Albert rebutja el reglament orgànic pactat pel PP i el Bloc

25
326

El regidor Carles Albert ha proposat 48 esmenes a un reglament que dóna més poder a l’alcaldia, que en molts aspectes és més restrictiu que l’anterior de 1992 i que no arreplega la participació ciutadana.

El regidor no adscrit de l’Ajuntament de Carcaixent, Carles Albert, mostra el seu rebuig al reglament orgànic que han pactat d’esquena a la resta de grups, PP i Bloc-Compromís; ja que segons opinió de C. Albert este reglament és, en molts aspectes, més restrictiu que el que actualment està en vigor que data de 26 Novembre de 1992, com per exemple, en el temps d’intervenció en els plens on rebaixen la duració de la intervenció de 10 a 5 minuts; a més a més d’ atorgar més poders a l’alcaldia.

El reglament que ens han proposat no resol molts dels problemes existents, així com tampoc regula clarament aspectes conflictius com el dret a l’accés a la informació que tenim els regidors.

Entre les esmenes que ha presentat Carles Albert, es pot destacar la proposta de que els membres de la Corporació estiguen subjectes a responsabilitat civil i penal pels actes i omissions realitzats en l’exercici del seu càrrec i que la dita responsabilitat s’exigirà davant dels tribunals de justícia competents i es tramite pel procediment ordinari aplicable. També destaca la proposta que les actes de les comissions informatives, juntes de govern i juntes de portaveus (excepte aquelles que afecten la llei de protecció de dades o a situacions personals de ciutadans) es facen públiques; que es rebaixe el nombre de membres que formen part de la junta de govern o que es puguen celebrar sessions plenàries en altres llocs municipals, com per
exemple les associacions de veïns, a fi d’acostar el dia a dia municipal als veïns de la localitat.

Però sobretot la gran llacuna existent en el reglament orgànic és la participació ciutadana. En opinió del regidor no adscrit, este fet demostra la poca predisposició que tenen tant PP com Bloc que els ciutadans participen i s’involucren en la gestió municipal. És per açò, que Carles Albert, ha presentat en el registre d’entrada de l’Ajuntament una proposta de reglament de Participació Ciutadana.

Esta proposta està oberta a la resta de grups, però sobretot a l’aportació de les associacions i entitats ciutadanes i veïns de Carcaixent. El que Albert pretén, és fer arribar a tota la població esta proposta, perquè aporten les seues idees i opinions i que es parle àmpliament en el ple del pròxim mes de Setembre.

Per a finalitzar C. Albert tatxa de deslleial l’actuació del PP i del Bloc; ja que ells s’han reunit en
diverses ocasions per a tractar aquest assumpte sense avisar a la resta de partits i només quan
ja ho han pactat ens donen la possibilitat de poder aportar les nostres propostes. Però damunt,
per a més indignació, debatrem aquest punt dins d’una Comissió d’Interior Ordinària on hi ha
multitud d’assumptes més i en un matí on hi haurà 4 comissions; la qual cosa ve a dir, que
materialment no tindrem temps per a debatre en profunditat un assumpte tan important com
aquest; cosa que demostra la poca importància que donen a la reforma del reglament, ja que
com ells ja han pactat les seues coses, els dóna el mateix el que podem aportar la resta de
grups. És a dir, per a ells diverses reunions i per a la resta de grups no arribarà ni a 30 minuts.

25 Comentarios

 1. Paco, em sembla que se’ns descontrola la situació per moments. Ja sé que el

  consistori actual no l’has dissenyat tú, però com és possible que amb tots els

  partits fraccionats, excepte Compromís, al que se li haja demanat la dimissió ha

  estat a tú?

  Reflexiona aquesta consideració. Som a l’equador del mandat, restableix

  relacions amb el partits de l’oposició; no participes en estratègies dinamitadores

  del PP local. La majoria absoluta es guanya. no s’agafa, i detecte algún errors

  d’imatge: no és fácil. però cal que refrenem algún impuls que distorsione

  l’objectiu legítim de governar. Ja era legítim després de les eleccions i vas

  saber dur magistralment el cas del “trapatroles”. Espere que recobres la mà

  esquerre d’ací al final d’aquest mandat, encara que no és el teu, però que des

  de l’oposició hauràs de dirigir. Una abraçada.

