Un llaurador d’Alberic va patir primer el robatori d’un tractor i ara els melons d’Alger

0
608

Llauradors d’Alberic que fàn collites d’estiu, melons, tomaques valencianes,pimentons i altres, han d’afegir al seu treball diari, suportant un sol de justícia, a haver de fer de vigilants a la nit, perquè no els roben la seua collita.

Ahir parlàvem de Jose Carlos Martines, hui ho farem d’una família humil i treballadora que viu del, i per al camp.

Josep Rubio, ha patit en 3 dies, 2 robatoris de melons d’alger, tomaques i pimentons, a més de varios intents abortats pel seu fill Josep, jove de 36 anys, enamorat de la terra.

Robatori del tractor

L’1 de març del 2013, a Josep Rubio Villaralbo (fill), li furtaren el tractor, marca Jhon Deere, tipo MW2, matricula E-6874BCC, nº bastidor L06920V347454, de color verd, valorat en més de 100.000 €, denunciat a la Guardia Civil, i que a les hores, no es sap res d’ell, es com si haguera desaparegut per “art de màgia”.

Robatori de la collita

El bancal està situat al costat de la Muntanyeta d’Alberic, on pasa el camí que va al cementeri, i tenen tomaques valencianes, pimentons, melons d’alger i de tot l’any, i altres verdures d’estiu, on la quantitat no és molt important en relació a les fanecades, pero sí al valor econòmic d’ajuda en esta part de l’any.

El passat dia 19, van detectar el primer furt de melons d’alger i tomaques, i intensificaren la vigilancia turnant-se pare i fill, inclós per la nit. El 20, sorprenen a una persona, veïna del poble i coneguda, agafant melons de tot l’any, es penedix del fet, demanant perdó, i Josep, preferix no fer la denúncia, però si és identicada.

Josep, manifestà els fets al Sergent de la Guardia Civil d’Alberic, que pren nota, i monta un dispositiu per la nit de vigilància, amb els tres punts calents de collita d’estiu.

El diumenge 21, per la nit, la cosa ja anava mes seriosament, al detectar una furgoneta platejada, Citroen Jumpy, i ser sorprés i retingut per Josep (fill) , fins a l’arribada de la Guàrdia Civil, que va arribar en 5 minuts de l’avís, al veí d’Alberic Emilio S.

Josep Rubio en el seu camp

, i identificada la furgoneta. Si no está Josep al camp, la collita vola.

Ràbia i impotència

Javier Hernández, Cap de la Policia Local d’Alberic, “lamenta aquestos fets i sent ràbia e impotencia per no poder fer mes davant els fets que están passant, i ens explica, que en els mesos d’estiu, la Policia Local, está als mínims, al tindre agents de vacacions o alguns per baixa laboral, per lo que es difícil poder vigilar el nucli urbà, el paratge de la Muntanyeta,  les tres urbanitzacions, i una superfície agrícola al voltant de 26,7 km2.

Al pròxim mes d’agost, está previst entren dos nous membres, i que a partir de setembre pasaran a integrar una patrulla de la Policia Local.

La Policia Autonómica, es desplaça  sovint per reforçar a la Policia Local, amb la prevenció, vigilància e identificació amb controls i patrullant el terme.

Guardes Rurals 

La gent del camp, no creu que s’està fent prou per evitar els furts, no sols de collites, material de reg, furt de carteres e intimidació a les persones, i recorden la figura dels guardes rurals, gent del poble, que coneixia el terme, els propietaris dels bancals, i sabien en tot momento quan es produia la collita, e identificaven als extranys.

Eduardo Sala / corresponsal    

              

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here