L’Ajuntament d’Algemesí es gasta 5.408 € comprant 1.381 kg de caramels

0
402

Novament les decisions incomprensibles en temps de crisi caracteritzen a l’ajuntament d’Algemesí. Gastar-se 900.000 de les antigues pessetes en més d’una tona de caramels és una decisió inexplicable i injustificable per molt sanejada que estiga l’economia local. Quan moltes famílies senceres d’Algemesí estan en l’atur, quan la xifra d’aturats del nostre poble comença a aproximar-se perillosament als 3.500, quan s’està estalviant en la contractació de personal educatiu, l’alcaldia no pot encomanar la compra de més de 600.000 caramels per a no se sap què, pel simple fet que vulga que en l’embolcall pose “Ajuntament d’Algemesí”.

Ningú diu que no s’haja de comprar caramels per a la cavalcada de reis, o per a determinats actes, però cal saber fer-ho amb mesura i d’acord amb les circumstàncies. Entre gastar-se 0 euros i gastar-se 5.400 hi ha moltes quantitats intermèdies més raonables. Per molt que es vulga justificar la despesa dient que s’ha fet una compra massiva per abaratir costos, res justifica comprar quasi tona i mitja de caramels.

Tot i que no tinguen data de caducitat sempre és millor comprar d’any en any la quantitat que es necessite que tenir-los emmagatzemats durant anys. A més de les consideracions econòmiques també cal tenir en consideració quin missatge es trasllada a la ciutadania, i en aquest cas es trasllada la idea d’una administració extraterrestre i insensible al que està passant.
MÉS ALGEMESÍ entén que la situació actual exigeix retallades en aquestes qüestions. Per més caramels que compre l’ajuntament no s’alegrarà la vida dels 3.385 algemesinencs aturats. Comprar 615.545 caramels, que és el que s’ha fet, no pot ser una prioritat en la situació que estem, i no obstant incomprensiblement ho és. Igual que ho és comprar-li un regal de 440€ a una Consellera -en lloc de fer-li un detall de 50€-, o gastar-se 9.000 euros en bitllets d’avions a Corea del Sud. El governant deu mirar molt en què es gasta els dines de tots.
Eixos 5.400€ haveren estat millor emprats en polítiques socials o simplement en rebaixar el deute que es té amb els bancs. Amb 500 o 900€ havera estat suficient. A tot això cal sumar la gran quantitat de sopars i dinars que aquest ajuntament paga alegrement a molta gent. MÉS ALGEMESÍ denuncia públicament aquestes actituds i aquestes decisions totalment legals però profundament antiestètiques i en els propers mesos durà endavant alguna iniciativa política al respecte. Mentre, però, demanem d’aquest equip de govern major mesura i un criteri més objectiu a l’hora d’administrar els diners del contribuent.

 Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here