Més Algemesí demana el suport de l’Ajuntament als treballadors d’Istobal

0
460

MÉS ALGEMESÍ presentà ahir una moció per tal que l’Ajuntament d’Algemesí done suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadors d’ISTOBAL i així pressionar per tal que l’empresa revertisca la decisió d’externalitzar les seccions de caldereria i perfileria i acomiadar a 42 empleats.

L’empresa ISTOBAL amb seu a la localitat de l’Alculdia compta amb uns 500 treballadors, un gran nombre d’ells d’Algemesí. Tradicionalment també ha mantés vincles estrets amb la comunitat educativa d’Algemesí ja que molts alumnes de l’IES Bernat Guinovart han fet les seues pràctiques formatives allí i han acabat treballant-hi.

Malgrat que en l’actualitat es troba en un procés d’expansió –el 15 d’abril anunciava l’adquisició del grup francès LAVANCE- i malgrat que, segons fonts sindicals, l’empresa ha repartit 35’5 milions d’euros entres els accionistes els últims 7 anys la seua aposta no és consolidar els llocs de treballs sinó continuar el que encetà en 2011 quan elaborà un pla de viabilitat que implicà l’acomiadament de 53 treballadors, pla que no preveia més acomiadament.

MÉS ALGEMESÍ considera que aquesta és una decisió inacceptable parlant d’una empresa que no té problema de finançaments ni de carrega de treballs. És una decisió d’una empresa que vol aprofitar l’excusa de la crisi i la nova legislació laboral elaborada pel Partit Popular que facilita i abarateix l’acomiadament per augmentar, descaradament, els seus beneficis oblidant la funció social que tota empresa té.

La situació actual l’ha provocada la pròpia empresa ja que no ha invertit ni un sol euro en maquinaria, permetent així que les eines de treball vagen envellint dia a dia, sense que siguen renovades, arribant per això al final dels seus dies. D’aquest manera hui en dia molts dels representants de les noves generacions d’empresaris es desentén completament del compromís social de les empreses i aposten pel “dumping social” deslocalitzant la producció sota l’excusa de la competitivitat.

No podem oblidar que la plantilla ja ha fet massa esforços durant els últims anys, en els quals han vist reduïts els ingressos, han fet servir les seues prestacions per desocupació i han servit de conillets de les índies inútilment amb la flexibilitat interna, a més de patir l’acomiadament d’eixos 53 treballadors abans esmentats.

MÉS ALGEMESÍ considera que els treballadors ja han assumit suficientment la seua part de sacrifici i ara demanen que l’empresa corresponga responsablement buscant altres alternatives diferents a la que fins ara ha practicat, la de l’espoli de drets laborals. Tal i com han dit tan per escrit com prenent el carrer, el que demanen és la solució més equitativa: la inversió de l’empresa en la millora de l’equipament i maquinària.
Resulta increïble veure com uns treballadors que deurien d’estar ocupats produint i fabricant, han d’acabar recordant als empresaris quin és el seu paper i la seua responsabilitat: invertir en la seua empresa. Molts d’eixos treballadors que s’han manifestat pels carrers de l’Alcudia són d’Algemesí. I molts dels treballadors que poden ser acomiadats també. De fet les notícies aparegudes en algun mitjà digital quantifica eixa xifra en quasi dues desenes.
Per això com a representants dels algemesinencs no podem permetre que encoberts amb l’excusa de la crisi, una empresa referent de la comarca acomiade impunement als nostres conciutadans, ja que no existeixen condicions objectives ni raonables per tal acomiadament, tret d’una manca d’ètica empresarial i de responsabilitat social, d’ací que proposem a la resta de grups polítics que l’Ajuntament d’Algemesí en ple aprove institucionalment aquesta moció en suport de les reivindicacions dels treballadors d’ISTOBAL i que es dirigisca a l’empresa per tal de que no adopte mesures traumàtiques i busque les alternatives necessàries per tal de mantindre els llocs de treball de l’empresa.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here