 2. Paco… sembla com que et veus sentat a la cadira de l’alcaldia i pretens deixar-ho tot ben lligat abans d’arrivar… jo crec que estas jugant en foc i acabarás creman-te… les ambicions son bones quan son equilibrades però crec que en aquest cas concret s’he t’hen está anant de les mans… tu sabrás….

 3. Lo primero a considerar sería si de verdad hace falta cambiar el reglamento o simplemente es una maniobra más de la alcaldía soportada por el tripartito.

  ¿Porque no lo dicta el PP si tiene mayoría absoluta?, ¿Porque se presta el Compromís a esta colaboración «desinteresada»?, ¿o es interesada?

  Paco no te entiendo, ni mucha gente tampoco.

 4. Quina manera de vendre fum, este xic. No pega ni brot, ara apareix ací, amb la cançoneta de sempre, per fer-se un lloquet malparlant dels demés.
  Per què no publiques les «magnífiques» esmenes que has presentat?
  Qui s’ha de reunir amb tu, si tots sabem que no eres de fiar?
  Deixa de llançar acusacions als demés en premsa, que després no tens el valor de defendre cara a cara. Ahí és on es veu la categoria personal de cadascú.

  • Perdona!!!
   Mire Manel, vosté és un regidor del Bloc ja que el mateix que ha dit vosté ací ho ha transmés en la comissió d’ahir. M’estranya que vosté no s’identifique i utilitze un pseudònim, ja que sempre els del bloc defenen que sempre donen la cara, però ja veig que només és palabrerio.

   Per a contestar-te aniré pas a pas:

   Tot el món sap que és mentida que no pegue ni brot vosté difama i ja està. Encara que segurament sí que podríem parlar del treball que fa el Bloc en 6 regidors. No pegar ni xapa per a voste és presentar 47 esmenes al reglament i presentar annex un reglament de participació ciutadana de 48 articles que arrepleguen tot el que vostés no han volgut posar en el seu «magnifíc reglament pactat amb el pp». O prestentar al passat plenari 3 mocions (vostés CAP) o si vol podem anomenar totes les propostes fetes per cadascú, ( jo 1 regidor, vostés 6). T´atreveixes?

   M’agradaria que em digueres en quin moment de la nota de premsa malparle de vosaltres, o és que no es un reglament més restrictiu rebaixar el temps d’intervencions u obligar als ciutadans que vuigen intervindre en el ple hagen de presentar amb 24 hores d’antelació i per escrit la pregunta que volen realizar. ¡¡¡¡Aixó es la democracia participativa que defén el Bloc, limitar la participació ciutadana!!!!

   Referent a les esmenes que he presentat no tinc cap inconvenient a presentar-les, si l’administrador de la pàgina ho considera convenient que les cuelge ja que li les he manat per correu electrònic. Encara així li diré que no tinc cap inconvenient a comentar-les. De les 47 esmenes + els 48 articles de participació ciutadana que he presentat, uns 20 aprox. parlen dels regidors no adscrits i intenten regular els drets i obligacions que té un regidor no adscrit ja que en el seu reglament i l’opinió del seu grup és que pràcticament no puguen ni respirar. Si ho he esmenat és perquè es regule com toca i a ningú li passe el que a mi em passa com a regidor no adscrit (si vol parlem del greuge comparatiu que he patit o de la vulneració dels meus drets,… o no li interessa?)

   Respecte de qui ha de reunir-se amb mi,… jo no vull reunir-me amb ningú en particular, això ho fan vostés amb el PP i d’esquena a la resta dels grups. Jo presente estes esmenes perquè es debatixquen en la comissió informativa on estan tots. Les MESES CAMILLES amb el PP es les deixe a vostés. Que vosté diu que no sóc de fiar, quina sorpresa que vosté em diga aixó, (si crec que és el més bonic que m´ha dit mai) … i m’ho diu un que es reunix amb el PP sense avisar als demés,… els fets parlen per si sols.

   Referent que deixe d’acusar en prensa,… perdone? Vosté és molt osat al dir això. Cada u és lliure de dir el que considere en la premsa . A vosté no li agrada que acudisca a la premsa perquè la gent s’assabente del que passa en l’Ajuntament.

