Rafael Armengol guardonat per la Mancomunitat de la Ribera Alta

0
277

El pintor de Benimodo, Rafael Armengol, rebrà el Guardó de la Mancomunitat de la Ribera Alta per la seua trajectòria artística i pel seu compromís social.
El Ple de la Mancomunitat també va sol·licitar, per unanimitat, una concessió d’aigua del Xúquer per a l’abastiment urbà i la finalització de les obres de conducció necessàries
La Mancomunitat de la Ribera Alta va celebrar un ple extraordinari en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Llombai. Després d’un minut de silenci com a mostra de condol per la mort del regidor d’Alzira Manuel Nebot, que va formar part del Ple de la Mancomunitat des del 2003 fins el 2011, i de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van aprovar per unanimitat els diferents temes que hi havia a l’ordre del dia.
En primer lloc, es va donar llum verd a la posada en funcionament en octubre del nou servei mancomunat d’assistència informàtica, que oferirà el manteniment dels equips i les xarxes dels ajuntaments, i pel qual ja s’han interessat 8 municipis.
A continuació, també es va aprovar la creació del servei d’atenció a persones amb dependència, que gestiona els expedients de la Llei de la Dependència, i que s’encarrega de redactar l’Informe social, un document previ a la valoració de la situació de dependència que efectuen els tècnics de la Conselleria de Benestar Social, i de la Proposta Individual d’Atenció dels dependents als quals se’ls concedeix la prestació, que pot ser econòmica o assistencial.
El Ple també va votar a favor per unanimitat l’aprovació del Compte General de l’exercici 2012, que es va tancar amb un resultat positiu de 290.827 euros i amb un romanent de tresoreria de 673.358 euros. No obstant això, el president de la Mancomunitat, Cristóbal Garcia Santafilomena, va sol·licitar als edils assistents el pagament per part dels ajuntaments mancomunats dels deutes amb l’ens comarcal aprofitant els plans de pagament a proveïdors.

Dilatada trajectòria artística

Pel que fa al cinqué punt del dia, tots els membres del Ple van aprovar atorgar el guardó de la Mancomunitat de l’any 2013 al pintor Rafael Armengol Machí per la seua dilatada trajectòria artística i la seua prolífica obra, per la seua projecció tant nacional com internacional i pel seu nomenament com a acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, així com per ser una persona compromesa amb les seues idees i sensible als problemes socials de cada moment, fent gala allà on va de la seua condició de valencià, de riberenc i de benimodolí.
D’altra banda, el Ple també va consensuar una moció a través de la qual sol·licita al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que en el proper Pla de Conca del Riu Xúquer, s’incloga una concessió d’aigua pròpia d’aigua superficial del riu Xúquer suficient per a les poblacions de les comarques de la Ribera Alta i Baixa, per a l’abastiment humà. En la mateixa línea, el Ple també sol·licita a la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, la finalització immediata de les conduccions d’aigua per a poder subministrar el més prompte possible aigua de qualitat del Xúquer a les poblacions de la Ribera, posant els mitjans necessaris perquè arribe a totes les poblacions de forma immediata incloent també els altres municipis de la Ribera que estava previst en una segona fase.
Finalment, en l’últim punt de l’ordre del dia, el Ple va aprovar una moció que demana al govern de l’Estat i a la Generalitat que continuen treballant per a donar una solució, el més prompte possible, per a evitar que els robatoris en el camp s’incrementen.
Pel que fa als Assumptes de la Presidència, es va informar de la present licitació de 160 contenidors d’envasos lleugers (grocs) i de paper i cartó (blaus) que se serviran en octubre als municipis que ho sol·liciten, així com que la Mancomunitat està estudiant posar en marxa el servei de recollida de fem, per la qual cosa es convocarà als ajuntaments interessats a una reunió informativa en setembre.

Rafael Armengol

Per últim, el president va informar al Ple la pròxima firma d’un conveni amb Correus per al franqueig de cartes dels municipis mancomunats, un servei reservat solament per als organismes que envien més de 6.000 documents anuals i del qual tots els ajuntaments de la Mancomunitat es podran beneficiar gràcies a aquest acord.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here