Xúquer Viu celebra a Antella el Dia Europeu del Bany en els Rius

0
313

Xúquer Viu compleix 10 anys i dins de les activitats que es desenvoluparan fins a final d’any, s’emmarca per 9é any consecutiu el Mulla’t pel Xúquer, que aquest any se celebrarà el dissabte 13 de juliol a l’Assut d’Antella.

 La segona activitat serà el 8é Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu, que enguany tindrà lloc a la Plaça d’Alginet el proper divendres 19 de maig.

 El dissabte 13 de juliol celebrem el 9é Mulla’t pel Xúquer. Per novè any consecutiu celebrem el “Dia Europeu del Bany en els Rius” per reivindicar, juntament amb milers de ciutadans i ciutadanes europeus que millore la qualitat dels nostres rius. A Europa aquesta celebració s’anomena el Big Jump.

 Cal recordar que, malgrat que es va aprovar a l’any 2000, al Xúquer no es compleix la Directiva Marc de l’Aigua que obliga a la recuperació de totes les masses d’aigua -rius, aqüífer i zones humides- per assolir un bon estat ecològic.

 Cal recordar igualment que encara no s’ha aprovat el nou Pla de Conca -ni tan sols ha eixit a consulta pública l’esborrany- que hauria d’haver sigut aprovat a desembre de 2009 i que per això Espanya ha sigut condemnada reiteradament.

 Cal recorda que a molts pobles de la Ribera l’aigua d’abastiment no és potable per haver contaminat els aqüífers per nitrats i pesticides, sense que els responsables -l’administració estatal i l’autonòmica- hagen fet res per recuperar-los.

 Aquest dissabte ens concentrarem a l’Assut d’Antella  per llegir un manifest i banyar-nos en el Xúquer a les 11:30. Un any més reivindicarem més zones de bany en els rius i que es fixen i respecten els cabals ecològics dels rius.  

 Us adjuntem el cartell del Mulla’t pel Xúquer i una acreditació per a que aparqueu tranquil·lament, ja que a Antella han limitat l’aparcament durant l’estiu als residents. Igualment us adjuntem el logo del 10 anys de Xúquer Viu.

Mulla’t en bici

 Junt amb els companys de Xúquer Viu reivindiquem els cabals suficients i nets per als nostres rius, i també l’ús lúdic i turístic respectuós. Nosaltres hi anirem en bici, sense presses, per camins rurals entre tarongers, excepte el tram del pont per creuar el riu. 

Eixirem de la Plaça Major d’Alzira a les 9:00 aproximadament. Si ets dels pobles del camí, passarem per l’oest de Carcaixent, per l’est d’Alberic i pararem cap a les 10:30 al costat del pont de Gavarda; en qualsevol d’aquests punts/camins pots afegir-te a la marxa. Millor si ens avises abans.

Com sempre, el casc és recomanable per a tots, cadascú és responsable de sí mateix i els menors han de vindre acompanyats per algun major.

PD: En la plataforma La Ribera pel Dret a l’Aigua continuem recollint signatures per a reclamar aigua neta del riu Xúquer per als pobles riberencs, que ara per ara seguix sent no potable per l’excés de nitrats. Ja quasi tenim 3.000 i tu també pots signar en: https://www.change.org/es/peticiones/la-ribera-del-x%C3%BAquer-vol-beure-aigua-de-qualitat-per-un-x%C3%BAquer-viu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here