Compromís alerta que l’actitud de l’alcaldessa «pot perjudicar» a Carlet en el cobrament del deute

1
390

“L’actitud de l’alcaldia, negant la realitat i amenaçant, és una mostra més de la seua forma de governar, posant els interessos del seu partit per davant dels carletins i les carletines”.

 Davant de les contradiccions entre les declaracions efectuades pel conseller d’Hisenda i Administració Pública i l’alcaldessa de Carlet al voltant del deute amb l’Ajuntament, en què la sra. Crespo manifestava que el deute de la Generalitat era superior al que havia declarat el conseller, el síndic de Compromís a les Corts ha demanat a la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública quin és el deute real a dia de hui. Al mateix temps, el Grup de Compromís a les Corts ha exigit el calendari de pagaments de la Generalitat de l’elevadíssim deute que manté amb el nostre Ajuntament.

Pel que fa a l’actitud de nerviosisme exacerbat que provoquen en l’alcadessa les al·lusions als problemes econòmics per què travessa l’ajuntament que amb tanta dignitat presideix, el Grup Municipal Bloc-Compromís vol remarcar que, entre d’altres advertiments, la interventora municipal va emetre informe a finals de l’últim exercici on alertava de la disminució de les existències en la tresoreria municipal pel desequilibri entre ingressos i despeses, recomanant buscar solucions al respecte. A més, segons Bloc-Compromís, bona prova dels problemes greus de liquiditat és l’avanç de mig any en el cobrament de l’IBI, amb l’esquer d’una rebaixa del 3% i amagant tots els increments que s’hi ha fet. Al costat d’això, els impagaments reiterats i quantiosíssims de l’Ajuntament de Carlet a la residència La Llum, entre d’altres, que ja va destapar Bloc-Compromís l’any passat i que va haver de reconèixer recentment l’alcaldessa davant del mateix president de la Generalitat, són una bona prova de l’enorme problema econòmic de l’ajuntament, provocat en gran mesura pels deutes de la Generalitat.

El Grup Municipal Bloc-Compromís remarca que una bona prova dels problemes econòmics de l’ajuntament és l’autèntic frau comés per l’alcaldia davant la ciutadania a l’incomplir de forma flagrant i reiterada la promesa estrella amb la qual es presentà a les eleccions municipals de 2011 de congelació de tots els impostos i taxes municipals.

Davant de tots estos fets, Bloc-Compromis ha presentat mocions reclamant el pagament del deute en l’ajuntament, peticions d’informació a les Corts Valencianes així com exigència de calendarització del pagament i també pagament d’interessos pels perjudicis que estem patint els carletins. Segons que ha manifestat la portaveu del Grup, Maria Josep Ortega, “el PP hauria de fer-nos costat en la reivindicació del pagament del deute en compte

Mª Ángeles Crespo

de minimitzar el problema per tractar-se del seu propi partit qui ha portat a la ruïna econòmica la Generalitat Valenciana i està portant innombrables problemes econòmics als ajuntaments i a la pràctica totalitat de la ciutadania valenciana. Amb eixa actitud l’alcaldessa envia un missatge a la Generalitat insinuant que el nostre poble no necessita que ens paguen el deute tants anys arrossegat.”

“En un moment de fallida tècnica de la Generalitat Valenciana –ha declarat Ortega-, els partits polítics dels pobles afectats pels deutes hem de fer pinya, i reclamar-ne el pagament. Cal donar la cara i reconèixer el problema que tenim. Negar l’evidència, amenaçar i tergiversar només és un símptoma de por i mostra una fugida avant sense trellat”. “Un partit que anteposa les seues sigles i la seua imatge per davant del interessos del poble és un partit que ha perdut totalment el rumb”, ha conclòs Ortega.

Carlet, 22 de juliol del 2013, vespra de Sant Bernat

Secretaria de Comunicació de Compromís de Carlet

1 Comentario

  1. Aleshores no era veritat l’anterior comunicat del bloc? hem d’entendre que es desdiu de que es fan prestecs per pagar nomines i proveidors? Despres preteneu que confiem en els polítics!! Vos dona igual que les coses siguen veritat o no, sols voleu desgastar al rival per a guanyar vots! Que poca vergonya!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here