   Vosté es pensa que té l’exclusiva de la premsa, que tot el que diuen i fan vostés és el millor, sempre mirant per dalt del muscle als altres i de vostés mai es pot opiniar. Vostés be que piulen pero quant piulen de vostés,… Una cosa li vaig a dir, per molt que em difame, no em va a acovardir, encara que li pese, continuaré fent la llabor d’oposició que el poble de Carcaixent em va encomanar i si en eixa llabor entra el dir que el Bloc ha pactat amb el PP un reglament que limita el dret dels ciutadans de la nostra localitat a participar en la vida política ho faré. I no em vinga en que no done la cara perquè ahir ja li vaig contestar, (i ja li vaig dir que no iva a entrar al seu joc, com també li vaig dir que estava en la comissió per a treballar en benefici dels ciutadans i no entrar a discussions estèrils amb vosté, que a l’únic que benefican és al PP) però si vol que ho faça li continuaré contestant, tant en les comissions, en els plens, per ací i per on faça falta.

   P.D: És curiós que en la nota de premsa, dic que mostre el meu rebuig al restrictiu reglament aprovat pel PP i el Bloc i els únics al·ludits han sigut vostés, perquè será,…
   Salutacions

   • Perdona!!!
    Mire Manel, vosté és un regidor del Bloc ja que el mateix que ha dit vosté ací ho ha transmés en la comissió d’ahir. M’estranya que vosté no s’identifique i utilitze un pseudònim, ja que sempre els del bloc defenen que sempre donen la cara, però ja veig que només és palabrerio.

    Per a contestar-te aniré pas a pas:

    Tot el món sap que és mentida que no pegue ni brot vosté difama i ja està. Encara que segurament sí que podríem parlar del treball que fa el Bloc en 6 regidors. No pegar ni xapa per a voste és presentar 47 esmenes al reglament i presentar annex un reglament de participació ciutadana de 48 articles que arrepleguen tot el que vostés no han volgut posar en el seu “magnifíc reglament pactat amb el pp”. O prestentar al passat plenari 3 mocions (vostés CAP) o si vol podem anomenar totes les propostes fetes per cadascú, ( jo 1 regidor, vostés 6). T´atreveixes?

    M’agradaria que em digueres en quin moment de la nota de premsa malparle de vosaltres, o és que no es un reglament més restrictiu rebaixar el temps d’intervencions u obligar als ciutadans que vuigen intervindre en el ple hagen de presentar amb 24 hores d’antelació i per escrit la pregunta que volen realizar. ¡¡¡¡Aixó es la democracia participativa que defén el Bloc, limitar la participació ciutadana!!!!

    Referent a les esmenes que he presentat no tinc cap inconvenient a presentar-les, si l’administrador de la pàgina ho considera convenient que les cuelge ja que li les he manat per correu electrònic. Encara així li diré que no tinc cap inconvenient a comentar-les. De les 47 esmenes + els 48 articles de participació ciutadana que he presentat, uns 20 aprox. parlen dels regidors no adscrits i intenten regular els drets i obligacions que té un regidor no adscrit ja que en el seu reglament i l’opinió del seu grup és que pràcticament no puguen ni respirar. Si ho he esmenat és perquè es regule com toca i a ningú li passe el que a mi em passa com a regidor no adscrit (si vol parlem del greuge comparatiu que he patit o de la vulneració dels meus drets,… o no li interessa?)

    Respecte de qui ha de reunir-se amb mi,… jo no vull reunir-me amb ningú en particular, això ho fan vostés amb el PP i d’esquena a la resta dels grups. Jo presente estes esmenes perquè es debatixquen en la comissió informativa on estan tots. Les MESES CAMILLES amb el PP es les deixe a vostés. Que vosté diu que no sóc de fiar, quina sorpresa que vosté em diga aixó, (si crec que és el més bonic que m´ha dit mai) … i m’ho diu un que es reunix amb el PP sense avisar als demés,… els fets parlen per si sols.

    Referent que deixe d’acusar en prensa,… perdone? Vosté és molt osat al dir això. Cada u és lliure de dir el que considere en la premsa . A vosté no li agrada que acudisca a la premsa perquè la gent s’assabente del que passa en l’Ajuntament.

