Nit del Meló i Sopar Popular de Sant Llorenç a Alberic

0
436

Els actes per a celebrar les Festes Patronals en Honor a  Sant Llorenç Mártir, patró d’Alberic, començaren el passat dissabte amb el tradicional Concert que va celebrar la Societat Unió Musical d’Alberic, en els Jardins de la Glorieta.

Les Festes continúen, amb dos actes a celebrar el:

Dijous, 8 d’agost, a les 21 h., en la Plaça de la Constitució (Ajuntament), organitzat per la Regidoria d’Agricultura.

 Concurs de farolets

Es una tradició molt antiga en el poble, agrícola principalment, que consistía en tallar la corona al meló d’alger, buidar el seu interior amb una cullera o similar, sense trencar la corfa. Posteriorment els mes menuts amb una cullereta, dibuixaen en la part de fora, tot alló que la seua imaginació es permetia. Normalment estaba el sol, la lluna, casetes, estreles, etc, i se li posava un ciri encés, que ademés de allumenar-se, ressaltaven les figures fetes, i el passejaven pels carrers del poble, i al mateix temps anaven cantant cançonetes.

Açó heu solien fer els mes menuts de casa, i els melons d’alger devien de estar verts, perque la corfa es mes dura, i solien ser dels pares, uelos/iaios, familiars o amics, que havien fet melonar.

 Benjamin Nogués, Regidor d’Agricultura, ens informa, “que els tres millors, tindrán els següents premis, en Vals per a material escolar.

 1er: 60 € – 2on: 40 € i 3er: 30 €

 El Jurat estarà compost per: un membre d’AVA, altre de LA UNIÓ, a més de l’Alcalde i la Regina de les Festes.

Sopar Popular i Nit del meló

Una vegada els mes menuts han rebut els premis, tendrá lloc en la Plaça, un Sopar Popular, a l’estil que es feia abans, al carrer i a la porta de les cases, on veïns i veïnes, sopen en armonia, per a després, menjar-se una tallà de meló d’Alger.

Al voltant de 2.500 kgs. de melons, a tallaes, es repartiran, donats per l’Ajuntament.

 Al voltant de les 12 de la nit, l’Associació de Carreters “la Morera” d’Alberic, faràn entrada a la plaça, transportant en carros els melons, des de les instal.lacions de la Cooperativa.”

 Dissabte, 10 d’agost, a les 19,30 h. Missa i Processó a Sant Llorenç

 A l’Esgléssia de Sant Llorenç, es celebrarà la una missa en honor al patró del poble, i després tindrà lloc la tradicional processó.

Aquest any, la Parròquia de Sant Llorrenç, commemora el 600 aniversari de la Butla Papal de Benet XIII, de la Canonització de la parròquia.

 A la fí de la processó una mascletà de colors tancarà  les Festes Patronals a Sant Llorenç, 2013.

 Eduardo Sala / corresponsal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here