Reunió de la Plataforma per la Sanitat Públic amb els grups polítics de les Corts

0
264

Alarmats per les notícies sobre la possible venda de la majoria de les accions de l’empresa que gestiona l’Hospital i el Departament de Salut de La Ribera, representants de la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera ens vam reunir el passat dia 24 de julioll amb diputats dels tres grups de l’oposició de les Corts Valencianes, per tal de demanar-los que signen un compromís perquè la gestió del Departamentde Salut de La Ribera torne a ser pública en el menor temps possible i evitar, en qualsevol cas, una pròrroga o nova concessió després de 2018.

També se’ls sol·licità que vigilen des de les Corts Valencianes el compliment del contracte amb els concessionaris de la gestió del Departament de Salut, i que no es signe cap acord que obligue a una pròrroga en 2018.

La resposta dels diputats dels tres grups (Socialistes, Compromís i Esquerra Unida PV) va ser va ser favorable, comunicant-nos que tots ells ja havien manifestat públicament  que eixa era la seua intenció, afegint que intentarien que la firma del document de compromís es fera pels seus secretaris generals en un acte públic conjunt.
Eduard Hervàs

El document lliurat als Grups de les Corts Valencianes, que també es farà arribar al Grup Popular,  té el següent text:

 

 

 

 

 

Sres. Diputades, Srs. Diputats:

 

La Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera ens vam reunir en Assemblea el passat 17 de juliol, arran les notícies a la premsa on s’informava de la possible venda del 51% de les accions de Ribera Salud, l’UTE que gestiona l’Hospital de la Ribera i la resta de serveis sanitaris del Departament de Salut, a l’empresa Centene Corp, dels EEUU de Nord-Amèrica.

Com ja sabran, la concessió de la gestió de l’Hospital de la Ribera a la UTE Ribera Salud en 1999 va ser revertida en 2003, amb una indemnització de 63 milions d’euros per un suposat “lucre cessant”. I li la van tornar a concedir per 15 anys més amb una possible pròrroga de 20 anys. Aleshores afegiren també l’Atenció Primària i augmentaren el preu per habitant i any. En 2018 acabarà, doncs, el termini de la concessió, i la gestió del nostre Departament de Salut podria tornar a ser pública, si no es concedeix la pròrroga.

S’ha demostrat al llarg d’aquests anys de concessió administrativa que el Departament de Salut de la Ribera es gestiona buscant la rendibilitat econòmica per als seus accionistes i que els criteris econòmics han interferit sempre de forma negativa amb els de la correcta atenció a la salut de la ciutadania.

Si ara Ribera Salud retalla serveis i personal, encara que no ha minvat el cànon que la Generalitat li paga per cada habitant de la comarca, imaginem què passarà quan el gestor seguisca les ordres d’una empresa multinacional d’un país on, pràcticament, no existeix la Sanitat Pública més enllà del que ací anomenaríem Beneficència.

És per tot açò que la Plataforma per la Defensa i Millora de la Sanitat Pública de La Ribera sol·licitem del seu grup parlamentari:

–    Que es comprometen públicament a que la gestió de l’Àrea de Salut de La Ribera torne a ser pública en el menor temps possible i evitar, en qualsevol cas, una pròrroga o nova concessió després de 2018.

– Que facen un seguiment des de les Corts Valencianes del compliment del contracte de la gestió del Departament de Salut de La Ribera per part dels concessionaris, sense que deixen de prestar els serveis compromesos ni la qualitat necessària.

– Que vigilen des de les Corts Valencianes la possibilitat que es puguen prendre compromisos, més o menys secrets i legals, o altres acords amb Ribera Salut i els seus accionistes que puguen suposar una pròrroga en la concessió de la gestió del Departament de Salut de La Ribera.

I tot açò, per tal d’aconseguir per a La Ribera una Sanitat Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat, amb una Gestió Pública i Transparent i amb el necessari control social, que ara no tenim.

Alzira, 23 de juliol de 2013

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here