    Vosté es pensa que té l’exclusiva de la premsa, que tot el que diuen i fan vostés és el millor, sempre mirant per dalt del muscle als altres i de vostés mai es pot opiniar. Vostés be que piulen pero quant piulen de vostés,… Una cosa li vaig a dir, per molt que em difame, no em va a acovardir, encara que li pese, continuaré fent la llabor d’oposició que el poble de Carcaixent em va encomanar i si en eixa llabor entra el dir que el Bloc ha pactat amb el PP un reglament que limita el dret dels ciutadans de la nostra localitat a participar en la vida política ho faré. I no em vinga en que no done la cara perquè ahir ja li vaig contestar, (i ja li vaig dir que no iva a entrar al seu joc, com també li vaig dir que estava en la comissió per a treballar en benefici dels ciutadans i no entrar a discussions estèrils amb vosté, que a l’únic que benefican és al PP) però si vol que ho faça li continuaré contestant, tant en les comissions, en els plens, per ací i per on faça falta.

    P.D: És curiós que en la nota de premsa, dic que mostre el meu rebuig al restrictiu reglament aprovat pel PP i el Bloc i els únics al·ludits han sigut vostés, perquè será,…
    Salutacions

 5. Encara que el que diré, no té res a veure amb el pacte este: Algú em pot explicar a quin acord o pacte han arribat la Senyora alcaldessa i el Senyor Rus perquè el Magatzem de Ribera òbriga les seues portes? A canvi de qué?
  Les falles amb menys de 500 persones, en les presentacions, podran utilitzar el Magatzem. I les altres comissions?
  Per què no s’ha dit res referent a este tema?
  Com a ciutadana volguera que algú em contestara. Gràcies

 6. Alguien le deberia pasar al Sr Albert una copia de la Ley de Bases de Régimen Local actualmente en vigor. Igual de esa manera se enteraría de que los cambios introducidos, por ejemplo en materia de mayores poderes a la alcaldesa o la regulación de los órganos municipales, no son otra cosa que la transcripción de la ley, y no un invento que se le ha ocurrido al Compromis o al PP. Y también seria interesante que el Señor Albert publicara las enmiendas presentadas, y que los lectores comprueben que lo que pretende este señor con una parte importante de sus enmiendas no es otra cosa que resolver su caso particular: el de concejal no adscrito (por abandono del grupo por el que se presentó a las elecciones).

 7. Sr. Albert, en vez de mentir (aquí y en otros asuntos), lo que usted debería hacer es explicar a los ciudadanos de Carcaixent cómo una persona de izquierdas como usted dice ser, se alía con otra de derechas, la Sr. Calatayud. Y explicar también su estrategia para pegarle la puñalada trapera a la Sr. Calatayud poco antes de las elecciones locales

  • Carles “izquierdas”, Sra. Calatayud “derechas”, que manía tienen algunos de encasillar a las personas en estos dos conceptos tan poco claros, creo que existe un amplísimo abanico de ideas políticas que se despliegan entre estos dos extremos, hacia un lado, hacia otro y en medio.

   Mire Sr. escusas de mal pagador, en el tema que nos ocupa, el reglamento, la alianza o el consenso ha sido PP-Compromís, encasille usted como quiera, porque yo ya no me atrevo a decir dónde está la izquierda, ni donde la derecha, articular en el nuevo reglamento, que los ciudadanos para preguntar en un pleno sobre alguna cuestión deban presentar por escrito la pregunta con 24 horas de antelación, qué es? de derechas o de izquierdas, o quizás del PSD?. TOC, TOC, TOC.

   Sr. Secretario, si el reglamento es una transcripción de la Ley de Bases de Régimen Local, por qué han malgastado tanto tiempo en redactarlo, con la cantidad de asuntos mucho más importantes que hay para solucionar? El Reglamento debe contemplar MEJORAS, no transcripciones O RESTRICCIONES. TOC, TOC, TOC.

   • Que qualsevol puga preguntar sobre qualsevol cosa (i no només sobre assumptes que van en l’ordre del dia del ple com fins ara), ni que siga presentant la pregunta amb 24 hores d’antelació, em sembla un gran avanç…

    • Vicent Lluís, hui ja es pot preguntar sobre qualsevol cosa, en l’anterior legislatura, no i no se perque, aixi que no en sembla ningun avanç, mes be lo contrari, un intent de preparar la contestació a les preguntes, en un tres i no res, li posem la tele de plasma al ciutadans i ja ho tenen be no?

