Carratalá : «La banda ens ha fet molt feliços, sens dubte és una de les joies d’Alberic»

1
564
Daniel Ferrero ha dirigit la banda d’Alberic cap a l’èxit
La Banda d’Alberic ahir en el Palau de la Música

El poble d’Alberic va esclatar, anit, d’alegria en aconseguir el segon premi en el Certamen Internacional de Bandes de València. «Un segon premi que ens sap a primer» ha manifestat hui a Riberaexpress l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá qui no ha dubtat en assenyalar que «el poble d’Alberic està en deute amb una banda que ens ha fet molt feliços». Un alcalde, que radiant de felicitat assegurava «la SUM és, sens dubte, una de les joies d’este poble».

I per aixó prepara una recepció a l’Ajuntament i diversos actes per celebrar com ja afirmen músics i veïns que Alberic «és la capital de la música de la Ribera Alta».

Anit 21 de juliol del 2013,es va fer realitat les declaracions que ens va fer  Daniel Ferrero,“Alberic, va a per totes”, i així ha sigut.

L’intepretació de l’obra obligada, Phobos, de José Suñer, i la lliure, Sinfonia nº 2, de Frank Tichelli, no deixaren dubtes de que havia posat el llistó molt alt, per a les Bandes que competien per la vesprada, la Banda Simfónica Societat Musical d’Alzira, l’Unió Musical de Torrent ,i Banda Sinfónica Unió Musical de Lliria, ja que al matí, havien actuat, la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna.

Altisim nivell el que em vist en aquest Certamen, on les Bandes participants, han demostrat estar a un gran nivell musical.

RESULTAT

El Jurat, compost per els compositors: Moisés Bertran, Dirk de Caluwe, Douglas Bostock, Hilario Extremiana i Pascual Osa, va otorgar els següents Premis:

1er Premi – Banda Sinfónica Unió Musical de Lliria, amb 368,5 punts

2on Premi – Societat Unió Musical d’Alberic, amb 348,5 punts

3er Premi – Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, amb 331 punts

L’afluencia de públic, pel matí, casi ompli el aforo de 1813 places, que té la Sala Iturbi, rebasant-les per la vesprada, que es vá tindre que obrir la part del coro, i habilitar la Sala Rodrigo de 423 places, per al seu seguiment per pantalla audiovisual.

Mes de 500 persones d’Alberic, acompanyaren a la Banda. 4 autobussos foren fletats per l’Ajuntament d’Alberic. Estaven presents, Antonio Carratalá, Alcalde, i els Regidors, Mª Dolors Palomares, Bernat Hervás i Mª Angels Galdón.

Opinions d’Alberic

Quique Hernández, president i músic,de la SUM Alberic, “molt contents, pel premi aconseguit, davant grans formacions musicals, amb un nivel altisim, gracies a la gran llavor i esforç dels músics i Dani, el Director, que recompensa d’alguna manera la trayectoria que porta la Banda de superació, així com el treball que es fá a nivell de la Banda Jove, sense oblidar a l’Escola de Música, viver continuo de músics. I agrair al aficionat i familiars que ens ha seguit en els assajos, i en el Palau,  però, no sols en esta ocasió , sino al llarg de totes les actuacions que fem al llarg del l’any.”

Daniel Ferrero, Director, emocionat i fent pinya amb els músics,“l’aposta meua i dels músics, per l’obra lliure, Sinfonia nº 2 de Frank Tichelli, aixina com l’esforç de superació que mostraven a cada assaig, s’ha vist recompensat. Ja vaig dir, que anavem a per totes, davant grans formacions musicals. Si la Banda d’Alberic, ja era apreciada i respetada, ara heu será mes, gracies a l’esforç de tots els músics i el seu president, Quique”.

Mª Dolors Palomares, Regidora de Cultura, “molt emocionada i contenta, pel que ha conseguit la nostra banda, que recompensa tot l’esforç que han fet, al llarg de set mesos d’asajos,  de deixar-se de costat moltes coses, i la satisfacció del reconeiximent que han rebut, amb el 2on premi”.

140 Músics, fortament ovacionats

Grans protagonistes, humils “treballadors i amants de la música”, que sense creuer-s’ho massa en la sort, sinó en el seu treball i en el seu Director, han demostrat que poden estar a la altura de les considerades grans bandes, i la Sum d’Alberic, ha entrat per la porta gran.

Alegria, satisfacció i amb respet a les altres bandes, ha trasncorregut el viatge de tornada a casa, sent rebuts a Alberic, per familiars i amics.

La Sum Alberic, ja comunicarà la celebració d’este reconeixement obtingut.

 

Enhorabona, a la SUM Alberic, i a les demes Bandes participants, pel alt nivell musical que hem escoltat en aquest Certamen Internacional de Bandes de Música 2013 a Valencia.

