícula de l’estiu quan la gent descansa, si pot.

Es creuen que com ataquen durant la calor, estem bovos i no ens assabentem de les seues mesures injustes. La canícula d’estiu és temps de gossos no sols per la calor que fa sinó perquè, com veiem en les notícies, són dies en què els cans ataquen a la comunitat en els més dèbils de la tribu.

És un temps en què l’estrela “més abrasadora” de la constel·lació del neoliberalisme galopant socarra vius als que més empara necessiten. I els que, encara confiats, es desplacen a les vores del mar, no escapen dels atacs de les meduses que, qual monstres aquàtics, eixint d’inframón més insolidari i inhumà, piquen als més innocents que refresquen els seus cossos, fugint de la canícula, en els pocs espais que encara són de tots, les platges. I les seues picades, com les decisions del capitalisme salvatge, ens deixen de pedra al comprovar que estem pagant, els més innocents, totes les fanfarroneries dels bancs.

La Banca, convertida en una global Hidra que, qual serp policefálica, pren decisions posant d’acord amb tots els seus caps del Fons Monetari Internacional, del Banc Mundial, del Banc Central Europeu, de Les Agències de Qualificació de Riscos i dels Governs de tot el món concretant mesures en totes les esferes: Financera, energètica, alimentària, mediambiental, cultural, de governabilitat i ideològica.

Davant de tants monstres, ens queda el consol que en un poble de la Ribera, l’Alcúdia, el seu ajuntament progressista ha decidit augmentar la partida de benestar social perquè no quede desemparat cap veí. David contra Goliat. Només ens fan falta molts xicotets pastors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here