El PP d’Alzira contra la proposta d’una sanitat pública, gratuïta i de qualitat

0
311

Els tres grups de l’oposició de l’Ajuntament d’Alzira (Esquerra Unida, Compromís i Socialista) van presentar una moció al Plenari celebrat el passat dimarts 30 de juliol, que havia estat proposada per la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera uns dies abans als quatre grups municipals.

Després d’aprovar la urgència per poder tractar el tema, els representants dels grups proponents van explicar els tes punts per als quals sol·licitaven l’aprovació:

  • Sol·licitar a la Generalitat Valenciana que la gestió de l’Àrea de Salut de La Ribera torne a ser pública en el menor temps possible i s’evite, en qualsevol cas, una pròrroga o nova concessió després de 2018.

  • Fer un seguiment des dels serveis municipals més a prop de la ciutadania de la gestió del Departament de Salut de La Ribera, que es concreta en el funcionament dels serveis de l’Hospital, Centres de Salut, Serveis d’Urgències, etc. i l’atenció concreta als pacients. Uns serveis i prestacions que hauran de tindre la qualitat necessària i exigible pel contracte de la concessió.

  • Assessorar des dels serveis municipals les persones que es senten mal ateses als serveis del Departament de Salut perquè puguen presentar les oportunes reclamacions, i que, com a representants de la ciutadania, denuncien públicament les mancances que troben als serveis de salut.

Els portaveus dels grups proponents defensaren l’aprovació dels punts anteriors, en base a les notícies sobre les negociacions dels accionistes actuals de la UTE que gestionen l’Hospital i el Departament de Salut per vendre la majoria d’accions a l’empresa nord-americana Centene Corp, i els retalls quant a serveis i personal està fent Ribera Salut.

Però la portaveu del grup del PP, majoritari i en el govern municipal, negà qualsevol mal funcionament de l’Hospital i del Departament i de La Ribera, així com la possible compra de les accions de Ribera Salut ni que aquesta compra poguera tindre conseqüències negatives per a la ciutadania o que calguera que la gestió tornara a ser pública a partir de 2018, quan acaba la concessió. A més, intentà desqualificar la Plataforma per la Sanitat Publica de La Ribera  dient que era una plataforma “política”, i es parà a llegir la llista de les associacions, sindicats, partits, i altres agrupacions que la composen per intentar demostrar que “tots eren els mateixos”.  Cal dir que, a hores d’ara, s’han adherit a laPlataforma: Asociación Síndrome de Asperger de la Ribera –ASARI-, Associació de Dones Juristes d’Alzira -(AJUDA-, CCOO La Ribera, Compromís per L’Alcúdia, Compromís per la Ribera Alta, Compromís per la Ribera Baixa, Esquerra Republicana-Ribera Alta, Esquerra Republicana-Ribera Baixa, EUPV-Ribera Alta, EUPV-Ribera Baixa, FAPA València, Intersindical Valenciana-La Ribera, La Ribera en Bici, Més Algemesí, Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència i Autonomia Personal, PSPV-PSOE de La Ribera, Solidaritat per la Independència-Ribera Alta, UGT-La Ribera i Xúquer Viu, a més d’un von nombre de ciutadans i ciutadanes a nivell individual.

En passar a votació, després dels diferents torns de paraula, la moció no es va aprovar pels vots en contra dels regidors i regidores del PP i a favor els d’Esquerra Unida, Compromís i PSPV-PSOE.

Una vegada més el PP fa ús de la seua majoria per voler donar lliçons, amb dades incorrectes i conclusions falses. La Plataforma per la Sanitat Publica de La Ribera només vol per a la ciutadania de La Ribera les mateixos condicions en matèria de salut, que les que tenen els de la Safor, La Costera i tantes altres comarques valencianes. Si no es possible ara mateix la reversió de la concessió de l’Hospital i el Departament de La Ribera, en base als incompliments del contracte o pel cost del rescat, ho pot ser sense cap cost quan finalitze la concessió en 2018. Confiem que el PP, que a ben segur no governarà la propera legislatura, no pacte secretament amb la UTE cap condició que perllongue (com ja ho feu amb les autopistes AUMAR) la prestació del servei sanitari més enllà dels actuals terminis. I puguem aconseguir  per a La Ribera una Sanitat PúblicaUniversalGratuïta i de Qualitat, amb una Gestió Pública iTransparent i amb el necessari control social, que ara no tenim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here