 

Eduardo Sala, corresponsal          Fotos: CIBMValencia/Eduardo Sala

La banda de la Unió Musical d’Alberic, dirigida per Daniel Ferrero, ha aconseguit, de forma brillant, el segon premi de la secció d’honor en el Certamen Internacional de València celebrat hui al  Palau de la Música.

La banda guanyadora ha estat la Unió Musical de Llíria, mentre la tercera ha quedat la Unió Musical de Tavernes. El jurat ha puntuat l’actuació de la UM de Llíria amb 368,5 punts, mentre ha atorgat 348,5 a la d’Alberic i 331 a la de Tavernes.

En esta secció també han participat la Societat Musical d’Alzira i la Unió Musical de Torrent.

La banda d’Alberic fa 161 anys

La fundació de la Societat Unió Musical d’Alberic data a l’any 1852, tenint caràcter de Banda Municipal, sent dirigida per una mestra amb nocions musicals. Al 1882, es fa càrrec de la Banda el director en Modesto Perales, comptant amb una plantilla de vint-i-cinc músics.

Una de les missions de la Banda d’Alberic ha sigut participar a Certàmens de Bandes de Música. Va ser una de les bandes que van participar al Primer Certamen de la Fira de Juliol a la ciutat de València, a l’any 1886 (actual CIBM València), obtenint un tercer premi. A continuat acudint a diversos certàmens, amb diferents director, durant la seua llarga història, com per exemple a l’any 1931 al de València amb un primer premi; amb el director Ramón Ramirez Caldés, assistiren l’any 1941 (1r Premi Secció Primera) i l’any 1942 (1r Premi Secció Especial) i l’any 1948 (2n Premi Secció Especial), tots ells al de València.

Al 1956 es fa càrrec de la Banda en Emilio Mínguez Martínez, veí d’Alberic i molt estimat per la seua banda, tot el poble el coneixia com “El Mestre”, que durant 25 anys va ser el director d’esta banda. Amb la seua formació i de la seua ma, participaren a diferents edicions dels certàmens de Valencia, aconseguint sempre primers i segons premis a les seccions Primera i Especial B.

L’any 1981, es fa càrrec de la Banda el director N’Enrique de Dios Cintero, amb qui aquest any obté al Certamen de València un Segon Premi de la Primera Secció i l’any següent, un Segon Premi de la Secció Especial B. Més tard, es fan càrrec diferents directors, com ara En Vicent Barberà, En Miguel Gorrea, En German Nogués, etc., sense deixar d’anar a diferents certàmens, aconseguint molts premis, tant al Certamen de València, com al de Cullera, i com el de Campo de Criptana, i actuant a l’estranger a diferents Europeades i altres concerts, com a Holanda, Bèlgica, França, Portugal, etc.

       La nostra Societat compta amb nombrosos músics professionals repartits per tota la geografia espanyola,  i que acudeixen  a la seua Banda  sempre que tenen ocasió.  Cal destacar la figura de grans músics com el mestre en Mario Vallés i Torres, o en Miguel Iborra i Climent, dos músics que en l’última dècada ens han abandonat i que han treballat molt per la seua Banda.

L’any 2002, es fa càrrec de la Banda el director En Francesc Xavier Martínez i Martínez, amb qui l’any 2004, assisteix al Certamen de Bandes de Cullera, aconseguint el Premi a la Millor desfilada, Primer Premi, i Premi a la Millor Banda del Certamen. Al 2005, participa a la Secció Primera del CIBM de València, aconseguint el Primer Premi.

 Des del desembre de 2005, en director titular es Daniel Ferrero Silvage, amb qui el 2007 assisteix al CIBM de València, participant a la Secció d’Honor, aconseguint el Segon Premi. I el 2009, participà al Certamen Internacional “Vila d’Altea”, a la Secció Simfònica, aconseguint el Primer Premi. Amb el mateix director, participa de nou al CIBM de València a la Secció d’Honor del 2011, aconseguint el Tercer Premi.

A més de Certàmens, els últims anys la nostra Banda ha realitzat diferents concerts al Palau de la Música, dins del Cicle de Radio Nacional d’Espanya, o al Festival de Nuestras Bandas de Música, i ha sigut protagonista de diferents programes sobre Bandes de Música, com Bandàlia o el de Nuestras Bandas de Música.

En l’actualitat, compta amb una plantilla de 200 músics federats i un total de 400 socis. També compta amb una Escola de Música reconeguda per la Conselleria d’Educació, dedicada al Mestre i Compositor local “Leopoldo Magenti”, sent esta la gran cantera que te la nostra Banda, amb professors qualificats que formen els nostres alumnes, contant també amb una Banda Infantil i una Banda Juvenil, formada esta última agrupació per més de 70 educands.

Certamen «Vila d’Altea» 2009

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here