Alzira i Engrata Teatre impulsen activitats destinades a la primera infància

0
464

L’Ajuntament d’Alzira i Engrata Teatre han firmat un conveni mitjançant el qual la companyia alzirenya serà companyia resident de la ciutat. Un acord que consolida els llaços de l’Ajuntament d’Alzira amb esta companyia després de quasi 15 anys d’activitat professional.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, en nom de l’Ajuntament, i Rosana Mira, en nom d’Engrata, han estat les encarregades de firmar este conveni.

Bastidas ha destacat que “Alzira, com a Ciutat Amiga de la Infància que és, posa sempre una especial atenció a totes aquelles activitats relacionades amb els més menuts. En este aspecte, Engrata és un referent en este àmbit i, amb este conveni, el que fem és consolidar la vinculació que l’Ajuntament té amb ells des dels seus inicis. A més de fer que Engrata siga companyia resident del Gran Teatre, fet que beneficia les dos parts. Per a nosaltres és un orgull comptar amb esta empresa cultural assentada al nostre municipi, que facen les seues estrenes a Alzira, poder comptar amb el seu assessorament i les seues animacions didàctiques, així com que duguen l’escut de la ciutat en totes les difusions dels seus treballs, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional”. La màxima autoritat local

Elena Bastidas i Rosana Mira

ha conclòs: “Vos agraïsc el treball que feu. Engrata Teatre és una referència i una d’eixes marques culturals que Alzira genera i exporta. Per això, és la nostra obligació com a Ajuntament el fet de contribuir a donar-li suport i difondre-la”.

El conveni establix un calendari de col·laboració entre ambdós institucions per tal de realitzar activitats dedicades a la primera infància, que dóna continuïtat a les propostes que, durant els últims anys, la companyia ha dut a terme la Ciutat. L’acord inclou la cessió dels espais municipals per a la realització de les activitats de l’entitat com a companyia resident, al temps que Engrata es compromet a promoure i participar anualment en la programació cultural del municipi. Per la seua banda, Engrata Teatre assumix la seua condició de “companyia resident” en tots els seus materials de difusió i projecció pública, a més d’estrenar els seus espectacles en la ciutat.

Per a Engrata, la signatura d’este conveni significa una mostra més de la consolidació d’un projecte que va nàixer a Alzira i mai se n’ha anat, tot i que la trajectòria de la companyia l’ha duta a treballar en diverses parts del món; la companyia ha estat sempre lligada a la capital comarcal. És precisament a Alzira on ha creat el centre artístic el Árbol Doble, que funciona des de fa anys oferint disciplines alternatives que van des del teatre per als més menuts o cursos de clown fins al ioga, l’estudi de les emociones o la biodansa. Rosana Mira ha volgut destacar la importància d’este conveni que, si més no, ve a ratificar una col·laboració que sempre hi ha estat. Mira assegura que “és el millor regal d’aniversari per avançat, ja que la companyia comença en breu la celebració del seu 15é aniversari, que tindrà lloc en 2014. Una antesala d’esta celebració ha estat els últims mesos d’activitats a Alzira, on la companyia ha organitzat el I Encontre de Clown Social-XV Trobada de Pallassos o la recent presentació de la seua última producció, Tortuga.

Breu currículum Engrata Teatre
Engrata és una companyia de teatre alzirenya que complirà en 2014 15 anys de trajectòria professional especialitzada en el món infantil, tot i que també ha treballat el teatre per a adults. Està formada per Rosana Mira i José Carlos Soto.

La seua trajectòria en el món infantil està organitzada en trilogies, la primera d’elles Pallacontes (La Pallacienta, 1999; Supernas, 2001 i Peter Clown, 2002), inauguraren una nova línea teatral més pedagògica i compromesa amb el seu destinatari. El seu segon projecte va ser Nàixer al teatre, nàixer a la vida,el qual va obtindre un premi d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira i d’on sorgiren les obres Caca (2004), Pista i Carrers, amb la col·laboració de Francesco Tonucci.

La seua última trilogia es va encetar amb Pies, li va seguir Fa Sol, enfocada al món de la música; i acaba de presentar en els Encontres de Teatre a l’Estiu d’Alzira Tortuga, la seua última producció teatral per a públic familiar. Paral·lelament ha desenvolupat teatre per a adults amb obres com Mama 10 o Tuyyo, i més recentment s’ha obert a nous formats en el terreny artístic com és el teatre de carrer amb Ambuclown, o el contacontes Clowntamos clowntigo. Paral·lelament al treball sobre els escenaris, Engrata amplia a poc a poc el seu àmbit d’acció al món educatiu i de la infància a través del seu centre artístic el Árbol Doble, ubicat a Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here