«Aigua Clara» per a Nova Cultura de la l’Aigua i «Tarquim Pudent» per a la Generalitat

0
302
Dirigents de Nova Cultura de l’Aigua
La Muixeranga de Xúquer Viu
L’Aigua Clara ha estat per a la Fundació Nova Cultura de l’Aigua

La majoría dels asistents al sopar de Xúquer Viu celebrat esta nit a Alginet ha decidit, mitjaçant votació, atorgar el premi «Tarquim Pudent» a la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per no haver resolt la problemàtica dels nistrats i dels pesticides durant els últims 15 anys.

Els altres aspirants a este guardó que Xúquer Viu concedeix anualment foren el ministre d’Agricultura i Medi Ambient, Arias Cañete, i la Junta Central d’Usuaris del Vinalopó.

Per contra el Premi Aigua Clara ha estat per a la Fundació Nova Cultura de l’Aigua que han recollit la presidenta, Núria Hernández i el vicepresident, Abel Lacalle.

Graciela Ferrer elogià la tasca feta per esta Fundació en els darrers 15 anys, «un projecte de compromís social molt valuòs amb arguments i criteris per defensar els nostres rius i les nostres fonts».

La història ens donarà la raó

Hernández manifestà que «Xúquer Viu és un exemple del que es pot aconseguir amb el compromís de molta gent» i afegí «defensem un bé comú, la història ens donarà la raó».

Més de 300 persones han omplit la Plaça de la Constitució d’Alginet en una festa que ha estat tancada amb l’actuació del grup Ruràlia Urbana.

A l’acte han asistit el diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví el, diputat autonòmic de la mateixa formació, Juan Ponce, els alcaldes d’Alginet, Jesús Boluda, de Corbera, Jordi Vicedo i de Sumacárcer, Xema Peláez així com  regidors de diverses formacions polítiques de la comarca.

Cuidar el Xúquer per fer Pais

L’alcalde d’Alginet, Jesús Boluda, amfitrió de la festa reivindicativa, advertí que el Xúquer «no és sols aigua i salut, és molt més, és Pais i sinò el cuidem no podem fer País».

Per la seua part el president de Xúquer Viu, Roger Pons, recordà «els 10 anys de lluita» d’esta organització, amb una dedicació especial per al desaparegut, Antonio Estevan, membre fundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Pons destacà molt especialment la gran manifestació de Sueca que aconseguí que la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona modificara la presa de l’aigua de Cortes de Pallás a l’Assut de la Marquesa per al trasvassament Xúquer-Vinalopó.

A més denuncià la «sobreexplotació i l’escàs cabal» que pateix el Xúquer, per culpa del Pla de Conca del 99 «que va repartir més aigua de l’existent».

 Pons va insistir en la necessitat que el futur Pla de Conca contemple la concessió d’aigua per al consum humà dels veïns de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here