   • Caramba Sra Calatayud usted también utiliza eso del TOC, TOC, TOC
    ¿Es por afinidad, por proximidad o por identidad?

    Como ya se le dijo, si usted quiere una pregunta en el pleno, habrá que conocer antes el tema por si es necesario consultar el expediente.
    No obstante no hay ningún problema en presentar una pregunta en el momento, aunque ya no es tan seguro que se le pueda responder en ese miemo momento, y habrá que esperar una respuesta por escrito.
    ¿Donde está el problema? TOC, TOC, TOC Jaaaaaaaaaaaaaa Jaaaaaaaa Jaaaaaaaaa (disculpe la licencia)

 8. Sr. Albert, Carles Albert:
  1. S’equivoca vosté de persona i em parla d’una conversa que mai he mantigut amb vosté.
  2. Ja veig que li he tocat el tendre i que és vosté qui no encaixa cap crítica. Jo ja estic fart de salvapàtries. Focs d’artifici i poca substància és el que jo veig en les seues actuacions.
  3. Com ja han dit altres, en este tema, el seu interès és arreglar-se el seu lloc particular, obviant la llei vigent.
  Ale, a passar-ho bé que estem en estiu.

  • Que m’ha tocat el tendre,… jo crec que és al revés.

   Entenc que estiguen dolguts perquè la gent se n’ha adonat i ha comprovar realment qual és la seua verdadera cara.

   Al que vosté diu focs d’artificis jo li dic lluitar perquè els ciutadans de Carcaixent tinguen més drets, millor reglamentats i més possibilitats de participar en la vida política de la nostra localitat. Drets i possibilitats que el PP i el Bloc delimiten en el seu reglament.

   Una pregunta em ve a la ment, vostés que presumixen d’anar als barris de donar més participació a la ciutadania perquè han pactat este reglament, com se’l van a explicar a la gent? Que por tenen de que la ciutadania de Carcaixent s’assabente realment del que passa en l’Ajuntament?

 9. Señora Catatayud: solo reniega de las ideologías quien carece de ellas. Y eso, en política, es sospechoso y peligroso. Sus TOCTOCTOC la delatan como alter ego de Kako. ¿Quién fue primero, usted o el nick que creó para difamar a Compromís? ¿Cómo quieren que nadie se fie o pacte nada con ustedes con ese modus operandi?
  Deberían ustedes serenarse un poco, reflexionar sobre su estrategia, criticar solo los días impares y trabajar más, que queda mucha legislatura todavía.
  Pero no me hagan caso…

  • Sra. Modesta, le ruego que lea nuevamente mi comentario, yo no he renegado de nada, sólo quiero decir, que todo no es, o blanco o negro, existe una amplia gama de colores y no utilizo la terminología futbolística para no parecerme a alguien.
   Mire, como veo que hace poco que aparece por este foro, le diré que para criticar la postura de Compromís respecto del Equipo de Gobierno, utilicé n artículo de prensa en este mismo medio y con la autoria muy clarita, si le apetece leerlo se publicó el 10 de Septiembre de 2012.
   Y por último, expliqueme cuando pueda de dónde se saca usted que Units per València quiere pactar con alguien.
   Serénese usted y no se sulfure, yo estoy muy serena, trabajar, le puedo asegurar que trabajo mucho más que otros.

   Sr. Secretario si yo quiero hacer una pregunta en el pleno, la hago y si usted no quiere contestarla en el pleno, pues no se preocupe, espero a que me la conteste por escrito (aunque sería de agradecer que cumplan la legislación vigente y la contesten en el siguiente pleno y no cuatro meses más tarde y después de insistir en varias ocasiones).

   Los ciudadanos se merecen, como poco, el mismo trato, no me ponga usted la excusa de consultar el expediente, que los asuntos se los saben muy bien, pero parece que hay muchos que no les interesa que se conozcan.
   El problema está muy claro, falta total de TRANSPARENCIA, que ha sido la base del poder del PP y cia, en Carcaixent.
   No tengo nada que disculparle, yo también me permito alguna la licencia.

