José Andrés Hernández (Alzira, 1985), llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques és la jove joia política del PP local que conta amb un futur prometedor i amb un curriculum impecable i envejable.

A hores d’ara és el presidente de les NNGG de la Ribera Alta, el coordinador general de les Noves Generacions de la Comunitat Valenciana i recentment la president local Elena Bastidas li concedia la secretaria del PP alzireny. A més en pocs dies formarà part de la corporació municipal ocupant l’escó que acaba de deixar el seu company, Manolo Nebot.

Per entendre algunes de les declaracions del protegit de l’alcaldessa, cal avisar que l’entrevista està feta abans de conèixer la mort de Nebot.

Hernández assegurava que le faria «molt il.lusió ser regidor, treballant en un equip politic dirigit per Elena Bastidas». Confessa que s’havia quedat «despagat» en quedar fora de la corporació municipal, tot just a la vorera de l’Ajuntament en ser el nombre 14 de la llista quan el PP havia tret 13 regidors en las pasades eleccions municipals.

Un iaio socialista

El pròxim regidor s’afilià al PP als 18 anys durant la primera legislatura de José Mª Aznar i l’interés per la política..» de menut m’agradava llegir llibres de política, em cridava molt l’atenció els temes valencianistes», afirma en el despatx municipal de comunicació. Com a precedent familiar tenia a sa iaiao «un convençut socialista, al que, en principi, no li feia gràcia que fora del PP, però en les últimes eleccions muncipals va votar al seu net».

Parlant del seu nou càrrec com a secretari local la jove promesa política alzirenya es mostra «molt agraït per haver apostat per un jove», tot i reconèixer que la responsabilitat política «és molt gran en un col.lectiu que conta amb 1.300 afiliats».

Desgast del grup municipal

Tornant a l’Ajuntament, reconeix que el grup municipal del PP «està patint els desgast normal que suposa gestionar recursos limitats», però afegix, «es tracta d’un grup molt coesionat que aporta noves iniciatives» i fica com exemple el projecte Alzira Social, «elogiat en molts llocs i criticat inexplicablement per l’oposició».

L’Ajuntament més sanejat d’Espanya

Com no podia ser d’altra manera, José Andrés Hernández piropeja els que seran, en pocs dies, els seus companys de consistori; «el gran mèrit del govern de Bastidas és l’estabilitat, no haver viscut per damunt de les possibilitats, cal destacar que és un dels ajuntaments més sanejats d’Espanya, a pesar de les sentències i és dels pocs on no s’ha retallat la plantilla de funcionaris».

Com a dirigent juvenil dels populars valencians, lamenta que la seua generació, «és la primera que afronta el futur amb pitjors condicions que la dels nostres pares, tot i ser la generació millor preparada de la història».

Responsabilitat penal dels polítics

Hernàndez viu de prop el drama de la crisi econòmica i de la falta de treball, «en la meua pandilla d’amics hi han dos que s’han vist obligats a emigrar a l’estranger».

Amb la seua qualitat de jurista es mostra molt crític respecte els polítics que malbaraten l’erari públic; «és inexplicable que un polític no tinga responsabilitat penal després de malbaratar fons públics, que no estiga regulat penalment la mala gestió».

Dvant els casos de corrupció és molstra molt contundent; «em produix vergonya, al polític que es demostre que seiga corrupte que li caiga tot el pes de la llei. Hernández viu de prop el cas de Rafael Blasco per la seua condició d’alizreny, a qui considera un «polític molt intel.ligent». Al pròxim regidor local li «sorprenderia que fora culpable, fins ara ha sigut un referent per als joves polítics, si fora veritat em decepcionaria moltíssim, la justícia té la última paraula, però jo confie en la seua inocència».

Les festes de Sant Bernat no són les que m’agradarien

El futur regidor popular també és clar davant la programació de les festes patronals que acaben esta nit. «Les festes de Sant Bernat no són les que ens agradaria ni a l’alcaldessa ni a mi».

Hernández ha afegit este dimecres que «pel que he vist i escoltat les festes d’enguany no han estat mal», tot i mostrar-se partidari d’eliminar les conflictives macrodiscomóvils que tantes baralles han originat i tantes crítiques provocat.

De totes formes advertix que les festes d’enguany «han millorat un poquet respecte a les de l’any passat, en les que s’han fomentat els artistes locals i s’han diversificat més». I és mostra molt sincer en reconèìxer que «el regidor de Festes ja no sap com fer-ho, està fent un gran esforç perquè no desapareguen». I recorda que aquells famosos festivals que es feien al camp de Venecia, «ara són inassumibles, són impensables».

Riberaexpress