   Saludos.

 10. Resumiendo , que el TRIPARTITO se ha confeccionado un nuevo reglamento a su gusto ¿ verdad ?
  Aunque tengo una duda ¿ habrán dejado participar a Juanito ?
  jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 11. Que patético empiezan a resultar los comentarios de los compromisarios. En vez de intentar explicar el pacto con el PP, las razones y el contenido de lo pactado, se dedican al ataque personal a las personas que ellos consideran enemigos que no adversarios.

  No es manera de hacer las cosas, no se puede ser tan agresivo en el trato personal como estos «senyorets i senyoretes» de medio pelo que intentan faltar, molestar y desacreditar al «enemic». Pues bien, aprended de una vez que en democracia el adversario es el de enfrente, pero el enemigo es el que quiere eliminar la democracia.

  Y hago este razonamiento porque empezamos a ver trazas de violencia en estos comentarios tan sumamente agresivos. Paco, ponles el bozal o los votos os pondrán el bozal a todos vosotros, comenzando por ti.

  El Compromís ha entrado en campaña electoral a dos años vista, ya tenemos a los peperos y a estos de campaña, que largo va a sear el camino…

  Saludos

 12. Sr. Calatayud, si usted me permite, un consejo le doy: cuídese del Sr. Albert. A la que menos se lo espere le va a dar una puñalada trapera. No será por no haberla avisado. Elija mejor a sus amistades políticas. Y recuerde aquello de que «Quien a hierro mata, a hierro muere».

  Para aquellos que defienden al Sr. Albert, Don Carlos, pues el tiempo lo pondrá y les pondrá a ustedes en su sitio. Estoy deseando que aparezcan sus enmiendas, nos daremos cuenta de sus verdaderas intenciones, que son las mismas desde que entró en política: un sillón.

  • Escusas de mal pagador, que perra le ha entrado usted con el señor Albert. Que yo sepa, el sr. Albert afirmó que sólo estaría como máximo 2 legislaturas, así que si si todo por el sillón, jajaja que fácil es intentar desacreditar, difamar y meter mierda,… eso si, Paco Salom que llevará unos 14 años, Vicent Albelda que por el estilo, Lola Botella y mucha de su tropa desde el año 95, o que tal si hablamos de Oltra y su papaito y su mamaita,… esos están por que mira…

   • Dos legislatures màxim ?? Un atre brindis al sol de Carles Albert! Si no té ni partit que l’arreplegue! Ja farà prou i masa acabant esta legislatura…. Repetir? Com?? En qui???
    Jajajajaja

 13. Sr Albert lo primero que debería hacer es dimitir y aunque es legal que siga en el sillón de concejal no es moral para un político que va justamente de eso, usted tiene el acta de concejal por los votos a unas siglas y sabe que si hubiera presentado solo no lo hubiera sacado con lo que me parece que está estafando a la ciudadanía aunque repito sea legal.
  Sr Calatayud debería asumir que sus palabras y sus actos la definen perfectamente y su posición es la mas a la derecha del consistorio, así lo puede llamar de muchas maneras porque estar a la derecha de PP no tiene muy buena prensa pero se delata continuamente y no lo puede evitar usted piensa así.

 14. Però algú dels tant critiquen pot explicar on estan tots eixos problemes que diuen que té la proposta de reglament a la que el Pp s’ha sumat després amb les seues esmenes negociades amb el Bloc?
  A veure si al final estem parlant d’un parell de coses que es poden resoldre comentant -les i els problema no és res de l’altre món.
  El que crec que no és rigurós és plantejar propostes per a resoldre problemes particulars i aconseguir uns drets i una representació i.legítims. Eixes al.legacions crec que no tenen futur. Això va per als trànsfugues i similars.
  I si hi ha altres esmenes que són interessants, s’accepten i avant.
  La resta, direu el que voldreu, però són ganes de parlar i estar ahí buscant protagonisme.
  Finalment, diu Ana Calatayud que en esta legislatura ja es pot preguntar de qualsevol cosa. No. No es pot segons el reglament en vigor. Per tant cal regular ho per a que allò que ara és permet siga u dret reconegut. Tant anormal i irregular és açò?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here